- 1 Haziran 2012
- 6.510
- 21.345
- Konu Sahibi merveeeeeee95
Dalga geçenleri boş verin,hamile olup olmamak kadar önemli bir sorununuz daha var,bir an önce psikiyatriste gidin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Artık gerçekten güleyim mi ağlayım mı bilmiyorum yA arkadaşlar çok ciddiyim Türkiye'de büyümedim bilmiyorum ama hiç mi okullarda anlatılmıyor bu konular ya?? Niye bukadar çok insan nasıl hamile kalıp kalamayacağını bilmiyor? Ya bukadar çahillik gerçekten korkunç.
Hamile olma durumunu anlatmadan ablanıza sıkıntınızı anlatsanız. Yani bir şeyi fazlaca kafanıza taktığınızı. Anladığım kadarıyla aynı rahatsızlığa sahipsiniz, belki o size destek olabilir.sanırım benzer bi durum ablamda da var, ordan kendime pay biçiyorum . o da dönem dönem çok tuhaf şeylere takıp bi deri bi kemik kalmıştı. snra ilaçlar düzeltti mesela. hatta bazen neye taktığını kimse bilmezdi kendi kendine erirdi resmen.. kimseye bişey demezdi sadece uyurdu ağlardı... ilaçlar uzun bi sabır istiyo anladığım kadarıyla . yeter ki işe yarasın da
Hamile olma durumunu anlatmadan ablanıza sıkıntınızı anlatsanız. Yani bir şeyi fazlaca kafanıza taktığınızı. Anladığım kadarıyla aynı rahatsızlığa sahipsiniz, belki o size destek olabilir.
Bazı olaylar şehir efsanesi gibidir. Kulaktan kulağa yayılır. Zaten sizin sorununuz hamile kalmış olmak değil. Kalmadığınıza inanamamak. Sanırım 9 ay geçmeden de inanamayacaksınız. Hiç delirmeyin. Ben bu duruma gelmenizin en büyük sorumlusu olarak erkek arkadaşınızı görüyorum. Sizin takıntılı biri olduğunuzu biliyordur büyük ihtimal. Hem dikkatsizce hem de kısmen sizin isteğinizi göz ardı ederek ilişkiye girmesi bence hiç hoş bir şey deil. Üstelik aynı gece içerisinde iki defa yeltenmesi de cabası. Gerçi şimdi erkeği suçluyorum ama sizde seviyordum üzülmesin diye izin verdim diyorsunuz. Neresinden tutsak elimizde kalan bir durumöyle sandığınız gibi dünyadan bi haber cahil bi insan değilim aslında. hatta bu durumun eğitimle hiç alakası yok biliyomusunuz, şöyle söyleyim: geçen burda bi konu okudum yıllar yıllar önce açılmış, bi arkadaşımız hamile olma ihtimalini soruyo erkek arkadaşı da kadın doğum doktoruymuş. korunduklarını düşünmüşler ama hamile kalmış hatta erkek arkadaşı inanmamış en son kendi ultrasonda görünce şok olmuş sonra aldırmışlar falan ..yani kadın doğum doktoru birisi bile ne tam korunabiliyo bazen ne de hamilelik belirtilerini anlayabiliyo. tamamen şans işi sanırım ve burdaki toplum baskısı daha yoğun olduğu için binbir şüpheyi birleştirip ütopik fikirlerde boğulup hamile miyim değil miyim diye delirmeler..
