Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuduğumu anlıyorum size de tavsiye ederim.Tıp çok gelişti ve yapılan testler ile herhangi bir sakatlık yüzdesi ihtimali zaten belirtiliyor.Buna rağmen o çocuğu yapıyorlarsa yazık günah gerçekten...
Size bunu yapan kaç tane örnek yollarım sadece kadınlar klubünden ama vaktim yok.. merak ederseniz aramaya akraba evliliği yazıp yorumlara bakın..

Size bunu yapan kaç tane örnek yollarım sadece kadınlar klubünden ama vaktim yok.. merak ederseniz aramaya akraba evliliği yazıp yorumlara bakın..
tamam bakacağım teşekkür ederim.Ben yapmadıkları senaryo üstünden düşünüyorum.Testlerde sıkıntı olmadığı için evlenen insanlar linç yememeli bence.

Ya sanki her çocuk yapmaya karar veren genetik test yaptırmaya koşuyor gibi konuşmuyor musunuz, sinir oluyorum.
100 çiftten sadece bir çift yapıyorsa yine iyi.
Ben daha hiç görmedim çocuk yapmaya karar verdim, hemen gideyim genetik test yaptırayım diyeni.
Çocuk olmayınca doktora gidiyor insanlar ancak. Öncesinde giden yok.
Yani azıcık gerçekçi olun ya.

Allahın helal kıldığına haram diyemeyiz elbette şirk koşmuş oluruz, bunu belirterek düşüncem kuzenle evlilik dünyada savaş sonrası okuşabilecek erkekzlik ile düşünülecek son çare gibi geliyor bana. Çok karşıyım.
Halam kuzeni ile evli, severek evlenmişler, 5 kuzenim var hiçbiri normal değil, torunlarında dahi zihinsel gerilik var. Seviyoruz sevişeceğiz diye yazık değil mi çocuklarına torunlarına?
Mümkün oldukça akraba evliliğinden kaçınılmalı der susarım.

Öfff konu şu an kuzeninden hoşlanması değil o 11 yıl önceki derdi. Konu evlenip çocuk doğurup 7 yıl geçtikten sonra gelip burada kuzenine ah vah etmesi. Muhtemelen adam çoktan unutmuştur evli barklı kadın gözüyle bakıyordur ama onun hala adama anlam yüklemesi. Bir diğer konusunda cinsellik olmadan evlilik yürütmek istemesi vs.
Bunu yapan erkek olsaydı iyin g’tüne sokardık. Sorun bu.

Teşekkür ederim, konu sahibi konuyu ilk açtığında bekarmis ama güncelleme yapmış ve şuan evli kendisi. Ben de zamanında akraba birisinden hoşlandım ama yanlış bir şey. Gençken öyle bir hata yapmış olabilir ama şuan evli.
Yok ben tamamen bunu görmedim çünkü ilk başta bekar olduğunu karşındaki kişinin de bekar olduğunu yazılmıştı kesinlikle evli diye bir cümle yoktu o yüzden çok şaşırdım ztn

Allahın helal kıldığına haram diyemeyiz elbette şirk koşmuş oluruz, bunu belirterek düşüncem kuzenle evlilik dünyada savaş sonrası okuşabilecek erkekzlik ile düşünülecek son çare gibi geliyor bana. Çok karşıyım.
Halam kuzeni ile evli, severek evlenmişler, 5 kuzenim var hiçbiri normal değil, torunlarında dahi zihinsel gerilik var. Seviyoruz sevişeceğiz diye yazık değil mi çocuklarına torunlarına?
Mümkün oldukça akraba evliliğinden kaçınılmalı der susarım.
Sımdı Habil kabil ve kız kardeşler helal kılmak fılan bu olayı derdim de
Maalesef onu tartıssak hem kafir ilan edilip hem ban yicez
Gidem ben

Sakat çocuklar bir tek akraba evliliğinde mi oluyor ? büyük lokma ye büyük konuşma demişler kimin başına ne geleceğini bilemezsiniz gayet sağlıklı gözüken çiftlerin çocukları da sakat doğabilir bunu kimse bilemez.
Sağlıklı insanların da çocuklarının engelli olabilir ihtimaline yok denilmiyor , riskin olduğunu daha çok bilerek yapılan ihmalkarlık akraba evlilikleri ..

Siz sadece iç güdüsel yaşayan bir tip misiniz? Mesela bir insanı kardeşim gibi diye kodlarsam sınıf arkadaşıma bile bir daha aşık olma ihtimalim yok. Bu tarz ayrımlar size öğretilmediyse böyle hissetmeniz normal zira bizde komşuyla, 7 kuşak akraba ile evlenmek yasaktır.
7 kuşak akraba ile evlenmek yasak deyince göçmenlik olabilir diye düşündüm.

Sağlıklı insanların da çocuklarının engelli olabilir ihtimaline yok denilmiyor , riskin olduğunu daha çok bilerek yapılan ihmalkarlık akraba evlilikleri ..
Tamam da bende test yapılıyor bakılıyor diyorum akıl karı değil zaten testte gördüğü halde o çocuğu yapması ama bir yakınım vardı 6 çocuk yaptı çok zengin bir aile ama kuzen evliliği çocukları da sapasağlam mesela.Herkes cahil cühela testsiz evlenmiyor

Tamam da bende test yapılıyor bakılıyor diyorum akıl karı değil zaten testte gördüğü halde o çocuğu yapması ama bir yakınım vardı 6 çocuk yaptı çok zengin bir aile ama kuzen evliliği çocukları da sapasağlam mesela.Herkes cahil cühela testsiz evlenmiyor
Akraba evliliği yapılan kültürde herkesin bu bilinçte olduğuna test yaptığını düşünüyor musun peki ?

Konu çok eski görüyorum. Arkadaşlar kafayı mı yediniz. Sonra evladınız işin sma sı hastalığı. Tövbe yarabbım ya başka ınsan mı kalmadı dünyada?
Yalnız sma hastalığının akraba evliliği ile alakası yok. O geni taşımakla alakalı. Akraba evliliği olmayıp bu geni taşıyan bireyler de var. Sırf akraba olmadığı halde bu geni taşıdıkları için tüp bebek tedavisi yaptırmak zorunda kalanlar var.

Yalnız sma hastalığının akraba evliliği ile alakası yok. O geni taşımakla alakalı. Akraba evliliği olmayıp bu geni taşıyan bireyler de var. Sırf akraba olmadığı halde bu geni taşıdıkları için tüp bebek tedavisi yaptırmak zorunda kalanlar var.
Zihin engeli vs hepsi olabiliyor. ’Sma nın da geçişli bir hastalık olması sebebiyle akraba evliliklerinde görülme olasılığı artar’

Riskin olduğu bile bile yapılan akraba evliliklerinde herkes test yapıyor mu ? @kabulsuzgercekler0
Ütopya da yaşıyor. Evet yukarı belemedik köyündeki Hacer ile hilmi de çocuk yapmaya hazır olduklarında önce genetik doktoruna gidip test yaptırıyorlar.

Yemin ederim pırıl pırıl.
Hiç yorulmuyordur da günlük hayatta.
Keşke şu kadar olabilsem.

Ütopya da yaşıyor. Evet yukarı belemedik köyündeki Hacer ile hilmi de çocuk yapmaya hazır olduklarında önce genetik doktoruna gidip test yaptırıyorlar.

Yemin ederim pırıl pırıl.
Hiç yorulmuyordur da günlük hayatta.
Keşke şu kadar olabilsem.
Katılıyorum ,nereye gitti cevap vermedi soruma zaten ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X