kuzenim ve ailem

he bu arada, akrabalik konusundan bagimsiz diger soruna gelcek olursak: hani tyzene gitmissin ya cok eskiden, kac yaslarinda gittin bilmiyorum ama ona "seni gormeye geliyor" demislerdir o da gozune sokmak icin sevgilisini getirmistir.
bence ona helal olsun.
sana gelince, sende en azonun kadar gurulu ve mantikli davran.
Teyzeme gittim, çevremdekilere hiç aldırmadım çünkü. Ayrıca kuzenim evde değildi. Baika bir şehirde çalışıyordu. Tahmin edemedim, kuzenimin böyle düşünüp yaygara koparacağını.
Sırf bu nedenle 10 saatlik yoldan evine gelebileceğini. Mantığını ve grurunu devam ettirip beni zor duruma düşürmeseydi keşke.

Hayatım boyunca ne teyzemle be de oğluyla muhattap oldum. Çok uzaktalar. Akrabalık kuzenlik ilişkisi nasıl olur bilmiyorum. Tepkinizi anlayamadım. Ayrıca nasıl bişey yapabilirim diye sordum ailemin ısrarlarına karşı
MESAFE uzaklığı, genlerinizi de uzaklaştırmıyor maalesef.

Sen kuzen nedir bilmiyorsun ama anlaşılan kuzenin biliyor ki seni istememiş zamanında. Şimdi de baskı altında olabilir. Sen de ailene güzelce ben kuzenimle evlenmek istemiyorum dersin olur biter.

Teyzeme gittim, çevremdekilere hiç aldırmadım çünkü. Ayrıca kuzenim evde değildi. Baika bir şehirde çalışıyordu. Tahmin edemedim, kuzenimin böyle düşünüp yaygara koparacağını.
Sırf bu nedenle 10 saatlik yoldan evine gelebileceğini. Mantığını ve grurunu devam ettirip beni zor duruma düşürmeseydi keşke.
guzel kardesim, seni o denli zor duruma dusurmus ve gururunu kirmis olmasina ragmen, "hayir" diyemiyorsun farkinda misin?
bize akil danisiyor olman bunu gosteriyor.
Bosanmis ve ailesinin buyruklarina teslim olmus bir teyze oglundansa, kendi evlenecegin adami kendin bulsan ya?
neden ailen bunu sana sundu diye onunla evlenmeyi dusunuyorsun ?
dusunmuyorum deme, dusunmussun iste belli.

Hanımlar çok büyük bi probleö değil ama fikirleriniz benim için önemli.
Öncelikle benden 4 yaş büyük bir kuzenim var. Annem, teyzelerim, dayılarım vs hep bizi birbirimize uygun görürler bunuda açıkça söylerler. Ben ergenken 14 15 yaşlarımdayken belki biraz hoşlandım ama tamamen çocukluktu, zamanlada geçti zaten. Asıl konuya geliyorum; üni 1. Sınıftayken 4 günlük bi tati için teyzeme gittim. Her şey normal birde 2. Gün kuzenim çalıştığı şehirden kız arkadaşıyla geldi. Teyzemler beklemiyodu şaşırdıkar. Bence normal bişeydi, çok ilgilenmedim. Ama sonrasında neler duyayım ben sevgillisini görüp ümidi keseyim diye getirmiş, güya ben onu görmek için gitmişim bir sürü onur kırıcı şey... Sadece evim uzaktı bide teyzem ondan gittim x abi aklıma bile gelmedi. Ki kendisiyle hiç konuşmuşluğumuZda yoktur. Neyse çok mahcup oldum ve bir daha asla gitmem dedim.
Size sorum şu an ayrılmışlar annesine galiba benimle konuşabileceğini falan demiş. Teyzemde anneme söylemiş. Annemle babam çok seviyorlar çok efendi diyorlar. Ama ben yaptığı çocuklukları beni küçük düşürüşünü nasıl unutayım. Lütfen aklı verin siz olsanız ne yapardınız?
Arkadaşlar yorumlar nereye gidiyor anlayamadım. Ne sapıklığım ne cahilliğim kaldı. Teyzemler çok uzaklar görüşmediğimiz için akrabalık ilişkisi kuzen ne demektir bilmiyorum. Ayrıca aileme karşı ne yapabilirim diye soruyorum. Lütfen normal şeyler yazacaksanız fikrinizi belirtin.

Kuzen demek kardeş çocuğu demek yani bi anlamda kardeş demektir.
Siz nasıl kardeş yarınızla evlenmeyi düşünebiliyorsunuz .

Çevremdeki kuzen evlilikleri akrabalar arasında kıskançlıkla devam ediyor ve sağlıksız evlilikler. O kişi de zaten gönüllü değil bu duruma. Benim tavsiyem uzak durmandan yana yani ona mesafeli olduğunu belli etmelisin. Abi diye hitap edebilirsin örneğin konu açıldığında abim diye laf arasında geçirebilirsin. Sana saygısızlık yapılmış bir de bu var.

bence o insanla mutlu olamazsınız baksanıza size inat birini ailesi ile tanıştırmaya getirmiş bence uzak durun akraba evliliği zor...

