Poğaçalar Kuzu Pogaca (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
46
Bu kuzuyu oglumun dogumgününde yaptim.Almanya'da böyle $ekilli yiyecekleri bazi özel günlerinde yaparlar.Bende Damaktadi'nda görmüstüm.Tam cocuk dogumgünü icin uygun dedim.Ama ben Yumusacik pogacalardaki tarifi kullandim.Sizde bu sekille istediginiz tarifi kullanabilirsiniz.

Hamur:
250 gram erimis margarin
1 cay bardagi ilik süt
1 maya
1 yemek kasigi seker
1silme yemek kasigi tuz
3 yumurta(ikisinin sarisi üstü icin ayrilacak)
Aldigi kadar un
Icine:
Istediginiz bir ic
Ben peynir kullandim

Hamur icin mayayi ilik sütle karistirarak eritin. Geri kalan malzemeleri ekleyin ve unu azar azar ekleyerek yumusak bir hamur yapin.
Önce kafasini ve boynuzlarini resimdeki gibi sekillendirin.
Kuru üzümle göz ve burun yapin.
Sonra yuvarlak bezeler yaparak oval sekilde acin.
Icine istediginiz ici koyarak Gül seklinde sarin.
Bacaklari ve kuyrugu oval sekilde birakin.
Üzerine yumurta sarisiyla siviyag karisimi sürün.
180° de pisirin.

ellerine saglik canim benim
harika olmus kuzunuz
bayildim cidden cocuklar icin cok güzel bir fikir
iyiki paylasmissin

Ellerine sağlık harika görünüyor.Görüntü mükemmel kıyamam ben kınalı kuzuya.Yapsam ne yerim nede yediririm.Öylece kalsın valla.Hem kurban bayramı yakın bence sende beklet bayramda kesersinkaydirigubbakcemile3

Eline sağlık Azeri Kızı.Herzamanki gibi yüreğini sevgini katarak vede tabiki maharetini katarak şahaser hazırlamışsın.Çocukların yüz ifadesini düşünemiyorum çok mutlu olmuşlardır.Uzun zamandır tariflerinide göremiyorum, bundan sonra inşallah bekliyorum.Ailenle birlikde sağlık huzur mutluluk dilerim...

Sagol canim.Tarifleri bazen veremiyorum.Ya üsengeclik tutuyor yada fotograf cekmeyi unutuyorum.Böylelikle yaptiklarim arada kaynayip gidiyor.Aslinda verecek o kadar tarifim var ki,cok degisik seyler biliyorum.Ama ah su foto cekmeyi unutmasam:kedi:

hhmmh nefis görünüyo canimcokacimcoook
yemede yaninda yat ay yok canim hic bu kuzunun yanindami yatilir hemde nasil yerimcokacimcoook
ellerine emeciklerine saglik canimopuyorumnanaktan

ellerine saglik...ayyy bu cok tatli yaaa....

cok yaratici bir fikir....tam cocuklar icin...

Tesekkürler arkadaslar.Evet oglumun dogumgününde yapmistim.Tam cocuklara hitap eden birsey olmustu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…