Salata Tarifi Kuru Dereotlu Havu Salatas-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
biraz teyzemden biraz yengemden :) aldim bu tarifi
saolsunlar rabbim ikisinide basimdan eksik etmesin insallah

havuclar soyulup
rendelenicek
tavaya az zeytin yagi döküp kavrulcak ben 2dis sarimsagi ince ince dograyip icine attim kavururken teyzem önermisdi harika oluyo tuz ve karabiberde eklenicek
yogurt sosuna göz karari mayonez ekleyip yine arzuya göre dereotu ilave edilcek ve karistirilcak

1kg havuc
yarim kutu yogurt
mayonez
2dis sarimsak
kuru dereotu
tuz karabiber
zeytinyagi

havuclari servis tabagina alip üzerine sosunuzu ilave edin ve karistirin ben en son üstüne yine dereotu serptim
bu dereotu fikrinide yengemden aldim yani gullerdiyarindan taniyanlariniz vardir :)
harika yakisdi ya bayildim
sarimsaginida yogurt sosunun icine diil havuclari kavururken icine dogramayida teyzemden ögrendim
fark belli oluyo daha kavrulurken nefis kokuyo cig yerinede pismis oluyo

yapanlar olursa affiyet bal seker olsun kizlar :)

incitanem canım yine döktürmüşsun ben senin tariflerinin takipcisiyim devamını bekliyorum tatlım eline saglıkkkk

amanda aman yegenim neler yapmis böyle döktürmüs bugünkaydirigubbakcemile5
nerye girsem yaptigin maharetlerle karsilasiyorumopuyorumnanaktan
süpersin canim nefis görünüyor bak simdi bir canim cektiki sorma gözüm hep yiyeceklerde zatencokacimcoook
ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kız yaz mewsiminde havuç tarif,i mi werilir burda cok yok havuç suan ama ben havucu kıtır kıtırda salatada da yerım walla bunuda kesın deneyecegım kaydettım canım
ellerine sağlık süper gözüküyor ....yengoşununda maşallahı war walla :)))

amanda aman yegenim neler yapmis böyle döktürmüs bugünkaydirigubbakcemile5
nerye girsem yaptigin maharetlerle karsilasiyorumopuyorumnanaktan
süpersin canim nefis görünüyor bak simdi bir canim cektiki sorma gözüm hep yiyeceklerde zatencokacimcoook
ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:kedi::eek::kedi:
dur yengosum dur gören duyanda beni usta asci zannedicek
zemuszemusteyzemin sayesinde sarimsagizemuszemus
zemuszemussenin sayendede havuca dereotunun nekadar yakisdigini ögrendimzemuszemus
opuyorumnanaktanne mutlu bana iyiki varsinizopuyorumnanaktan

kız yaz mewsiminde havuç tarif,i mi werilir burda cok yok havuç suan ama ben havucu kıtır kıtırda salatada da yerım walla bunuda kesın deneyecegım kaydettım canım
ellerine sağlık süper gözüküyor ....yengoşununda maşallahı war walla :)))

:kedi:hadi ya yazin havuc olmazmi:kedi:bilmiyodum inanki:kedi:
zemuszemusbizim buralarda genelde hep bulunurdazemuszemus
cokacimcoookaynen havuc hastasiyim bende kizimdacokacimcoook
opuyorumnanaktandenemeni tavsiye ederim cimcimem hem pratik hem lezziz inankiopuyorumnanaktan

Harika olmuş cokacimcoook
bu tarifi özellikle ramazanda çeşit olarak deniyorum herkesin favorisi tabi benimde
hihoyyyt

havuç salaltası çok severimhihoyyytdereotu yerine maydanoz koysak olurmu incim:1ninca:eek:lur olur:1hug:çünkü dereotu hç sevmiyorum:kedi::mymeka:ellerine sağlık hamarat hatunumŞeniz

ellerine sağlık canım

havuçu kızartıp sarmısaklı yoğurtlu çok yaparım ama dere otunu denememiştim bide sarmısağı kvurmamıştım bidahakine böle derim teşekkürler Şeniz

X