Tamam anladım şimdi. Ama susmak bilmeyen vicdaninin sesi. Eğer inançlı bir insansan tövbe et. Pişmanlığı dile getir rabbim gönlüme ferahlik ver de ve bol bol inşirah suresi oku . Ve pskolog dan randevu al bu pskoloji seni kötü seylere yöneltebilir.tam anlatmak istemiyorum rahatsız olunabilir belki açık yazarsam diye ama şöle söylim; ilişki oluyo gibi o esnada korunuyo ama çok ilerlemeden benim ilk ilişkim olduğu için acı çektiğimden yarıda kalıyo, sonra boşalıyo ama elini siliyo mesela. aradan 15-20 dk geçince tekrar ilşki için prezrvtf takarken eline öncekinden bulaşır o da ucuna bulaşıp ikinci ilişki esnasında içeri girerse _? şüphesi. o ikinci ilişki de ilerlemeden yine yarıda bitiyo bu arada ağrı ve acı yüzünden. bu şekilde. bilmiyorum ilk ilişkim olduğu için prezervatif koruma sağlar elbette ki diye düşündüm ama ya elden ucuna bulaşıp sonra tekrar bişi olursa diye düşündüm. direk bi bulaşma yok elbette el silindi ama ya kaldıysa? yani böyle şeyler
Seninki suçluluk duygusu. Yaptığının yanlış olduğunu düşündüğünden kendini cezalandırıyorsun. Bence bu kadar abartacak bir durum yok. Senin için önemliyse bir daha evlenmeden yakınlaşma bir erkekle. Kendine ters düşme.merhaba. dün de konu açmştım yeni üye oldum artık başa çıkamadığım bir durum var. ekim ayında bir ilişkim oldu aslında tam ilişki de sayılmaz elden filan bişi bulaşmış olmasından korktum sonra 7 tane idrar testi yaptım hepsi negatifti 2 kere kan testi yaptırdım onlar da negatifti ama artık dayanamadım okadar belirtiler yaşıyorum ki sanırım psikolojik bu , bugun jinekologa gittim hamilemiyim lütfen ultrasonla bakın dedim, baktı doktorum asla yok hamilelik dedi takıntı haline getirdiğimi söyledi mümkün olmadığını anlattı ama hala deli gibi ağlıyorum saçımı başımı yoluyorum intihar eşiğine geldim çok kötü durumdayım nasıl kurtulcam ne yapmam lazım karnımda bebek varmış gibi hissediyorum
Bazı olaylar şehir efsanesi gibidir. Kulaktan kulağa yayılır. Zaten sizin sorununuz hamile kalmış olmak değil. Kalmadığınıza inanamamak. Sanırım 9 ay geçmeden de inanamayacaksınız. Hiç delirmeyin. Ben bu duruma gelmenizin en büyük sorumlusu olarak erkek arkadaşınızı görüyorum. Sizin takıntılı biri olduğunuzu biliyordur büyük ihtimal. Hem dikkatsizce hem de kısmen sizin isteğinizi göz ardı ederek ilişkiye girmesi bence hiç hoş bir şey deil. Üstelik aynı gece içerisinde iki defa yeltenmesi de cabası. Gerçi şimdi erkeği suçluyorum ama sizde seviyordum üzülmesin diye izin verdim diyorsunuz. Neresinden tutsak elimizde kalan bir durum
Buraya hiç mi bilmiyorsun, öyle hamile kalınır mı vs yazanlar konu sahibi biliyor elbette fakat bunun adı obsesyon. Konu sahibi çok muhtemel obsesifsin. Ben de aynı süreçten geçtim geçen sene. göğüslerim ve kasıklarım çok ağrıyordu. Hamilelikle ilgili bir şeyler okudum her şey orada başladı. Midem bile efsane bulanıyordu. Sürekli aklımda ya hamileysem annem babam ne der? Etraf ne der? Arkadaşlarım ne der naparım diye en kötü senaryoları kurup ağlıyordum. Sonra 4 kere idrar testi, 3 kere kan testi yaptırdım ve 2 kere de ultrasonla baktırdım. Hepsi negatif. Ama hep kötü ihtimallet geliyordu. Ya test bozuksa, ya kan karıştıysa. Bir de burdaki 4 ay anlamamış hamile olduğunu, üstüne görmüş vs okuyunca anladım ki bunun sonu gelmeyecek. Naparsam yapayım tatmin olamicam. Doğruca psikiyatrist yolunu tuttum. Okb teşhisi kondu ve ilaç tedavisi başlandı. 6 ay kadar kullabıp bıraktım. Şuan iyiyim. Hala ara ara gelseler de mantığım takıntılarımın önüne geçebiliyor. Emin ol hamile değilsin. Kan testi kesindir. Tıp okuyorum. Beta hcg hormonu salgılanmayan bir gebelik gebelik olamaz. O hormonun kanda çıkmama ihtimali hiç olamaz. Üstüne gördüm anlamadım diyenler de normal adet ile yerleşme kanamasını ayırt edemeyenler. Adetin her zamanki gibiyse hiçbir sorun yok. Adet demek rahim duvarı demek. Rahim duvarı yoksa gebelik yok. Emin ol üstüne gördüm diyenlere sorsan damla damla kan gelmiştir. Fazlası değil. Ne dersem de rahatlamayacaksın belki ama hamile olmadığını bil ve yarın doğruca bir psikiyatriste git.
