• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Kuş Yuvası Böreği -Dost Süt Sponsorluğunda

Merhabalar hanımlar yeni yılda yeni tarifimle karşınızdayım :KK3: Tarifimin iç harcını farklı farklı malzemeler kullandım alternatif olarak sizlere sunmak için elimde olan malzemelerle Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
Eki Görüntüle 2088391
-2 adet yufka
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
-1 yumurta sarısı kenarlara sürmek için
-çörek otu
İç malzemeleri:
- 7\8 dilim sucuk
-1 domates
-2 yeşil biber
-maydanoz ( eşim yemediği için ben koymadım ama çok yakışıyor koyabilirsiniz)
- rendelenmiş kaşar peyniri
- bir fiske kekik

2.iç malzemesi için:
-beyaz peynir
-bi fiske nane

3. İç harcı için:
-2yemek kaşığı kıyma
- küçük soğan
-salça
Ve peynir dışındaki harçlara bir fiske tuz peynir tuzlu olduğu için ona koymadım.

Hazırlanışı:
İlk olarak iç harçları hazırlayarak başlıyoruz. Domates,yeşil biber ve sucukları küp küp doğrayıp bir kaba koyuyoruz kaşar peyniri ve tuzunu da koyduktan sonra karıştırıp kenara alıyoruz.
Peynirli harcımızda da peyniri ufalayıp içine nanesini koyup onuda kenara alıp kıymalı harç için soğanı küçük küçük doğruyoruz kıyma ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuzunu ekleyip onuda beklemeye alıyoruz.

Eki Görüntüle 2088392
Ardından yufkamızı açıp 4 yada 8 eşit parçaya bölelim üçgen şeklinde. Ardından sütlü yağlı karışımımızı sürelim ve oklavamızı üçgenin geniş kısmına koyup saralım ucuna gelmeden sarma işlemini bırakıp oklavadaki yufkamızı dikkatlice büzelim ve oklavadan çıkaralım.
Eki Görüntüle 2088393

Eki Görüntüle 2088394

Açıkta kalan yufkayı zemin olacak şekilde düzeltip büzgülü kısmı çevreletelim ve açılmaması için kürdan ile tutturalım. İç harçlarımızı boşluğa yuvamıza dolduralım arzuya göre az çok koyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2088395

Kenarlarına yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üstü kızarana kadar pişirelim ve servise hazırlayalım.
-Not: Ayrıyeten belirtmek isterim kıyma ve peynir benim ekstra eklediğim malzemeler örnek olarak sucuklu iç harç tam 2 yufkaya yetecek kadar miktarı ona göre eğer ben gibi karışık iç harçlı yapacak iseniz sucuklu harcın malzemelerini azaltabilirsiniz artmaması için
Minik kuş yuvalarımız hazır herkese afiyet olsun:KK200:

Eki Görüntüle 2088396
Eki Görüntüle 2088398
Eki Görüntüle 2088399

Merhabalar hanımlar yeni yılda yeni tarifimle karşınızdayım :KK3: Tarifimin iç harcını farklı farklı malzemeler kullandım alternatif olarak sizlere sunmak için elimde olan malzemelerle Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
Eki Görüntüle 2088391
-2 adet yufka
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
-1 yumurta sarısı kenarlara sürmek için
-çörek otu
İç malzemeleri:
- 7\8 dilim sucuk
-1 domates
-2 yeşil biber
-maydanoz ( eşim yemediği için ben koymadım ama çok yakışıyor koyabilirsiniz)
- rendelenmiş kaşar peyniri
- bir fiske kekik

2.iç malzemesi için:
-beyaz peynir
-bi fiske nane

3. İç harcı için:
-2yemek kaşığı kıyma
- küçük soğan
-salça
Ve peynir dışındaki harçlara bir fiske tuz peynir tuzlu olduğu için ona koymadım.

Hazırlanışı:
İlk olarak iç harçları hazırlayarak başlıyoruz. Domates,yeşil biber ve sucukları küp küp doğrayıp bir kaba koyuyoruz kaşar peyniri ve tuzunu da koyduktan sonra karıştırıp kenara alıyoruz.
Peynirli harcımızda da peyniri ufalayıp içine nanesini koyup onuda kenara alıp kıymalı harç için soğanı küçük küçük doğruyoruz kıyma ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuzunu ekleyip onuda beklemeye alıyoruz.

Eki Görüntüle 2088392
Ardından yufkamızı açıp 4 yada 8 eşit parçaya bölelim üçgen şeklinde. Ardından sütlü yağlı karışımımızı sürelim ve oklavamızı üçgenin geniş kısmına koyup saralım ucuna gelmeden sarma işlemini bırakıp oklavadaki yufkamızı dikkatlice büzelim ve oklavadan çıkaralım.
Eki Görüntüle 2088393

Eki Görüntüle 2088394

Açıkta kalan yufkayı zemin olacak şekilde düzeltip büzgülü kısmı çevreletelim ve açılmaması için kürdan ile tutturalım. İç harçlarımızı boşluğa yuvamıza dolduralım arzuya göre az çok koyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2088395

Kenarlarına yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üstü kızarana kadar pişirelim ve servise hazırlayalım.
-Not: Ayrıyeten belirtmek isterim kıyma ve peynir benim ekstra eklediğim malzemeler örnek olarak sucuklu iç harç tam 2 yufkaya yetecek kadar miktarı ona göre eğer ben gibi karışık iç harçlı yapacak iseniz sucuklu harcın malzemelerini azaltabilirsiniz artmaması için
Minik kuş yuvalarımız hazır herkese afiyet olsun:KK200:

Eki Görüntüle 2088396
Eki Görüntüle 2088398
Eki Görüntüle 2088399
Ellerine emeğine sağlık başarılar dilerim

Back