Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akraba evliliğine karşı değilim. Kişiler evlenemez de diyemem. Nikah düştükten sonra kişilerin de rızalığı varsa sorun yok. Yaptığınız şey kötü bir şey de değil. Sonuçta kalbe söz geçirmek zor. Zorla kimseyi de sevemez insan.
Yalnız ailenin razı gelmemesi sorun olacak. Akraba evliliklerinde sorun çıktı mı sorunların çözülmesi zor olabiliyor. Boşanmak ya da akrabalık olduğu için yüz göz olmamak adına sorunlar halı altı edilebiliyor.
Olacağı şu eğer sevgisinde samimi ise evlenmez. Sen de evlenmezsin. Aileler evlilik için ısrar ederse konu açığa çıkar. Ne yapacaklar zorla başkasına mı verecekler sizi? Gönülsüz işten hayr gelmez.
Süreciniz ve sabrınız uzayabilir. Sabredeceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.Mutluluk sizi bulsun🖤
Ya çok merak ediyorum oğlun kızın var mı, eşinin veya senin kardeşinin çocukları evine gelip gittiğinde ya benim evladım onlara yan gözle bakar mı diye, veya tam tersi benim evladıma yan gözle bakarlar mı diye düşünüp güvenemeyecek miyiz? Nöbet mi tutalım iletişimlerine mani mi olalım. Yan yana durdular, e nikah da düşüyor, e hadi ya gönül bu evlensinler mi diyelim??? Kendi çocuğun olsa razı geleceksin yani bu duruma çok ilginç? Benim yemeğimi aşımı yiyip çocuğumla fingirdeyecek veya benimki fingirdeyecek ruhumuz duymayacak ebeveyn olarak geniş geniş oturacağız öyle mi? İyi misiniz siz??

Ay sizene isteyen istediğiyle evlenir siz kardeş olarak görüyorsunuz diye herkes görecek diye bir şey yok.Nikah düşüyor mu evet ? o zaman olabilir.Ben savunmuyorum benim için de kuzenlerim kardeşim gibidir ama yapana da özkardeşiyle evlenmiş muamalesi yapmam.
Bide ırkını nerden göçtüklerini yazanlar ayrı bir komiksiniz.
E sana ne o zaman beğenmeyen de beğenmez, sen beğendin diye millet de mi beğenmek zorunda?
Sen beğenmiş normal demişsin aynı fikirde olmak zorunda mı herkes?
Senin için de geçerli bu durum..

Bende göçmen olduğum için tahmin ettim 😊
Ben de göçmenim biz de kuzenler kardeştir,kuzen çocukları bile birbirini kuzen diye tanıtır,biz de akraba evliliği olmaz.Bundan 50 yıl önce annemi teyzesinin eşi (o farklı bi kültürden) oğluma alcam seni demiş,anneannem onlar kardeş öyle şey olmaz deyip kestirip atmış,uzunca bi süre küsmüş falan,enişte de şaka yapmıştım diye sakinleştirmiş.Günümüzde hala normal görülmesi bana korkunç geliyor

Ya çok merak ediyorum oğlun kızın var mı, eşinin veya senin kardeşinin çocukları evine gelip gittiğinde ya benim evladım onlara yan gözle bakar mı diye, veya tam tersi benim evladıma yan gözle bakarlar mı diye düşünüp güvenemeyecek miyiz? Nöbet mi tutalım iletişimlerine mani mi olalım. Yan yana durdular, e nikah da düşüyor, e hadi ya gönül bu evlensinler mi diyelim??? Kendi çocuğun olsa razı geleceksin yani bu duruma çok ilginç? Benim yemeğimi aşımı yiyip çocuğumla fingirdeyecek veya benimki fingirdeyecek ruhumuz duymayacak ebeveyn olarak geniş geniş oturacağız öyle mi? İyi misiniz siz??
Ne diyorsunuz Allah aşkına. Siz iyi misiniz? Nikah düşüyor bitti. Bunun kararı size ait değil. Nikah düşen de ona göre davransın zaten. Kullandığınız kelimelerin çirkinliği? Fingirdemek vs. Gözünüz görmeyince fingirdeme olmuyor mu? Her seven fingirdiyor mu? Geniş geniş oturma. İletişim kurmasin diyen mi var. Gönlüne hakim mi olacaksınız? Çocuğunuzda gönlüne girin o olmaz bu olmaz deyin. Kardeşi nereden oluyor? Pardon aynı anadan babadan olmayan kimse kardeş değildir. Kardeşi ise çocuğunuzun kuzenlerini alın evde besleyin. Siz doğru görmüyorsunuz diye herkes öyle düşünecek değil. Nikah düşüyor bitti.