Benim ailem cok destek olmistu bana tabi benim hic erkek arkadasim olmamisti o zamnlar kasinti priblemim vardi ve kan gordum kizlik zarina kafayi takmistim ya bozulduysa diye 3 doktora gittim babam artik karsisina aldi kizim biz senin arkandayiz oyle bi durum varsa da yanindayiz demisti adam utana sikila.ve bana inandi baska birisi olsa bu bi isler cevirmis derdi ama bana destek oldular.evlenince anladimöğrenene kadar sebebini uğraşır durur bende bi anlık krizle anlatırım diye odamdan bile çıkamıyorum ağzımdan bişi kaçar birinin yanında o kirzlerden geçiririm diye kimseyle muhabbet etmemeye çalışıyorum.
Canim bak ben de kizlik zarina takmistim kafayi kasinti sorunum vardi ve kan geldi bunu kafama taktim zehir ettim hayati kendime anneme anlattim tabi o da babama anlatmis tam 3 doktora gittim.doktorlar bise yok dedigi halde yine gitmek istiyordum en sonunda babam karsisina aldi kizim bak oyle bi durum varsa da ben senin arkandayim yeter artik su haline bak kendine gel dedi ve sarildi.ailem en buyuk destekcim oldu her zamn baska bi baba olsa bu bi isler karistirmis derdi ama babam bana inanmisti.öğrenene kadar sebebini uğraşır durur bende bi anlık krizle anlatırım diye odamdan bile çıkamıyorum ağzımdan bişi kaçar birinin yanında o kirzlerden geçiririm diye kimseyle muhabbet etmemeye çalışıyorum.
Bu arada ilk mesaji attigimi bilmiyordum yanlislik yapmisimBenim ailem cok destek olmistu bana tabi benim hic erkek arkadasim olmamisti o zamnlar kasinti priblemim vardi ve kan gordum kizlik zarina kafayi takmistim ya bozulduysa diye 3 doktora gittim babam artik karsisina aldi kizim biz senin arkandayiz oyle bi durum varsa da yanindayiz demisti adam utana sikila.ve bana inandi baska birisi olsa bu bi isler cevirmis derdi ama bana destek oldular.evlenince anladim
Canim bak ben de kizlik zarina takmistim kafayi kasinti sorunum vardi ve kan geldi bunu kafama taktim zehir ettim hayati kendime anneme anlattim tabi o da babama anlatmis tam 3 doktora gittim.doktorlar bise yok dedigi halde yine gitmek istiyordum en sonunda babam karsisina aldi kizim bak oyle bi durum varsa da ben senin arkandayim yeter artik su haline bak kendine gel dedi ve sarildi.ailem en buyuk destekcim oldu her zamn baska bi baba olsa bu bi isler karistirmis derdi ama babam bana inanmisti.
merhaba. dün de konu açmştım yeni üye oldum artık başa çıkamadığım bir durum var. ekim ayında bir ilişkim oldu aslında tam ilişki de sayılmaz elden filan bişi bulaşmış olmasından korktum sonra 7 tane idrar testi yaptım hepsi negatifti 2 kere kan testi yaptırdım onlar da negatifti ama artık dayanamadım okadar belirtiler yaşıyorum ki sanırım psikolojik bu , bugun jinekologa gittim hamilemiyim lütfen ultrasonla bakın dedim, baktı doktorum asla yok hamilelik dedi takıntı haline getirdiğimi söyledi mümkün olmadığını anlattı ama hala deli gibi ağlıyorum saçımı başımı yoluyorum intihar eşiğine geldim çok kötü durumdayım nasıl kurtulcam ne yapmam lazım karnımda bebek varmış gibi hissediyorum
Aldir o zaman