Şimdi sorumluluk iş yeri sahibinde,çalışanın iş güvenliğini sağlamak ve oluşabilecek aksaklıklar için kullandığı aracı ve çalışanın sigortasını yaptırmak zorunda ben muhattap olmam deme gibi bir lüksü yok,araç değer kaybı için dava açılabilir zaten onuda sigorta ödüyor diye biliyorum şahıs cebindende ödüyor olabilir bilemiyorum ama onu alabilirsiniz daha önceden duyduğum birşey bu.Merhabalar,
Satma kararı alıp ilana koyduğum aracıma dün bir motor çarptı. 19 yaşında, sigortasız çalışan bir kurye... Aracı eşim kullanırken, sol şeritte ilerleyen aracımızın yanına girip çarparak frenim tutmadı demiş.
Çok şükür kendisine birşey olmamış ve eşim de iyi.
Aracımızın sol aynası komple kırıldı, sol ön kapıda göçme var. Tahmini 50-60 bin TL tramer çıkacak.
Fotoğraflar çekildi, tutanak tutmaya sigorta acentemize giderken çocuk ortadan kayboldu ve numaradan engelledi.
Plaka sorgulama ile bir emniyet müdürü tanıdığımız aracılığıyla motor sahibine ulaşıldı. İş yeri sahibi bu olaya girmek istemeyip çocuğu göndermiş, tutanak tutuldu.
Karşı tarafın sigortası arabamızı yaptıracak ama arabada değer kaybı var.
Çocuk iş yeri sahibi bu olaya girmek istemiyor, numarasını da vermemi istemiyor abi demiş.
Bu durumda iş yeri sahibinin sorumluluğu var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Çocuk 19 yaşında, dışarıdan yaptır desek olmaz durumu ortada.
Sigortadan yaptırsak tramer giriyor, her iki durumda da değer kaybımız çok oluyor.
Nasıl bir yol izlemeliyiz, bilenler yardımcı olabilir mi? Araç bana ait, baya üzüldüm
Değer kaybımızı karşı taraf üstlenmeli mi?
Bugün öğrendiğimize göre sigorta %30 ödüyormuş.Değer kaybını zaten sigorta ödüyor diye biliyorum. Değer kaybı için kimsenin cebinden bir şey ödemesine gerek yok siz tutanağı işleme koyun aracınız yapıldıktan sonra değer kaybı başvurusu yapacaksınız aşamaları tek tek bilmiyorum ama kısa bir araştırma yaparsanız bulursunuz
Evet bende iyi niyetli olmadığını söyledim.Kazayı siz değilde karşı taraf yapsaydı emin olun onlar böyle bir ikilemde kalmazdı ve değer kaybını ustlenmenizi isterlerdi siz de aynen o şekilde yapın 60 bin az paramı şimdi bu kaza yüzünden arabanız koyduğunuz fiyattan düşük gidecek,kuryenin sigortasız olması sizin sorununuz değil ayrıca siz ikilemde kalmışsınız ama çarpan kişi size karşı iyi niyetli değil tutanak tutmaya giderken ortadan kaybolması doğrumu belki size baştan herseyi Anlasaydı kacmasaydi siz daha ılımlı olabilirdiniz.
Olayın benimle ne alakası var, sakın numaramı verme diyormuş.Yani cocuk 19 yasinda genc bir cocuk korkup kacmasini cok da anormal bulmadim. Yanlis olan isyeri sahibinin yaptigi. Bence isyeri sahibini bulun, onunla muhattap olun hatasini kabul etsin. Zaten sigortasiz eleman calistiriyorsa cok da matah bir sey degildir, sorumlugunu ustlendirin paranizi da versin.
İlana koyduk ama mecburen kullanıyoruz. Çünkü ne zaman satılır belli değil. Bebegimiz var.Olay is yeri sahibinin sorumlulugunda bence. 19 yasinda cocugun korkmasini cokta anormal bulmadim. Ne demek numarami verme vs. Emanet arabanin cani burnunda olur derler esim Ilana koyar kenara ceker.
İlana koyduk
İlana koyduk ama mecburen kullanıyoruz. Çünkü ne zaman satılır belli değil. Bebegimiz var.
Pislik çıkaracak biri belli ki
Evet kullanılabilir durumda ama garajdan çıkarmayiz muhtemelen yapılana kadar.Esimin ailesi araba al sat isi uzun yillar yapmis bence yillar icinde yasadigi tecrubeyle olusmus uzulmeyin vardir bir hayir.