Sen kuzen nedir bilmiyorsun ama anlaşılan kuzenin biliyor ki seni istememiş zamanında. Şimdi de baskı altında olabilir. Sen de ailene güzelce ben kuzenimle evlenmek istemiyorum dersin olur biter.
Ailemle günlerdir konuşuyoruz. Babam o kadar çok seviyor ki. Nedeni bilmiyorum daha önce karşılaşmadılar da. Ailem beni küçük düşürüyor. Belki gözümde büyütmüşümdür. Haklı olabilirsiniz onuda teyzem zorlamış olabilir
guzel kardesim, seni o denli zor duruma dusurmus ve gururunu kirmis olmasina ragmen, "hayir" diyemiyorsun farkinda misin?
bize akil danisiyor olman bunu gosteriyor.
Bosanmis ve ailesinin buyruklarina teslim olmus bir teyze oglundansa, kendi evlenecegin adami kendin bulsan ya?
neden ailen bunu sana sundu diye onunla evlenmeyi dusunuyorsun ?
dusunmuyorum deme, dusunmussun iste belli.
Yine tepki alacağım ama benim için onların diğer insanlardan bi farkı yok. Kan bağımız var elbet. Ama konuşmayınva samimi olmayınca, kuzen sevgisi, teyze sevgisi nasıl olur bilmiyorum. İnanın ona karşı hiç bi şey düşünmüyorum, hissetmiyorum. Bir yabancı benim için. Ama ailem için o kadar bulunmaz bir fırsattı ki. Sürekli ne kadar mükemmel olduğu konuşuluyor. Eş tercihim kötü olursa ailemi hayal kırıklığına uğratmaktan korktum.

ben sizin kafanızı yaşayamam kuzen abidir kardeştir. Allah benim kızlarımıda kuzenlerine göz dikmeyecek insanlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin.

Ailemle günlerdir konuşuyoruz. Babam o kadar çok seviyor ki. Nedeni bilmiyorum daha önce karşılaşmadılar da. Ailem beni küçük düşürüyor. Belki gözümde büyütmüşümdür. Haklı olabilirsiniz onuda teyzem zorlamış olabilir

Yine tepki alacağım ama benim için onların diğer insanlardan bi farkı yok. Kan bağımız var elbet. Ama konuşmayınva samimi olmayınca, kuzen sevgisi, teyze sevgisi nasıl olur bilmiyorum. İnanın ona karşı hiç bi şey düşünmüyorum, hissetmiyorum. Bir yabancı benim için. Ama ailem için o kadar bulunmaz bir fırsattı ki. Sürekli ne kadar mükemmel olduğu konuşuluyor. Eş tercihim kötü olursa ailemi hayal kırıklığına uğratmaktan korktum.

Canım bak senin kuzen ilişkin yakın olmayabilir ama bu durum senin onunla aranda kan bağı olduğu gerçeğini değiştirmez. Biz bu yanlışı söylüyoruz sana.

Ailen şu anda senin görüşmeme nedenini kırgın olduğun için sanıyor belli ki. Onlara durumun bu olmadığını söyle, kuzenin olmasa bile hiç tanımadığın biri ile neden evlenesin zaten? Hoşlanmadığını, evliliği düşünmediğini söyle. Zorla evlendirecek değiller.

Sana neden yüklenilmiş anlamadım. Sapık diyenler bile olmuş pessss. Dinimizin uygun gördüğü şeye sapıklık demeniz büyük cesaret benim gözümde. Ha görüşünüz dininiz farklıdır, beni ilgilendirmez ama kimse burada halkın % 99 mensup olduğu dinin, uygun gördüğü şeye sapıklık diyemez. Biyolojik olarak engelli bebek doğma olayı yüksek bi de o var.Sanırım banı da yicem. Her neyse senin bi suçun yok, ister evlenirsin ister evlenmezsin. Senin kararin da, eve kiz getirme olayı hoşuma gitmedi.

ben sizin kafanızı yaşayamam kuzen abidir kardeştir. Allah benim kızlarımıda kuzenlerine göz dikmeyecek insanlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin.
Ne diyorsunuz siz, kuzenine göz dikmek ne demek? Kuzenim beni aileme karşı zor durumda bıraktı. Allah nasip eder de kızlarım olursa bende ön yargısız ve kibirlisiz insanlar olarak yetiştiririm inşallah.

Seni zor duruma düşürmüş bir adam için nasıl ''acaba ''diye düşünüp burda konu açıyorsun ben anlamadım.
Demekki o dönemde varmış içinde bir umut kabul etmesende.
Akraba olayına girmiyorum herkes yazmış zaten.

