Kuzen evliliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyük konuşmayayım evladım var.
Ama şu gönlü kaydı olayını anlamıyorum.
Biz evlatlarımızı yetiştirirken daha küçükten aşılıyoruz,bu abin,bu ablan,
Bu akrabamız vs vs diye.
Yaklaşık 10 tane kuzenim var,hiçbirine o gözle bakmadım,onlar da bakmadı.
Beraber gezmeye,pikniğe , mangala heryere gitmişizdir.
Aynı odada farklı yataklarda sabahlara kadar sohbet de etmişizdir.
Tamam dinen bu var....
Aksini iddia etmek ne haddime.
Ama bunu yapmamak,uygulamamak da bir seçenek...

Dilek Sabancı Sakıp Sabancı'nın üç çocuğundan en büyüğü. Akraba evliliği, anne karnında oksijensiz kalmak ve erken doğum, hepsi bir araya geldi ve onun spastik doğmasına neden oldu. Tıpkı kardeşi Metin gibi.

……
10'lu yaşlarının başında ana kucağından ayrılıp yatılı -ya da aile yanında- okumak zorunda kalan pek çok çocuk gibi geceleri gözyaşlarıyla yastığını ıslatarak başlar eğitim macerasına. Galiba ‘‘Akraba evliliği kötü. Üstelik bizimki iki taraflı. Anneannemle dedem de dayı hala çocukları. Annem ve babam çocuk sahibi olmak için niye bu kadar ısrarlı oldular ki’’ diye kızar da zaman zaman. Sonraki sıkıntıları, niye topuklu ayakkabı giyemiyorum, niye dans edemiyorum, niye kayak, tenis yapamıyor, bisiklete binemiyorum, şeklinde uzayacaktır ama sonradan bütün bunların ona hayata ‘‘filozofik’’ bakmayı öğrettiğini düşünür.

——————

Sabancı bundan yıllar önce oğlu hakkında konuşurken yaptığı bir açıklamayla herkesi duygulandırmıştı. Metin Sabancı'dan "yüreğimdeki ateş" olarak bahsetmişti.

Türkiye'nin en zengin ve prestijli isimleri arasında yer alan Sakıp Sabancı paranın saadet getirmediğini ve önemli olanın sevdiklerinin sağlığı olduğunu, "Mal, mülk para bir yana. Fabrikalar yaptım, arabalar ürettim ama ona bir ayakkabı giydiremedim ya, yüreğimde ateştir." ifadeleriyle dile getirmişti.

The End Hanımlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X