kuzenim ve ailem

Sizin akrabalık ilişkilerinin yoğun olmaması o kişinin teyzenizin oğlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ailenize akraba evliliğine karşıyım dersiniz, bu kadar.

Şu büyüklere çok kızıyorum.
Gençlerin kalbi kaysa engel olacakları yerde yanlışa teşvik ediyorlar utanmadan!!!

İnsan tanımadığı birini sevemez zaten. Teyzemde şaşırdı, ben giderken ağladı hatta. Ben o zaman anlayamamıştım. Babama söyledim o olmazsa başkası olabilir çirkin miyim ben. Ama bildiğimiz insan efendi memur vs bir sürü şey...
Siz haklısınız, aslında olumsuz yorumlar haklılar ama bi an okuyumca şaşırdım nasıl bi şey yaptım diye.
Teşekkür ederim

Bizde Komsunun oglu bile yan gözle bakmaz, aileler güvenip dünyanin bi ucuna gönderir, bu nasil bi zihniyet? Yok uzaktalar akraba ilislimiz yok diyorsunuz, peki ya kan baginiz? Iyi o zaman misal yillarca ayri büyüyen iki üveykardeste akraba sayilmaz, töbe estafrullah... Kacinci yüzyildayiz? Kesin kararinizi aileyede söyleyin ve herkesi susturun, tabii bunun icin sizinde gönlünüz olmamasi lazim, pek öyle gözükmüyor ama... Ayrica en kötü kaynanalar cogunlukla öz teyzeler oluyor, belki bu sizi engeller, ona göre...

O sizin kuzeniniz yahu teyzenizin oğlu yok benim aklım almıyor insan kuzeniyle nasıl böyle bir evlilik hayali kurabilir aileler nasıl böyle düşünür,hadi onlar büyüktür cahildir diyelim siz gelmişsiniz 20 yaşınıza akraba evliliğin nasıl sonuçlar doğurduğunu hiç mi okumadınız hiç mi görmediniz,sonuçlarından geçtim böyle bir evlilik mantık dışı
Aklınızda çıkarın bir an önce bunu çok yanlış çook,ailenize bunun ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu sizin anlatmanız lazım ki bir daha konusu dahi geçmesin

dünyanın en düzgün insanı da olsa akrbayla evlenmek çok zor canım bildiğimden konuşuyorum o bildiğim insan dediklerin gidiyor yerine canavar geliyor el eli idare ediyor da akraba da öyle olmuyor uzaktan bile olsa akraba ile evlenme sakın

direk hayır de ailene karşı kimse üzülmesin kırılmasın olayı değil bu
sapıklık sapıkça zihniyet bu
bu geriliğe hayır deyin şiddetle hayır deyin
annenize-babanıza-teyzenize ve tüm herkese
dünyada başka erkekler varken kardeşin kardeş ile evlenmesi kadar aptalca bir düşünce var mı yaa

hayatinizda 2 kere gormeniz de neyi degistirir ki?
sonucta oz tyze cocuklari misiniz degil misiniz?
insan cocukluk arkadasiyla bile boyle seyler dusunmek icin tereddut ediyor.

Teyzenizle uzak olduğunuz için kuzen ne demek bilmiyor olabilirsiniz ama üniversite okuyan bir insan olarak lütfen kalıtsal hastalıklar ve akrabalık ilişkilerindeki sakat doğumlardan haberiniz olduğunu söyleyin. Çok aşıksınızdır, onsuz yapamıyorsunuzdur bir derece anlarım ama bu şartlar altında çocuklarınızın sakat doğma riskini artırmaya değecek bir durum göremiyorum. Üniversite hayatınızı doya doya yaşayın, algılarınızı biraz daha açın, ufkunuzu biraz daha genişletin lütfen.

Bende ayni hataya dusuyordum.
Canim herkes sana sert cikismis ama ben sana tecribeyle soyluyebilirimki yapma.
Cunku ailelerin arasi bozulmasa bile arada bi kiriklik oluyor.
Ben aldatildim ve ayrildim evlilik yoluna giderken.
Su an hala muhattabiz maalesef o uZakta olan ailesiyle.
Ama her an aklima geliyor bu olaylar.
Ve cok cok pismanim.
Teyzemden sogudum hatta.
Kendi oglunu ove ove bitiremedi, aldatmis olmasina ragmen.
Yol yakinken vazgec canim benim.
En kucuk sorunlar dag gibi buyuyor.
Pire oluyor birden deve.

bizde kuzen kardeştir
tabi yöreden yöreye değişiyor bu
istemiyorsan kesin kati hayır dee zorla verecek halleri yok ya

he bu arada, akrabalik konusundan bagimsiz diger soruna gelcek olursak: hani tyzene gitmissin ya cok eskiden, kac yaslarinda gittin bilmiyorum ama ona "seni gormeye geliyor" demislerdir o da gozune sokmak icin sevgilisini getirmistir.
bence ona helal olsun.
sana gelince, sende en azonun kadar gurulu ve mantikli davran.

ailelerden kaynaklanıyor
sizin aklınıza zorla sokmuşlar ama
istemedigini belirtirsen kimse bişey diyemez

Ailemizde akraba evlilikleri yok. Şahit olmadım, ama haklısınız. İnsan tanıdıklarına daha bi tahamülsüz oluyor
tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim teyzemde oğluna çok düşkündür. Oda oğlunu savunurdu eminim. Ailem bildiğimiz çocuk kötülük gelmez dünyada 40 çesit insan var, yalnış kişilerle karşılaşırsan diyorlar. Yalnış düşünüyorlar tabi. Ben tekrar konuşacağım onlarla. Karalı olduğumu anlayınca zamanla vazgeçerler.
Haberim var. ilginize teşekkürler hanımefendi.

Akraba evliliklerinde her şey daha zordur. Sizinki daha başlamadan çetrefilli olmuş. Yarın evlenseniz anlaşamasanız ayrılmanız bile büyük sorun olur. Bu kadar yakın (kuzen, vs) evliliklere kesinlikle karşıyım.

Fikir alınacak birşey yok.20 yaşındasın ün,versite öğrencisisin sanırım.Ne kuzen ne başka biri.Okulunu bitir,kendi paranı kazan,mesleğini eline al,zamanı gelince de bir başkasıyla yuvanı kurarsın.

Ailenin cahilliğine sen de ortak olma.Yaşın çok küçük.Bir evlilik için,iyi olmak efendi olmak yetmiyor.
Belli ki çocuğunda aklına zorla sokmuşlar.Halbu ki baştan tavrını belli etmiş.

Ben evlenmeyi düşünümyorum,akraba evliliğine de karşıyım bu konu kapansın dersin olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…