Kurye arabamıza çarptı

Dava hemen mi açılmalı yoksa araç yapıldıktan sonra tespit edilen değer kaybına göre mi?

Orasını net bilmiyorum ama eksper gelip onay verdikten sonra zaten hasar kaybı belli olur. Miktar belli olduktan sonra dava açılsa, gün verilene kadar bile zaten hasar alan yerler yaptırılmış olur diye düşünüyorum. Ama bilen birine sormak daha iyi olur. Benimki tahmin.

sigortasiz eleman calistiriyo gelirmi sizce is yeri sahibi.
araç kendi üstüne kayıtlı olduğu için sorumlu. yani, kaza anında aracı kullanan kişinin kim olduğundan bağımsız, kazayı yapan araç ona ait olduğu için (kazayı yapan şahsın kusuru oranında) sorumlu.

aracı kullanan kişiyle araç sahibinin ilişkisinin ne olduğu da, sorumluluk açısından pek önemli değil; çalışanıdır, yeğenidir, alt komşusudur, vs... ( araç sahibi benim aracım çalınmıştı, vs.. demedikçe ki onu da ispat gerekir )

bunlar en temel bilgiler tabii, detaylar için hukukçu yardımı gerekir.

Değer kaybı için yazıyorum; aracınız yapılır experin raporuna gore sigortadan. Daha sonra, sigorta sirketinin hasar birimine iki tarafin ruhsati kaza goruntusu varsa kaza tutanagi polis zapti, exper raporu ve aracinizin kaza oncesi benzer degerini gosteren 5 ilan linkini atarsiniz. Eskiden bu arac atiyorum 700 bin ediyordu kaza sonrasi degeri 600 a düştü diye mail atarsınız. Sizin kasko/sigorta yaptirdiginiz acente varsa yardimci olurlar. Sigorta şirketi 60 70 bin tl deger kaybi ödemesi cikardi atıyorum ya kabul edersiniz ya da düşük cikarsa itiraz edersiniz yeniden degerlendirilir. Davadan once direkt karşı tarafin sigorta firmasına siz de basvurabilirsiniz. Gidisata gore ilerlersiniz. Geçmiş olsun sizlere

Size de çok geçmiş olsun.
Ya işte değer kaybını %30 veriyorlarmış.
Bu da çok çok az, geri kalanı işyeri sahibi ödesin diyorum ama doğru mu, etik mi, vicdani mi? Sormak istiyorum, çünkü kimsenin hakkına da girmek istemeyiz.
hakla bir alakasi yok ki bunun, sigortasiz personel calistirmis, personel onun işine giderken kaza yapmiş normal şartlarda o çocugun durumuda iş kazasina girecekti ama giremedi.
ha adam yok benimle calismiyordu va derse ne olur bilemem ama etik olan adamın yyardimci olmasi bence

araç kendi üstüne kayıtlı olduğu için sorumlu. yani, kaza anında aracı kullanan kişinin kim olduğundan bağımsız, kazayı yapan araç ona ait olduğu için (kazayı yapan şahsın kusuru oranında) sorumlu.

aracı kullanan kişiyle araç sahibinin ilişkisinin ne olduğu da, sorumluluk açısından pek önemli değil; çalışanıdır, yeğenidir, alt komşusudur, vs... ( araç sahibi benim aracım çalınmıştı, vs.. demedikçe ki onu da ispat gerekir )

bunlar en temel bilgiler tabii, detaylar için hukukçu yardımı gerekir.
orayi kacirmisim carpan arac is yeri sahibi uzerinemi kayitliymis

Gecmiş olsun.malesef bizimde 1 haftalık aracımıza kapımızın önünde iki araç kaza yapıp karşı şeritten gelip aracımıza çarptı.dava açıldı ama her türlü biz zarardayız .sigorta aracın hasarını karşılıyor .değer kaybını şahıs kendi ödüyor.bizim çok komik bir meblağ çıktı malesef.

Olan
Gecmiş olsun.malesef bizimde 1 haftalık aracımıza kapımızın önünde iki araç kaza yapıp karşı şeritten gelip aracımıza çarptı.dava açıldı ama her türlü biz zarardayız .sigorta aracın hasarını karşılıyor .değer kaybını şahıs kendi ödüyor.bizim çok komik bir meblağ çıktı malesef.
Olan suçsuz olana oluyor 😏