Ne diyorsunuz Allah aşkına. Siz iyi misiniz? Nikah düşüyor bitti. Bunun kararı size ait değil. Nikah düşen de ona göre davransın zaten. Kullandığınız kelimelerin çirkinliği? Fingirdemek vs. Gözünüz görmeyince fingirdeme olmuyor mu? Her seven fingirdiyor mu? Geniş geniş oturma. İletişim kurmasin diyen mi var. Gönlüne hakim mi olacaksınız? Çocuğunuzda gönlüne girin o olmaz bu olmaz deyin. Kardeşi nereden oluyor? Pardon aynı anadan babadan olmayan kimse kardeş değildir. Kardeşi ise çocuğunuzun kuzenlerini alın evde besleyin. Siz doğru görmüyorsunuz diye herkes öyle düşünecek değil. Nikah düşüyor bitti.
Kuzenlerin evlenmesi fikri bana uzak,ama aşk duygusu oluşuyorsa,nikah da düşüyorsa evlenebilirler demek..dayımın çocukları evli(üveyler..dayımların baba bir anneleri ayrı)20 yıldır evliler,çok da mutlular,çocukları da sağlıklı..nasip işleri bunlar..ama ben kardeşimle dünür olmayı asla istemezdim..

ayy bu olay bana aşırı itici geliyor şahsen benim kuzenimde bana açılmıştı zamanında şok olmuştum daha ortaokula falan gidiyodum o zamanki aklımla ben seni kardeşim gibi görüyorum demiştim konuyu kapatıp kimseye anlatmamıştım 🥴 ama duygular yoğunsada evlilik yaşayanlar için ne diyelim kimsenin fikirlerine kelepçe vuramayız…

Kuzenlerin evlenmesi fikri bana uzak,ama aşk duygusu oluşuyorsa,nikah da düşüyorsa evlenebilirler demek..dayımın çocukları evli(üveyler..dayımların baba bir anneleri ayrı)20 yıldır evliler,çok da mutlular,çocukları da sağlıklı..nasip işleri bunlar..ama ben kardeşimle dünür olmayı asla istemezdim..
AYNİ FİKİRDEYİM... Bizim ailede,akrabalarda da kuzen evliliği yok. Yok yani. Ama bu nikah düşer fikrimi değiştirmez. Akraba evliliği de harika olur demiyorum. Ama kuzen kardeş değildir. Nikah düştüğü için evlilik olur. Günümüzde iç içe aileler dışında kaç kişi kuzeni ile sık görüşüyor ya da görüyor? Hele baba tarafı deyince insanlar kaçıyor. Eskidendi üç beş ailenin bir arada yaşaması. Bu da akabinde akraba evliliğini yaygınlaştiriyordu.Bu fikrimi milyonlarca kişi beğenmesin. Beğenmedi diye de fikrim değişmez.

Screenshot_2024-12-14-22-38-12-528_com.instagram.android-edit.webp

Konudaki kültürlere saygı olayı bu.

