• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KURU FİSİLYE

Eklentiler

• IMG_9193.jpeg
    IMG_9193.jpeg
    247,2 KB · Görüntüleme: 8
Fasülyenin cinsindendir o şimdi gördüm kabukları 🤣daha iri fasulye alın bir dahakine, sıcak suda ıslamayın , nohutu güzel yapıyorsanız fasülyeyi de yaparsınız , sevmediği şeyleri de güzel yapamıyor insan bazen istemsizce, kızmayın fasülyelere ya🤣🤣
Yo ben istemeyerek yaptığım yemekleri daha güzel yapıyorum. Hatta kafadan atıp yaptığım tarifler var. Aman allahım… 😂 bi daha yapmam imkansız

benim anam kuru fasulye uzmanıdır 😂😂 ondan öyle gördüğüm için ben haşlayıp yapıyorum. zaten buzlukta tüm fasulyeler haşlanmış hazır duruyor 🥲

Ananın tarifini bana bi yazıver. Vallaha çıldırcam
tereyağ, sıvı yağ, soğan kavuruyorsun (ben sarımsak da koyuyorum). salça. iyice kavurduktan sonra et (ben eti de önceden haşlanmış koyuyorum), sonra kuru fasulye (önceden haşlanmış) kavuruyorum. üzerine istediğin baharatlarla kavurup su koyuyorum. bitti bu kadar 😂

eti ciğ koyarsan ilk eti kavurmak lazım biraz yağla ve etin suyunu iyice çekmesi gerekiyor.

bu kadar 😂 benim fasulye, et her sey dolapta donmus ve yemeklik ayrılmış durumda o yüzden önceden suya koymakla veya haşlamakla uğraşmıyorum. geç de pişmemiş oluyor 🥲

tereyağ, sıvı yağ, soğan kavuruyorsun (ben sarımsak da koyuyorum). salça. iyice kavurduktan sonra et (ben eti de önceden haşlanmış koyuyorum), sonra kuru fasulye (önceden haşlanmış) kavuruyorum. üzerine istediğin baharatlarla kavurup su koyuyorum. bitti bu kadar 😂

eti ciğ koyarsan ilk eti kavurmak lazım biraz yağla ve etin suyunu iyice çekmesi gerekiyor.

bu kadar 😂 benim fasulye, et her sey dolapta donmus ve yemeklik ayrılmış durumda o yüzden önceden suya koymakla veya haşlamakla uğraşmıyorum. geç de pişmemiş oluyor 🥲
Şu dondurucu stoğu olanları öyle kıskanıyorum ki 😂 benim sadece buz küplerim var….

Hazır haşlanmış fasülye ile yapıyorum ben o da çok nadir. Ama bombay cinsi fasülye var o çok lezzetli oluyor bi kere yaptım tuzlu su ile bekletip haşladım sonra normal pişirdim en lezzetli o olmuştu

Hazır haşlanmış fasülye ile yapıyorum ben o da çok nadir. Ama bombay cinsi fasülye var o çok lezzetli oluyor bi kere yaptım tuzlu su ile bekletip haşladım sonra normal pişirdim en lezzetli o olmuştu
Fasulyeyle aramız hiç iyi değil, senelerdir küsüz.
O yüzden cinsini anlamam hiç 😂

Back