• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KURU FİSİLYE

Ben hiç gece ıslatmıyorum. Sabah 5 dk kaynatıp üzerine 1 bardak soğuk su döküp kapatıyorum. 3-4 içinde şişiyor zaten. Sonra fisslerde 2. Kademede tam 2.5 dk da lokum gibi fasulye hazır. Bir de soğanla birlikte 1.5 yemek kaşığı un da kavuruyorum helmeli olması için.

Eğer fasulyenin cinsinden falan anlamiyorsan mutlaka akşamdan suya koy ertesi gün yapacağın zaman 5 dakika kadar kaynat. Sonra da süz yemeğini yap ben işine sadece soğan pul biber ve salça koymuyorum. Biberli domatesli sevmiyoruz. Esin sulu mu yoksa az sulu mu seviyor ona göre de su koy işte. He bir de düdüklü tenceren iyi mi bilmiyorum iyiyse ve guveniosan fisladiktan sonra 20 dakika da pişmiş olur. Benim düdüklü tencere Emsanin yani memnunum fisladiktan sonra 15 dakika sonra pişmiş oluyor kapatıyorum.
Ay çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim.
Düdüklümden memnunum ya Jumbo’nun. Nohutu 15 dakikada yapıyor. Fasulyeyi de kontrollü pişiririm 😘

Fikirdatmiyom valla dümdüz çeşmenin altına koyuyorum. 😁 Gün içinde karar verdiysem akşamdan islatmadiysam 30 dk kaynatıp duduklude suyunu döküp direk kavurup direk yemek yapıyorum.
Tamam yarın denicem, buraya da fotisini atıcam. Görüntüsünden anlarsın kesin, sende o ışığı gördüm ben 😂

Akşamdan suya koymanın mantığı gaz yapmasın hem yumsasin tabii ki, bence suya koy acayip gaz farkı oluyor, herkes tarif vermiş zaten afiyet olsun 🤣

Düdüklü tencerem olmadan önce pissin die bende karbonat koyuyordum ama düdüklü tencere aldıktan sonra anladım ki karbonat tadını bozuyormus.

Öyle miiii ben hiç koymadım karbonat. Yoğurt hep koyarım tadında bir şey farketmedim.
Bir de gaz alsın diye pişerken kimyon koyuyorlar bence onda tat bozuyor.
Bazen ben de inat ediyorum yavaş yavaş pişsin düdüklüye koymayayım diye. Saatler sürüyor 😂

Öyle miiii ben hiç koymadım karbonat. Yoğurt hep koyarım tadında bir şey farketmedim.
Bazen ben de inat ediyorum yavaş yavaş pişsin düdüklüye koymayayım diye. Saatler sürüyor 😂
Yoğurdu da ilk defa burda öğrendim yemeğini yaparken mi koyuyorsunuz. Tadını değiştirmiyor mu

Bozuyor mu tadı iyi vazgectim bende kimyonlu denemeyeyim hiç 🤣

Ay herkes verdi de, bi videoda kimyonla haşlarsanız gaz yapmaz diyordu. Onu da denesem mi 😂
Kimyon yakışmıyor bence kuruya :)
Yoğurdu da ilk defa burda öğrendim yemeğini yaparken mi koyuyorsunuz. Tadını değiştirmiyor mu

Yok geceden ıslatıyoruz ya suyuna koyuyorum. Sonra zaten bir taşım haşlıyorum. Fitik asidini alıyormuş fermente oluyormuş gazı gidiyormuş gibi şeyler diyorlar 😅

Back