Teşekkür ederim cevap için ♡ Günlük kullanımda yemek yerken masanın üstüne bir şey örtmeden kullanıyorsun?Benim masam doğal ahşap cila var sadece
taşınırken çizildi ama diğer türlü sıcak ve soğuktan etkilenmedi.
kullanımı çok rahat
Teşekkür ederim cevap için ♡ Günlük kullanımda yemek yerken masanın üstüne bir şey örtmeden kullanıyorsun?
Ay bende sevmiyorum :) ama hiç eğikler çizikler olmadı mı tabaklardan dolayıEvet örtmüyorum :)
örtüleri sevmem.
Ay bende sevmiyorum :) ama hiç eğikler çizikler olmadı mı tabaklardan dolayı
Hmmm o yağıda ilk kez duyuyorum :) ben bu masaların üzerindeki verniği kolay çizilebilir bir vernik olarak düşündüm. Pek alakası yok ama benim bildiğim tek vernik, ahşap boyamada kullandığım mat vernikler :) onlarında yumuşak bir dokusu var. Aynı yere birkaç sefer bir şeye sürtünse orada iz kalır. Şimdi masalarda kullanılan verniği de zarar görebilecek hassas bir şey olarak düşündüm. Farklı olabilir tabi :)Olmadı sadece taşınırken çizildi. özel ahşap bakım yağı varmış. Onu kullanıcam inş geçer o çizgilerde :)
Hmmm o yağıda ilk kez duyuyorum :) ben bu masaların üzerindeki verniği kolay çizilebilir bir vernik olarak düşündüm. Pek alakası yok ama benim bildiğim tek vernik, ahşap boyamada kullandığım mat vernikler :) onlarında yumuşak bir dokusu var. Aynı yere birkaç sefer bir şeye sürtünse orada iz kalır. Şimdi masalarda kullanılan verniği de zarar görebilecek hassas bir şey olarak düşündüm. Farklı olabilir tabi :)
Sen masan için yıllık bakım yapıyor musun? Ya da düzenli olarak başka bir bakım? Çok soru soruyorum ama :)Yok öyle yıpranacak tarzda değiller
hatta ahşap tezgahlar oluyor ya mesela yıllık bakımları oluyor öyle düşün
Sen masan için yıllık bakım yapıyor musun? Ya da düzenli olarak başka bir bakım? Çok soru soruyorum ama :)
Hmmm o yağıda ilk kez duyuyorum :) ben bu masaların üzerindeki verniği kolay çizilebilir bir vernik olarak düşündüm. Pek alakası yok ama benim bildiğim tek vernik, ahşap boyamada kullandığım mat vernikler :) onlarında yumuşak bir dokusu var. Aynı yere birkaç sefer bir şeye sürtünse orada iz kalır. Şimdi masalarda kullanılan verniği de zarar görebilecek hassas bir şey olarak düşündüm. Farklı olabilir tabi :)
Evet çok teşekkür ederim :) aldıgım yere de danışıcam bununla ilgiliYine de bir mobilyacıya danışarak hareket etmeni tavsiye ederim.
Ancak "yat verniği" denilen bir vernik var, ahşap mobilyalar için de kullanılıyor.
Bu vernik suya ve çizilmelere dayanıklı bir vernik.
Bu şekilde masanın üstüne vernik geçebilirsin, hem canlı, hem doğal hem de dayanıklılık kazandırır.
Bunun haricinde de artık bir çok alternatif var, ahşap yüzeyler için.
Araştırmanı tavsiye ederim.
Evet araştırıcam bende mia :) teşekkür ediyorum yardımların için. İçimi rahatlattın :)Yapmıyorum 4 yıllık masam ama yapmak gerekli diye düşünüyorum :)
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :) çizik olursa bu bildiğiniz zımparayla zımparalamam mı gerekiyor? Masaya zarar vermez miyim peki? Sonrada tik yagı süreceğim. Tik yağını nerden bulurum peki?Selamlar. Benim masa, sehpalar, TV ünitesi falan hepsi sedir ağacından yapıldı. Yeterli miktarda tik yağı sürmen vernikten daha iyi bence. Ağaç tik yağını emiyor ve bu sayede suya dayanıklı oluyor, içine çekmiyor. Yine de ıslak bırakmamakta fayda var tabi. Ben amerikan servis veya runner kullanıyorum. Komple masa örtüsü kullanmıyorum. Sakın cam veya o plastik şeylerden koyma üstüne çok yazık olur o doğal görüntüye :) Çizik olursa da dert değil hemen bir zımpara ve tekrar yağ ile çizik kalmaz. Sıcak bir fincan ya da soğuk içeceği masaya direkt koyma. Çok şık bardak altlıkları var onlardan kullanabilirsin.
Tik yagi tüm yapı marketlerde bulunur. Zimparayi bilen biri yaparsa daha iyi olur. Zararı yok ama zimpara olan yerin cok belli olmamasi icin dikkatli yapılması lazım. Ladin agaciyla ilgili pek bilgim yok ama mümkünse sedir bulmaya çalışın. Saglam ağaçtır.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :) çizik olursa bu bildiğiniz zımparayla zımparalamam mı gerekiyor? Masaya zarar vermez miyim peki? Sonrada tik yagı süreceğim. Tik yağını nerden bulurum peki?
Birde Ladin ağacı hakkında bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?