Değer kaybı için yazıyorum; aracınız yapılır experin raporuna gore sigortadan. Daha sonra, sigorta sirketinin hasar birimine iki tarafin ruhsati kaza goruntusu varsa kaza tutanagi polis zapti, exper raporu ve aracinizin kaza oncesi benzer degerini gosteren 5 ilan linkini atarsiniz. Eskiden bu arac atiyorum 700 bin ediyordu kaza sonrasi degeri 600 a düştü diye mail atarsınız. Sizin kasko/sigorta yaptirdiginiz acente varsa yardimci olurlar. Sigorta şirketi 60 70 bin tl deger kaybi ödemesi cikardi atıyorum ya kabul edersiniz ya da düşük cikarsa itiraz edersiniz yeniden degerlendirilir. Davadan once direkt karşı tarafin sigorta firmasına siz de basvurabilirsiniz. Gidisata gore ilerlersiniz. Geçmiş olsun sizlere
Çok bilgilendirici oldu, teşekkür ederim 🌸

Yani cocuk 19 yasinda genc bir cocuk korkup kacmasini cok da anormal bulmadim. Yanlis olan isyeri sahibinin yaptigi. Bence isyeri sahibini bulun, onunla muhattap olun hatasini kabul etsin. Zaten sigortasiz eleman calistiriyorsa cok da matah bir sey degildir, sorumlugunu ustlendirin paranizi da versin.
Bence de yapmanız gereken bu. Çocuğun kaçmasını bende anormal bulmadım, korkmuştur, iki kuruş için çalışırken kim bilir o sigortasız çalıştıran ş.... adamdan en hakaretler duymuştur...
Muhatabınız iş veren olsun derim.

Motorun işyeri sahibinin adına kayıtlı olduğuna emin misiniz?
Ben motorun çarpan kişinin olduğunu düşünüyorum.

Değer kaybını zaten sigorta ödüyor diye biliyorum. Değer kaybı için kimsenin cebinden bir şey ödemesine gerek yok siz tutanağı işleme koyun aracınız yapıldıktan sonra değer kaybı başvurusu yapacaksınız aşamaları tek tek bilmiyorum ama kısa bir araştırma yaparsanız bulursunuz
Ne güzel de anlatmışsıniz. Ama konu sahibi değer kaybının satışta bilinmesini istemiyor. O yüzden karsı tarafa yaptırmak istiyor.Arabayı satacakları insana bir nevi hile yapacaklar..

Herkes kendi çıkarını peşinde

19 yaş çocuk değildir.
Küçülsün de cebime girsin
Yerine göre tabi. Böyle bir durum için yaşı ufak. Sigortasız çalıştırılıp emeği sömürülüyor.

Sizin de bir oğluş vardı değil mi? Allah ömür versin. Ne kadar da büyüse gözünüze küçük gelecek..

Yerine göre tabi. Böyle bir durum için yaşı ufak. Sigortasız çalıştırılıp emeği sömürülüyor.

Sizin de bir oğluş vardı değil mi? Allah ömür versin. Ne kadar da büyüse gözünüze küçük gelecek..
Evet var ama buradaki adam hukuken de çocuk değil.
Kaza anında birisi yaralansa ve kaçtığı için yaralanan ölse yine herkes ah yazık der miydi

Ne güzel de anlatmışsıniz. Ama konu sahibi değer kaybının satışta bilinmesini istemiyor. O yüzden karsı tarafa yaptırmak istiyor.Arabayı satacakları insana bir nevi hile yapacaklar..

Herkes kendi çıkarını peşinde
Öyle şey mi olur? Biz hak hukuk bilen insanlarız, karşı tarafa yani alıcıya arabanın kazalı fotoğraflarını da gösteririz ve fiyatını da değer kaybına göre belirleriz.
Bu söylediğiniz çok saçma! Bu kanıya nereden vardınız?
Arabanın aynasının değiştiğini ve sol kapının değiştiğini yada göçük düzeltme yapıldığını hangi expertiz anlamaz?
Bunu servistede yaptırsan dışarıda da yaptırsan bellidir ve fiyat ona göre belirlenir.
Burada dışarıda veya serviste yaptırma arasındaki fark şudur.
Servis küçük bir göçmede bile kapıyı komple değiştirir trameri 2 katına çıkarır.
Dışarıdan yaptırsan göçük düzeltme yaptırılır, tramer normal düzeyde çıkar.

Son düzenleme:
Bence de yapmanız gereken bu. Çocuğun kaçmasını bende anormal bulmadım, korkmuştur, iki kuruş için çalışırken kim bilir o sigortasız çalıştıran ş.... adamdan en hakaretler duymuştur...
Muhatabınız iş veren olsun derim.
Evet adam baya azarlamış neden dikkat etmiyorsun diye.
Bu olaya beni kesinlikle karıştırma demiş.
Pislik biri anlaşılan.
Biz araştırdık ve buradan da öğrendiklerimiz ile hukuki yollarla halletme kararı aldık.

X