• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenimin düğünü ve yıkalan gururum

lavanyaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
346
2
116
kızlar cumartesi gününden beri o kadar üzgünümki anlatamam...yaşadıklarımı buraya yazmazsam size anlatmazsam rahatlayamayacağım...çok üzüldüm çok kırıldım...
teyzemin kızını evlendirdik cumartesi günü...biz kütahyalıyız..oğlan evi ankaralı...perşembe günü kınamız vardı oğlan evi geldi onları memnun etmek için elimizden ne geliyorsa yaptık...tabanlarım şişinceye kadar koşturdum onları memnun etmek için sonuçta misafirdiler...
cuma günü gelin almaya geldiler...bir gece gelin orada kalacağı için teyzem kuzenimin yanında beni ve dayımın eşini göndermek istedi...oğlan evi gelin arabasında yer olmadığını söyledi...yengemi başka bi arabaya oğlan evinin akrabalarının yanına bindirdiler...biz kendimiz binmek için araba çıkaracakmışız kız evinden öyle dediler... ankaraya geldik yatıp uyuduk ....sabah kahvaltıda oğlan evinin akrabaları bizde adettir sizin kuzeninizin kayınvalidesine dünür anne kayınpederinede dünür baba demeniz gerekir dediler tamam dedik (ben teyze diyordum)dini nikah kıyılacak dediler yengemi ve beni çağırdılar nikah kıyılacak oda dolu oğlan evinden birçok insan vardı...hoca bizi görünce bunlara gerek yok dedi...bende espri yaptım biz bayanız diye bizim şahitliğimiz kabul olmuyormu dedim...hayır hayır gerek yok bunlara çıksınlar dedi hoca ....bende bizde kızın şahidide olur nikah kıyılırken dedim ama yemin ederim hiç kötülük düşünmedim...neyse odadan çıktık nikah kıyılmış...kayınpeder benim olduğum odaya geldi bana sert bir dille el kol hareketi yaparak sen nikah sırasında bunları söyleyemezsin hatalısın yanlışsın dedi...bi dakika ben anlatayım dedim sözümü kesti ben senin abinim dedi o anda ortam yumuşasın diye yok sen benim abim değil dünür babamsın dedim...hayır ben senin baban falan değilim ben senin baban olamam dedi gene el kol hareketleriyle...beni dinleyeceksin dedi bende ben bi anlatayım siz yanlış anlıyorsunuz beni dedim ondan sonra sinirli bi şekilde seninle konuşulmaz diye çekti gitti....ne olduğumu anlayamadım ağlamaya başladım tutamadım kendimi sonuçta herkesin içinde gururum kırıldı ve haketmedim...annem teyzemler dayım annanem kardeşim kardeşimin eşi araba tutup ankaraya geldiler...düğün sahipleri onca yol tepip gelen kız ailesine ne hoşgeldiniz demiş ne su ikram etmiş nede giyinmeleri için oda göstermiş...teyzemin gelini giyinmek için oda istemiş oda yok demişler...damat beni ve yengemi nikah olayından sonra arabadanda kovdu kuzenimi kuaföre götürdüler dönüşte benide yengemide indirdi arabadan sert bi şekilde...ağzımızı açıp bişi diyemiyoruz çünkü kuzenim oğlandan çok korkuyor ....kuzenime kötü davranır diye sabrettik...eve geldi gelinle damat teyzemler gelini görmek için odaya yöneldi damat çık dışarı girmeyin diye bağırmış....kızımız o kadar korkuyorki teyzesilerine annanesine hoşgeldiniz bile diyemedi...kaç km uzaktan geliyor o insanlar bu düğün için düğün 3 saat yol 4-5 saat... düğün salonuna gidildi...benim ağlamaktan gözlerim şişti zaten oğlan evi beni istemiyor bende girmedim düğüne dışarıda park vardı çocukları aldım parkta oyun oynadılar...kızlar insanlık ölmüş meğer....ailece o kadar üzgünüzki 70 yaşında kadın annanem ağlaya ağlaya geldi teyzem öyle annem öyle ben öyle ...bu yapılanları harekedecek bişi yapsak yüreğimiz yanmayacak...

Son düzenleme:
bu nasıl aileymiş böyle
bi tanesi bile mi iyi davranmadı

Vay teyzenin kızının haline :50::50: benimde kızım var ve herzaman dua ederim allah bizi iyi insanlarla karsılastırsın diye..ne insanlar var yaa..herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama malesef insanlık ölmüş:50::50: bana büyüklerimin söledikleri söz var..daha iyi günlerindesin..bi ellere karısta gör derler..:58::58:

Bundan sonra mesafenizi korursunuz, aynı ortamda da bulunmazsınız artık. Madem düğün olmuş evli evine, köylü köyüne hesabı... Canınızı sıkmayın.