Yav eskiden kimse okumaz etmez köyünden dışarı çıkmazmış. Köyde de herkes akrabasıyla yaşarmış mecbur bi akrabayla baş göz edilirmişsin. Şimdi günümüz dünyası öyle değil herkes okuyor çalışıyor kendi arkadaş ortamları var yurt dışına açılıyor seyahatler ediyor insanlar. Şu kuzen evliliğini günümüzde savunanların fanusundan çıkmadığını, teyze amca kuzen harici kimseyle görüşmediğini, okumayıp evde boş boş oturduğunu düşünüyorum aksini asla düşünemem. Kardeşimin çocuğuyla benim çocuğum kardeştir ya beraber oynarlar beraber yemek yerler birbirlerine abi - kardeş, abla - kardeş olurlar. Erkek kıtlığı kalmış gibi kuzenine yan gözle bakmak nedir az dışarı çıkın bence. Gönül ferman dinlemiyor bilmem ne geçin bu tatavaları. İyi yaa gönül ferman dinlemiyor diye 50 yaşındaki adama sokaktaki torbacı kekoya da aşık olalım. Akıl süzgecinden geçirerek biri sevilir ve evlenilir. Akıl süzgecinden bir şey geçiremiyorsanız herkes sizi kandırır o zaman.

Ama bunun için zaten kan tahlili yapmıyolar mı tamam önceden böyle şeyler yoktu direk evleniyorlardı bir sıkıntı yoktu ama artık bunlar için bir önlem olmuyor mu ben konuya sevgi olarak baktığım için bu şekilde yorum yaptım yani sonuç olarak sevmişler bizim ailede böyle bir şey yok ben zaten bunu belirttim ben bunu savunmuyorum ama hani sevmişlerse vazgeçemiyorlarsa o sonu zaten bu şekilde görünecek çocuk için de gereken tahliller yapılır diye düşünüyorum ama zaten bir sorun çıkıp bu şekilde evlilik olursa ve çocuk düşünürlerse bunu zaten bende çok tepki veririmo ayrı ama bunun hakkında bir yazı okumuştum sıradan biriyle evlenip de çocukları sakat olma ihtimali de olabilir sadece akraba için değil ki ama akraba evliliği yapan çok insan tanıyorum hiçbir çocuklara da sakat değil çok şükür de hani gayet iyiler onlar da kan tetkiklerini yaptırdılar doktor kontrol altında hamile kaldı çok şükür bir sıkıntı da olmadı her şeyin artık çözümü var
Neyin çözümü var? Kolsuz, bacaksız doğacak çocuğa anne karnında kol, bacak mı takılıyor? Down sendromlu doğacak çocuğa anne karnında bolca balık yağı mı enjekte ediliyor? Yoksa fazla kromozomun biri mı alınıyor?

Tıp çok gelişti denilen şey, çocuk daha doğmadan problemi varsa o tespit ediliyor hepsi bu. Yukarıda yazdığım şeyler yapılmıyor. Ee sonra noluyor? Ya kürtaj ya da bir ömür engellilik...

Doktorlar senelerdir g.tlerini yırta yırta diyor ki
" akraba evliliği yapmayın". Çok cahil oldukları için öyle konuşuyorlar sanırım (!).

Benim bildiğim tüm akraba evliliklerinde çocukların en az biri engelli. Yazık değil mi o çocuklara?

Yalnız sma hastalığının akraba evliliği ile alakası yok. O geni taşımakla alakalı. Akraba evliliği olmayıp bu geni taşıyan bireyler de var. Sırf akraba olmadığı halde bu geni taşıdıkları için tüp bebek tedavisi yaptırmak zorunda kalanlar var.
Sma'ın araba evliliğiyle alakası yok demiş görüyor musunuz? Cahil değil, kör cahil, zır cahil

Sma'ın araba evliliğiyle alakası yok demiş görüyor musunuz? Cahil değil, kör cahil, zır cahil
Ben iki tarafın da taşıyıcı olması durumunda çocuğum smalı olduğunu okumuştum. Şimdi akraba olunca da ikisinin taşıyıcı olma riski artmaz mı?
Bilen birileri varsa aydınlatabilir mi?

Ben iki tarafın da taşıyıcı olması durumunda çocuğum smalı olduğunu okumuştum. Şimdi akraba olunca da ikisinin taşıyıcı olma riski artmaz mı?
Aynen öyle. Zaten sırf bu sebepten dolayı sma'lı bebek sayımız Avrupa'nın bilmem kaç katı. Orada cüzzamdan bile nadir bir hastalık

Artar tabii hatta sadece sma değil diğer hastalıkların riski de artar diye biliyorum tiroid, astım, şizofreni vesaire genetik taşınan tüm rahatsızlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X