kuzenim ve ailem

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.103
Hanımlar çok büyük bi probleö değil ama fikirleriniz benim için önemli.
Öncelikle benden 4 yaş büyük bir kuzenim var. Annem, teyzelerim, dayılarım vs hep bizi birbirimize uygun görürler bunuda açıkça söylerler. Ben ergenken 14 15 yaşlarımdayken belki biraz hoşlandım ama tamamen çocukluktu, zamanlada geçti zaten. Asıl konuya geliyorum; üni 1. Sınıftayken 4 günlük bi tati için teyzeme gittim. Her şey normal birde 2. Gün kuzenim çalıştığı şehirden kız arkadaşıyla geldi. Teyzemler beklemiyodu şaşırdıkar. Bence normal bişeydi, çok ilgilenmedim. Ama sonrasında neler duyayım ben sevgillisini görüp ümidi keseyim diye getirmiş, güya ben onu görmek için gitmişim bir sürü onur kırıcı şey... Sadece evim uzaktı bide teyzem ondan gittim x abi aklıma bile gelmedi. Ki kendisiyle hiç konuşmuşluğumuZda yoktur. Neyse çok mahcup oldum ve bir daha asla gitmem dedim.
Size sorum şu an ayrılmışlar annesine galiba benimle konuşabileceğini falan demiş. Teyzemde anneme söylemiş. Annemle babam çok seviyorlar çok efendi diyorlar. Ama ben yaptığı çocuklukları beni küçük düşürüşünü nasıl unutayım. Lütfen aklı verin siz olsanız ne yapardınız?

Bence sende ona kendisini abi gibi gördüğünü senden ümidini kesmesi gerektiğini söyle. Ozellikle onun kulağına bu sekilde gitesini sağla.

Eğer gönlün yoksa ve bu aileyle anlayabileceğini düşünmüyorsan kesinlikle uzak dur derim. Daha ortada hiç bişey yokken yok ümidi kessin yok uzak dursun diye falan filan zırvalamış bir sürü ileride de laf söz çok şeyle karşı karşıya gelebileceğinizi düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun

Anneler babalar böyle saçma sapan şeyleri çocuklarının aklına sokuyorlar bazen. Girmesin aklına, o senin abin sen onun kardeşisin. Bunu da net bir dille ailene söyle. Kafanı karıştırmalarına izin verme. Dünyada başka adam mı kalmadı da teyzenin oğluyla evleneceksin?

küçük düşürücü hareketi tek engel öyle mi ?
o hareketi olmasa hemen şıp diye teyzenizin oğluna eş olabileceksiniz .
Bizim toplumumuz çok alışık bundan belki normal geliyor ama ben teyze dayı amca hala çocuklarını kardeş görürüm ve aynı yatağa girmek düşüncesi bana sapıkça gelir .
Lütfen kusura bakmayın .

Bence sende ona kendisini abi gibi gördüğünü senden ümidini kesmesi gerektiğini söyle. Ozellikle onun kulağına bu sekilde gitesini sağla.
Hayatımda sadece 2 kez gördüm. 2. Kez gördüğümde oldu anlattıklarım. Annemle akrabalarının tümü duydu sadece babam duymadı. Tatsızlık olmasın diye duymamasına dikkat ettik. Babama karışma diyorum. Sen bizim evladımızsın iyliğini düşünüyoruz diyor. ( alrabalarımız çevremiz o kadar övüyor ki babam melek sanıypr sanırım. Israrının başka açıklaması olamaz). Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Farkındasın dimi o senin anne yarısı teyzenin oğlu,

Kardeşsiniz siz yani kafanız aldı mı bunu....

Akraba evliliğine şiddetle hayır diyorum .. O senin kardeşin canım ne münasebet, artık toplum olarak bu adeti yok etmemiz gerekiyor.. Sakat doğum oranı çok yüksek .. Ayrıca kafanı kullan ilerde anlaşamadın ayrıldın aileler birbirine girer .. Yada sevemedin istemedin boşanamazsın boşatmazlar .. Yıl oldu 2015 elalem ayda koloni kutuyor biz hala ... Neyse sinirlenmicem

Hayatım boyunca ne teyzemle be de oğluyla muhattap oldum. Çok uzaktalar. Akrabalık kuzenlik ilişkisi nasıl olur bilmiyorum. Tepkinizi anlayamadım. Ayrıca nasıl bişey yapabilirim diye sordum ailemin ısrarlarına karşı

Bu kadar yakın akrabaya bu gözle bakılması sapıklık bana gore. Hiç gormesen de kardeş olarak nitelendirilmesi gerek. Kan bağı denen şeyi duymadiniz mi?

Cahil değilsiniz düşünün azcık.

muhatap olup olmamak şart değil ki .Sonuçta akrabasınız .Bu gerçek değişiyor mu ?

Önemli olan muhataplık değil, KAN!

Allah aşkına, doğmamış çocukların vebalini alacaksın. Engelli doğum yapma riskin çok yüksek. Böyle bir sorumluluğu nasıl alırsın? Ailen madem böyle söylüyor, o benim abim, akraba evliliği olmaz de geç. Ağzını mı bantladılar, neden konuşmuyorsun?

Yapmaya kuzenin kardesten farkı ne . Bence kesinlikle kabul etme .

Sizde kolunuza bi oğlanı takıp sizden ümidi kesmesini sağlayın, aile içinde ben kuzen evliliklerini hoş görmüyorum ama sizin aileniz pek soğuk değil bu konuya sanırım. Bence hem çocuğun kuzeniniz olması hemde yaptığı ergenlik bu iş olmaz ya.

muhatap olup olmamak şart değil ki .Sonuçta akrabasınız .Bu gerçek değişiyor mu ?
20 yaşındayım daha ne evliliği ne çocuğu. Nasıl tepkiler bunlar. Evlenen falan yok. Küçüklükten beri konuşulan bi şey. Teyzeme x abime numaramı verme lütfen dedim. Ailem bunu duyunca psikolojik olarak ısrar ettiler. Sadece fikir almak istedim. TEŞEKKÜRLER

ısrarla falan olmaz öyle insanlar ısrar ettiler diye birşeyler yapılmaz içinden gelmesiyle yapılır gönül işleri bunlar .. ayrıca teyzenizin yaptığı hareket çok çirkin öyle bir aileye gelin gidilir mi yaptıkları bu sığ hareketten sonra bir de ? hem o senin kuzenin ya akraba evliliği yapma sakın aklını kullan canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…