Vay teyzenin kızının haline :50::50: benimde kızım var ve herzaman dua ederim allah bizi iyi insanlarla karsılastırsın diye..ne insanlar var yaa..herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama malesef insanlık ölmüş:50::50: bana büyüklerimin söledikleri söz var..daha iyi günlerindesin..bi ellere karısta gör derler..:58::58:

allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım nasıl kötü bi durum anlatamam...:43:

katılıyorum ama herkes sorunlu olmaz ki

siz bunları daha önce tanıyamadınızmı dügündemi gösterdiler kendilerini??yada teyzenin kızı tanıyamadımı hiç??

siz bunları daha önce tanıyamadınızmı dügündemi gösterdiler kendilerini??yada teyzenin kızı tanıyamadımı hiç??

düğünden önce problem yoktu şimdi işleri garantiya yeni gösterdiler yüzlerini...uzak olduğu için pek görüşülmedi göstemediler kendilerini...zaten teyzemi bile ankaraya çağırmadılarki hiç...

Bundan sonra mesafenizi korursunuz, aynı ortamda da bulunmazsınız artık. Madem düğün olmuş evli evine, köylü köyüne hesabı... Canınızı sıkmayın.[/QUOTE

aynen canım bende öyle düşünüyorum bundan sonra görüşmem kendileriyle...evlerinden kalkmayacağımızı düşündüler heralde...ayağımız alışırda gelmeye kalkarız...

Vallahi kizin ailesinin yerinde olsaydim bi dk kizimi orda tutmazdim.Dugun mugunde gozum gormezdi.Kusura bakma ama kuzenindede cok suc var. Kendini ve ailesininsimdiden bu kadar ezdiren, Ilerde kendi basina gelecekleri dusunsun.Uzuldum acikcasi. Damat tarafi 5 para etmezmis.

Bundan sonra mesafenizi korursunuz, aynı ortamda da bulunmazsınız artık. Madem düğün olmuş evli evine, köylü köyüne hesabı... Canınızı sıkmayın.[/QUOTE

aynen canım bende öyle düşünüyorum bundan sonra görüşmem kendileriyle...evlerinden kalkmayacağımızı düşündüler heralde...ayağımız alışırda gelmeye kalkarız...

Asıl kuzeninize bundan sonra allah sabırlar versin. :50:

Vallahi kizin ailesinin yerinde olsaydim bi dk kizimi orda tutmazdim.Dugun mugunde gozum gormezdi.Kusura bakma ama kuzenindede cok suc var. Kendini ve ailesininsimdiden bu kadar ezdiren, Ilerde kendi basina gelecekleri dusunsun.Uzuldum acikcasi. Damat tarafi 5 para etmezmis.

aynı şeyleri bende düşündüm canım...bu insanlarla bu evliliğin akibeti belli...yaktı başını bile bile lades çok aşık bizim kız...bizi silecek kadar aşık...bende girmedim zaten düğününe ne pastası ne limonatası suyu bile nasip olmasın bana dedim...

İnsanlar her konuda, heleki evlilik konusunda mantıklarını duygularının önüne geçirebilmeyi bilmeliler. Çok büyük konuşuyorum belki ama ben asla ve asla birine , hele ki bir erkeğe ailemi ezdirmem. En mini minnacık bir saygısızlığında bile o kişi benim için o an biter. Kuzeninizin de kendi seçimi canım artık mutluluklar dilemekten başka bir şey düşmez size. İyice elinizi ayağınızı çekmeyin derim ben, yardıma ihtiyacı olduğunda desteğinizi esirgemeyin ama uzaktan uzağa tabii, yakın olmakla ancak kendi sinirlerinizi bozarsınız.

Size ve diger yakinlariniza karsi ayip etmisler.
Siz bir sefer daha ya gorursunuz ya gormezsiniz, kuzeniniz kendini bile bile atese atmis
Onca yoldan gelen ailesine bi hosgeldin bile dedirtmiyorsa damat,billmiyorum.Allah mesut etsin, ne diyelim

Tüm Ankaralılar için söylemiyorum ama benim babamın tarafı da Ankaralı ve böyle bir eski kafalılık var kadına değer vermiyorlar anne tarafım Erzurumlu ve kendimi hep Erzurumlu kabul ettim annemin yetiştirdiği kültürle büyüdüm yani eğer Ankara'nın köylerinden büyüyüp yetişmişse bu insanlar emin ol öyle yetiştikleri için öyle davranıyorlar. Lafını sözünü bilmeyen insanlar. Bende Ankara'da doğup büyüdüm ama Ankara'nın bu tarz yerlisini sevmiyorum. Ah ya inşallah kuzenin kaynanasından kocasından ve kayınpederinden çekmez.

sinirlenmekte haklısınız üzülmekte de sizi küçük çocuk gibi susturmuş
bence bunları düşünerek canınızı sıkmayın bunları düşünecek olan kuzeniniz

çok üzücü bir olay.daha ilk günden yüzlerini belli etmeleri aslında teyze kıızın için şansmış o anlayamamış.hani kayın pederi yaşlı huysuz biridir deyip sineye çekersin de damata ne oluyor.nasıl bir gözü dönmüşlük.Allah iyilerle karşılaştırsın sözünü şimdi daha iyi anladım.Sen bence hiç üzme kendini senin niyetin halis olduğundan üzülmeye gerek yok.seni kıranlar kesin vicdan azabı çekiyordur.ama sebebini anlayamazlar.

Back