Sana neden yüklenilmiş anlamadım. Sapık diyenler bile olmuş pessss. Dinimizin uygun gördüğü şeye sapıklık demeniz büyük cesaret benim gözümde. Ha görüşünüz dininiz farklıdır, beni ilgilendirmez ama kimse burada halkın % 99 mensup olduğu dinin, uygun gördüğü şeye sapıklık diyemez. Biyolojik olarak engelli bebek doğma olayı yüksek bi de o var.Sanırım banı da yicem. Her neyse senin bi suçun yok, ister evlenirsin ister evlenmezsin. Senin kararin da, eve kiz getirme olayı hoşuma gitmedi.
Sormayın ne sapıklığım ne ahlaksızlığım ne de cahilliğim kaldı. Ailem çok güvendiği için bir de annem ben kayınvalidemden çok çektim teyzen sana sahip çıkar. Çocukta iyi bi düşün diye ısrar ettiği için acaba dedim. Sadece annem değil tabii akrabalarımızın geneli. Yoksa şimdiye kadar asla düşünmedim. Yazılanlar gibi göz falanda dikmedim. Hayatımda 2 kez görmüşüm zaten. Gittiğimde uzak bi şehirdeydi. 10 saatlik f bi yoldan gelmiş sevgillisiyle sanki ben bayılıyormuşum gibi. Sonradan duyduklarımı beni küçük düşürüşünü unutamam zaten. Konuyu açınca olumsuz yorumlar bekliyordum ama suçlu olacağımı tahmin etmedim. Konu nereden nereye geldi. Biyolojik olarak tehlikeli tabiki, bunu herkes bilir. kan tahlili yapılıyor risk varsa çıkıyor sanırım. İğne falanda var bu durumlar için. Zaten sağolsun mantıklı anlayışlı yorum yapan arkadaşlarda oldu, hak veriyorum onlara. Ayrıca sizede yalnış anlamadığınız için çok teşekkür ederim

Canım bazı arkadaşlar çok sert konuşmuşlar.. Biraz haklı biraz haksızlar.. Sen bence bunun yanlış olduğunun farkındasın. Ailene istemediğini söyle bırak o senin sadece abin, kuzenin olarak kalsın.. Akraba evlilikleri yabancılara oranla çok daha kötü, ezici ve yıkıcı.. Buna emin olabilirsin.. Düşünsene anneleriniz kardeş. Bir kavga olsa kim kimi tutacak? ben söyleyeyim ikisi de kendi çocuklarını tutacak. ve kardeşler birbirine düşecek. Bence buna sebep olmak istemezsiniz. Yol yakınken dönün, o yola sapmayın... Bu kadar kişi bunu yazıyorsa bir bilinen vardır. Ailene karşı bu konuda tavrını sert koy canım..

Sana neden yüklenilmiş anlamadım. Sapık diyenler bile olmuş pessss. Dinimizin uygun gördüğü şeye sapıklık demeniz büyük cesaret benim gözümde. Ha görüşünüz dininiz farklıdır, beni ilgilendirmez ama kimse burada halkın % 99 mensup olduğu dinin, uygun gördüğü şeye sapıklık diyemez. Sanırım banı da yicem. Her neyse senin bi suçun yok, ister evlenirsin ister evlenmezsin. Senin kararin da, eve kiz getirme olayı hoşuma gitmedi.
Sormayın ne sapıklığım ne ahlaksızlığım ne de cahilliğim kaldı. Ailem çok güvendiği için bir de annem ben kayınvalidemden çok çektim teyzen sana sahip çıkar. Çocukta iyi bi düşün diye ısrar ettiği için acaba dedim. Sadece annem değil tabii akrabalarımızın geneli. Yoksa şimdiye kadar asla düşünmedim. Yazılanlar gibi göz falanda dikmedim. Hayatımda 2 kez görmüşüm zaten. Gittiğimde uzak bi şehirdeydi. 10 saatlik f bi yoldan gelmiş sevgillisiyle sanki ben bayılıyormuşum gibi. Sonradan duyduklarımı beni küçük düşürüşünü unutamam zaten. Konuyu açınca olumsuz yorumlar bekliyordum ama suçlu olacağımı tahmin etmedim. Konu nereden nereye geldi. Biyolojik olarak tehlikeli tabiki, bunu herkes bilir. kan tahlili yapılıyor risk varsa çıkıyor sanırım. İğne falanda var bu durumlar için. Zaten sağolsun mantıklı anlayışlı yorum yapan arkadaşlarda oldu, hak veriyorum onlara. Ayrıca sizede yalnış anlamadığınız için çok teşekkür ederim
Rica ederim.Bir de teyze çocuklarıyla o kadar ortak kan bağı yok.amca çocuklarinda ihtimal çok daha fazla. Sizi en ufak firsatta küçük dusurmus. Bence olumsuz bakin

İğne ile tedavi olunan şey kan uyuşmazlığı, akrabalık durumu çok başka. Dediğim gibi bu riski almaya değmesi için çok aşık olunması gerek. böyle bir durum yoksa riske girmey de değmez. Daha gençsiniz karşınıza güzel insanlar, büyük aşklar çıkacak.

Akraba evliligine hic girmiyorum, bu devirde aklim almiyor zaten.
Sevgilisini alip gelmesi ve seni igrenc bir duruma sokmasi, affedilmez.
Agziyla kus tutsa asla tenezzül etmezdim.

X