• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kusma hissi nasıl geçer

Sabah kalktığınızda asla tatlı bir şey yemeyin. Hatta bir hafta boyunca sıfır şeker yiyin. Benim de stresten ağzıma bir lokma alamayıp kokudan bile midemin bulandığı zamanlar oldu. Şekersiz diyet bir nebze olsun rahatlattı.

Mide rahatsızlığınız da olabilir. Malum stres midede hastalık sebebi olabiliyor. Dahiliyeye bir görünün.
Eğer ki geçmezse psikolojik destek de fayda var.

Hafif şeyler yemeye çalışın bende olduğu zaman meyve kuruyemiş yerim bastirır biraz yoğurt muz elma türk kahvesi gibi şekerli hazır şeylerden uzak durun stress midenize vurmuş reflü falanda olabilir dahiliyeye görünün öyle gecer diye beklemeyin bence

Ben de senin gibiydim, aslında bazen hala öyleyim. Bir ara hep evdeydim, asosyal olmuştum, dışarı çıkıp insanlarla iletişim kuracağım diye strese girdim bir gün. Dershaneye gidecektim tek başıma yolda durup durup hep öğürdüm. Kussam rahatlayacaktım çünkü midem bunu yaparsa vücudum rahatlayacakmış gibiydi ama stresden yemek yiyemediğim için haliyle midem boştu ve öğürünce ağzımdan sadece midemdeki su geliyordu (Özür dilerim biraz açık oldu ama anlaman için detaylı yazmak durumundayım) Sonra doktora gittim reflü dendi, sabahları aç karnına erkenden ilaç içmeye başladım, yıllarca öğürmekten yapamadığım hatta kendimi 7/24 aç hissettiğim, stresten üniversite sınavına bile giderken ağzıma tek lokma atmadığım zamanlarıma lanet ettim. O ilaç bana iyi gelmişti, kesinlikle doktora gitmeni tavsiye ederim, eğer reflü değilse sebep strestir onun için de ayrı bir doktora gitmen gerekir tabii.

Ben de senin gibiydim, aslında bazen hala öyleyim. Bir ara hep evdeydim, asosyal olmuştum, dışarı çıkıp insanlarla iletişim kuracağım diye strese girdim bir gün. Dershaneye gidecektim tek başıma yolda durup durup hep öğürdüm. Kussam rahatlayacaktım çünkü midem bunu yaparsa vücudum rahatlayacakmış gibiydi ama stresden yemek yiyemediğim için haliyle midem boştu ve öğürünce ağzımdan sadece midemdeki su geliyordu (Özür dilerim biraz açık oldu ama anlaman için detaylı yazmak durumundayım) Sonra doktora gittim reflü dendi, sabahları aç karnına erkenden ilaç içmeye başladım, yıllarca öğürmekten yapamadığım hatta kendimi 7/24 aç hissettiğim, stresten üniversite sınavına bile giderken ağzıma tek lokma atmadığım zamanlarıma lanet ettim. O ilaç bana iyi gelmişti, kesinlikle doktora gitmeni tavsiye ederim, eğer reflü değilse sebep strestir onun için de ayrı bir doktora gitmen gerekir tabii.
Tabi kusmanin sadece 2 sebebi vardir .
Gastroenterologlar o yuzden 14 yil okuyorlar.

Fazla sulu şeyler yemeyin yediginiz yağsız ve tuzlu şeyler olsun ...

Hamileliğe bağlıydı benim bulantım her sabah yaşardım böyle buldum çaresini

Aynen öyle, mide hafife alınacak birşey değil, herşeyi etkiliyor. Ben yıllarca kahvaltı edemedim, ilaç kullandım şifamı buldum şimdi kahvaltının güzelliğini tada tada bitiremiyorum. Bazen sadece yemeklerde köri vb şeyler olduğu zamanlarda midem çok ağrıyor, bazı baharatlar gerçekten mide katili.

Merhaba, geçen sene bende aynı sorunu yaşadım.
Çok sıkıntılı olduğum ve depresyona girdiğim bir dönemdi.
Sürekli öğürme hissi geliyordu ve hiç iştahım yoktu açlık bile hissetmiyordum.
Hatta o dönemde 42 kiloya bile düştüm.
Biz dahiliye gittik endoskopi yapıldı ve midemde mikrop çıktı.
Doktorun verdiği antibiyotik ile düzeldim meğersem midemde bakteri varmış bu sebep oluyormuş yaşadığım şeylere.
İlaçlarımı kullanınca geçmişti.
Sizde bir baktırın derim belki bir şey vardır, geçmiş olsun

Stresli bir dönemdeyim, güvenlik soruşturması geçireceğim. Önemli bir sınavım var, moralim kötü. Böyle güzel koku falan çeksem burnuma rahatlayacağım, ferahlayacağım yan.

Bu arada bana verdiğiniz iğneleyici cevaba ithafen ben yine de saygımı bozmadan yanıtladım sizi. Konuyu açan hanımefendi stres olabilir mi demiş, kendi yaşadığım deneyime göre konuştuğumda reflü ya da stres dedim. Doktora gitmesini önerdim ki zaten farklı hastalıklar da çıkabilir, illa ki ikisi olur demedim. Bilgisayarin başında olmanız, birbirimizi görmüyor olmamız, klavyenin başında kimseyle dalga geçme hakkını size vermiyor. Sevgiler

Back
X