Su an kullanilir durumda mi?
Merhabalar,
Satma kararı alıp ilana koyduğum aracıma dün bir motor çarptı. 19 yaşında, sigortasız çalışan bir kurye... Aracı eşim kullanırken, sol şeritte ilerleyen aracımızın yanına girip çarparak frenim tutmadı demiş.
Aracımızın sol aynası komple kırıldı, sol ön kapıda göçme var. Tahmini 50-60 bin TL tramer çıkacak.
Fotoğraflar çekildi, tutanak tutmaya sigorta acentemize giderken çocuk ortadan kayboldu ve numaradan engelledi.
Plaka sorgulama ile bir emniyet müdürü tanıdığımız aracılığıyla motor sahibine ulaşıldı. İş yeri sahibi bu olaya girmek istemeyip çocuğu göndermiş, tutanak tutuldu.
Çocuk iş yeri sahibi bu olaya girmek istemiyor, numarasını da vermemi istemiyor abi demiş.
Sigortadan yaptırsak tramer giriyor, her iki durumda da değer kaybımız çok oluyor.
Nasıl bir yol izlemeliyiz, bilenler yardımcı olabilir mi? Araç bana ait, baya üzüldüm
Evet bende iyi niyetli olmadığını söyledim.
Kaçıp, numaradan da engellersem bana ulaşamazlar diye düşündü muhtemelen.
Çocuk işte...
Eşim de çok merhametli biri, giden bizden gitsin diyor ama ben kesinlikle kabul etmiyorum.
En azından iş yeri sahibi gelmeliydi.
değer kaybi için dava aciliyor, 6 7 ay once bizim park halindeki aracimizada bir bayan fren yerine gaza basarak baya baya göcertmisti sol tarafi.Merhabalar,
sigortasiz eleman calistiriyo gelirmi sizce is yeri sahibi.Bir masrafınız var bir de değer kaybınız.
Değer kaybınızı onlar önce bir ödesinler, eşiniz daha sonra istiyorsa, kendisinin tercih edeceği insanlara kurumlara hayır yapsın bu parayla.
"Giden bizden gitsin" lâfının burada ve bu şekilde kullanılması yerinde değil bence, bu insanlara mı gitsin Allah aşkınıza; ikisi de sorumluluk almaktan kaçınıp, utanmadan farklı yöntemlerle saklanıp kaçan insanlar, çocuk dediğiniz insan da arkasındaki patronu da. Plaka sahibini bulduramasaydınız, çocuk çıkıp gitmişti hayatınızdan, sizi aklına bile getirmeyecekti.
Evet, kesinlikle öyle.Bir masrafınız var bir de değer kaybınız.
Değer kaybınızı onlar önce bir ödesinler, eşiniz daha sonra istiyorsa, kendisinin tercih edeceği insanlara kurumlara hayır yapsın bu parayla.
"Giden bizden gitsin" lâfının burada ve bu şekilde kullanılması yerinde değil bence, bu insanlara mı gitsin Allah aşkınıza; ikisi de sorumluluk almaktan kaçınıp, utanmadan farklı yöntemlerle saklanıp kaçan insanlar, çocuk dediğiniz insan da arkasındaki patronu da. Plaka sahibini bulduramasaydınız, çocuk çıkıp gitmişti hayatınızdan, sizi aklına bile getirmeyecekti.
Size de çok geçmiş olsun.değer kaybi için dava aciliyor, 6 7 ay once bizim park halindeki aracimizada bir bayan fren yerine gaza basarak baya baya göcertmisti sol tarafi.
Arac deger kaybi icin basvurduk, ancak şunu söylemem lazim sigorta sirketleri fiyatlari cok sisiriyor hasariniz atiyorum 70 bin giriliyor deger kaybinda yarisini ancak aliyoorsunuz avukat masrafi vs ile.
Çok geçmiş olsun.Birkaç gün önce bir araç bize arkadan çarptı. İyi de çarptı. Araçta 40-45 binlik masraf var ortalama. Eşim hemen sigortacıyı aradı, polis çağırdı. Çarpan aracın sigortası masrafı ödeyecek zaten, onda problem yok. Sigortacımız da çarpan kişilere değer kaybı için dava açacak. Oradan da değer kaybını alacağız. Siz de aynı şekilde motor sahibine dava açabilirsiniz, madem sürücünün kim olduğu belli değil, sahibine dava açın.