Mutfak Püf Noktaları Kurutulan sebzeleri ne yaparsak kurtlanmaz ?

turtaa

gencim güzelim yaşasın :)
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
403
4
296
Çanakkale
Selamlaaaaar :42:

Hanımlar sizin balkonda kuruttuğunuz biber patlıcanlar kış gelince kurtlanıyor mu??

Anneminkiler kurtlanmış sağolsun geçen kış burnumdan gelmişti onları pişirmek.

internette şunu okudum;

Sebze ve meyveler açık havada kurutulduktan sonra daha dayanıklı olmaları ve kurtlanmamaları için düşük ısılı fırında (75-100 derece) 10-15 dakika tutulabilir.

doğru mu? yada başka önersi olan var mı??

yoksa benim annem yeteneksiz mi? :14: canım annem :16:

fırına atmak doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama annemin saklaması şöyle
1.bez torbada ve evin en serin yerine konulucak
2.torbanın içine bir kaç baş sarımsak konulablir yada bir avuç tuz savurulabilir böceklenme olmaz

eğer kışlık kabak falansa dolabada konulabilirmiş

tuz katılan pirinç bulgur vs kurtlanmazmış..

ben de kurutulmuş biber, kurutulmuş patlıcanları kaynamış suda çok az haşlayıp ,buzdolabı poşetlerine bölüştürüp buzluğa atıyorum.ihtiyacım oldukça oradan çıkarıp çözdürüyorum.çok pratik oluyor.

ben evlenırken annem kurutulmus fasulye,bıber ve patlıcan vermıstı..bu arada mardın de yasıyorum..bende ortalıkta dokuntu yapmasın dıye balkona bı cıvı cakıp naylon poset ıcınde astım ..mardın yaz sıcaklıgında 50 derece yı gorur..ınanırmısınız hıc bırsey olmadı oylekı ben onları kısın degıl ondan sonrakı yazın tukettım..yanı kurutulduktan tam 1 yıl sonra..hemde onca zaman balkoonda gunesın alnında durdu yıne de bısey olmadı..

kaynım da hollanda da kurutulduktan sonra kurtlanmasın dıye dıpfrıze attıgını soylemıstı..bıde kurt sanırım sıcaktan degıl de nem den dolayı olusuyor..

fırına atmak doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama annemin saklaması şöyle
1.bez torbada ve evin en serin yerine konulucak
2.torbanın içine bir kaç baş sarımsak konulablir yada bir avuç tuz savurulabilir böceklenme olmaz

eğer kışlık kabak falansa dolabada konulabilirmiş

tuz katılan pirinç bulgur vs kurtlanmazmış..

bez torba benimde aklıma gelmedi değil tarhanayı falan hep öyle saklıyorlar. ama böceklenme için tuzu ve sarımsağı hiç duymamıştım. anneme hemen söyleyim :21: çok teşekkür ederim bilgi için :24:

ben de kurutulmuş biber, kurutulmuş patlıcanları kaynamış suda çok az haşlayıp ,buzdolabı poşetlerine bölüştürüp buzluğa atıyorum.ihtiyacım oldukça oradan çıkarıp çözdürüyorum.çok pratik oluyor.

biz yemeğini yaparken haşlıyorduk. denemek lazım ben burda ne kadar ne yazıyorsa, biberleri o kadar parçaya ayırıp tek tek denicem. aşağıda arkadaşın yazdığı gibi iklim nemde etkiliyor sanırsam :26: teşekkür ederim paylaşımın için :39:

ben evlenırken annem kurutulmus fasulye,bıber ve patlıcan vermıstı..bu arada mardın de yasıyorum..bende ortalıkta dokuntu yapmasın dıye balkona bı cıvı cakıp naylon poset ıcınde astım ..mardın yaz sıcaklıgında 50 derece yı gorur..ınanırmısınız hıc bırsey olmadı oylekı ben onları kısın degıl ondan sonrakı yazın tukettım..yanı kurutulduktan tam 1 yıl sonra..hemde onca zaman balkoonda gunesın alnında durdu yıne de bısey olmadı..

kaynım da hollanda da kurutulduktan sonra kurtlanmasın dıye dıpfrıze attıgını soylemıstı..bıde kurt sanırım sıcaktan degıl de nem den dolayı olusuyor..

kesinlikle nem etkili o zaman çünkü biz izmirdeyiz ve sizin gibi bekletiyorduk biberleri. sonuç hüsran :14: neyseki sayenizde yeni metodlar öğrenip uyguucam ayrı ayrı :81:

bez torba benimde aklıma gelmedi değil tarhanayı falan hep öyle saklıyorlar. ama böceklenme için tuzu ve sarımsağı hiç duymamıştım. anneme hemen söyleyim :21: çok teşekkür ederim bilgi için :24:
rica ederim yorumları okuduktan sonra aklıma bişey daha geldi buzdolabında normal poşetlerin içinde sebze saklarken içine terini alsın çabuk bozulmasın diye gazete kağıdı koyarız ozmn bundada işe yarayabilir nemini çekicek bişi koymak ama bilemiyorum:))

Birde sebzeleri kuruturken kesinlikle ıslak olmamalı buda sebzenin kurtlanmasına sebep oluyor ayrıca bez torba en güzeli

kurtlanmaya nem sebeb oluyor biz antepte sorun yaşamıyoruz kurutulmuş dolmalıklardan ama yengemler adanada aynı kurutulmauşlardan onlarada alıyoruz nemden hemen kurtlanıyor bi arkadaş haşlayıp buzdolabına atıyorum demiş yaa beğendim hemen yengeme söylicem. valla süpersiniz kızlar aklınıza bayılıyorum

rica ederim yorumları okuduktan sonra aklıma bişey daha geldi buzdolabında normal poşetlerin içinde sebze saklarken içine terini alsın çabuk bozulmasın diye gazete kağıdı koyarız ozmn bundada işe yarayabilir nemini çekicek bişi koymak ama bilemiyorum:))

ya evet mantıklı bez torbalarda aynı işi görür gibime geliyo pamuklu pamuklu :15:

kurtlanmaya nem sebeb oluyor biz antepte sorun yaşamıyoruz kurutulmuş dolmalıklardan ama yengemler adanada aynı kurutulmauşlardan onlarada alıyoruz nemden hemen kurtlanıyor bi arkadaş haşlayıp buzdolabına atıyorum demiş yaa beğendim hemen yengeme söylicem. valla süpersiniz kızlar aklınıza bayılıyorum

bende kk kızları sayesinde çok şey öğrendim. burda yazılanları okudukça annemin sebzeleri kurutabilmiş olmalarına seviniyorum :9:

hoş 2 kilo patlıcanı kurutayım derken çürüttü ama olsun. kurtlu murtlu annem biberleri kurutmayı başarıyor :ssz:

Back
X