Evet bi ben saf gibi kendi adımı yazmışım galiba :) herkes nick yazmış :)Seçil mi :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet bi ben saf gibi kendi adımı yazmışım galiba :) herkes nick yazmış :)Seçil mi :)
Osmanli Turkcesin de Fars alfabesinden p ç ve j harfleri var. O bastaki harf pPembeLokum --- پمبلوكوم
Son uc harfta lam kef ve mim var lukum oluyor
Bastaki p degil ama anlamadim
Ilk harften sonra mim ve be var o da mbe oluyor ama bastaki harf uymuyor demek ki arapcada olmayan p yi karsilayan bir harf
Arap alfabesinde p yok zaten b var
Farscadan boyle p yi karsilayan bir harf herhalde
Osmanlica da zaten arapca farsca karisimi ya
Osmanli Turkcesin de Fars alfabesinden p ç ve j harfleri var. O bastaki harf p
Yani aslinda o kadar kolay degil. Hareke olmadigi icin zor oluyor. Mesela cok fazla arapca farsca tamlama var onlari okumakta zorlanirdim ben. Biraz bulmaca gibi gelirdi banaAnladimm ihtiyaca gore eklenmis harfler tabi osmanlica okumayi ogrenmekte bir sey yok o zaman Kuran okumayi bilenler okur yani
o başka topik yawApitap mi ne cikti yav...Hec begenmedim...
Yani aslinda o kadar kolay degil. Hareke olmadigi icin zor oluyor. Mesela cok fazla arapca farsca tamlama var onlari okumakta zorlanirdim ben. Biraz bulmaca gibi gelirdi bana
Yanlis cevap SaraylimApitap mi ne cikti yav...Hec begenmedim...
El yazmalarinda harekeli olanlar da var ama onlar daha da bir zorHmm hareke olmadigini bilmiyordum o zaman cok zor olur okumak
El yazmalarinda harekeli olanlar da var ama onlar daha da bir zor![]()
Yanlis cevap Saraylimo baska konuda. Bu konuda yazilisina bakıyoruz
![]()
o başka topik yaw![]()
bak bu gerçek isim galiba ama çikaramdim tam
themis olmadigina eminim ama : )
Nur yaziyor![]()
Evet bi ben saf gibi kendi adımı yazmışım galiba :) herkes nick yazmış :)