• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra hemen hamile kalanlar ve kalmak isteyenler

Geçmiş olsun arkadaşlar... Ara ara bakıyorum bu topiğe... Yazmak geliyor içimden.. Çünkü ben de yaşadım böyle bir talihsizlik.. 2 aralık 2013 te kürtaj olmuştum 6+4 te gittiğimizde kalbi atmıyordu bir hafta bekledik yine yok.. Kürtaj oldum... İlk gebeliğim olduğu için eşim de ben de çok olmuş ve çok ağlamıştık... Her bölüme gidip tüm testlerimi yaptırtım şükür bir sorun çıkmadı.. 2 ay korunduk sonra gebe kaldım şükürler olsun şimdi 9 aylık bir oğlum var... Tabi ki kontrollere hep elim yüreğimde gittim geldim yine olumsuzluk yaşarım diye..
Allah bu güzel duygudan hiçbir kadını mahrum etmesin...
Dua ediyorum hep...

Amin..Allah evladını sana bağışlasın, ne güzel hemen olmuş bebişin bekletmemiş seni.. Ben 3 senelik evliyim.İlk başlarda kendim istemiyordum. Eşim çok istiyodu ama hep erteledik.Korunmayı bıraktık,nasılsa 2,5 sene korunduk hemen olmaz diye düşünüyorduk ki 4.ayda hamile kaldım.Çok kısa bir süre de olsa insan çabuk alışıyor. Yalnız şunu anladım ki herşeyin başı stres..Kesinlikle stres olmadığı anda geliyor, bunu bizzat yaşadım ve siteden okuduklarımdan yola çıkıyorum

Adet düzenin de hiç değişme yok hatta tam tersine düzene girdi. Ben nisanda kürtaj oldum mayısta tekrar hamile kaldım. Oysa korunuyodum. Kasıklarımda ağrı oldu adet söktürücü almak için doktora gittiğimde hamile olduğumu fakat kimyasal gebelik geçirdiğimi öğrendim,ıkı gün sonra doktor kontrolüm vardı adet oldum ve düşük oldu.Doktorum 3 ay bekle yoksa yine düşük olur demişti zaten.Allahın taktiri işte..Şimdi bir yandan korkuyorum bir yandan da çok istiyorum..Biraz okudum ama senin nasıl oldu?
Ben 22 yaşındayım ve bekarim adetlerim genelde düzenlidir cahilligimin verdiği birseyle şeytana uydum erkek arkadaşımla birlikte oldumda sayılmaz ama spermler vajina ya yakın biyerde bulununca hamile kalinabiliyormus bunu öğrendim adetimin 5.gunuydu ve ben gebe kaldım adet kanaması olurken böyle birşey olmasi beni şok etti neyse geçen yıl temmuz ayında kürtaj oldum 7 haftalik 1 gunluktu sağlıklıydı ama tek başıma buyutemezdim üstelik ilişkiye girme gibi bi korkumda var o masaya yatarken bakireydim sonra allahın bir cezası galiba adetimde azalma oldu prolaktinim yükseldi

Çok geçmiş olsun.. Evliliği düşünmüyor musun?Adetliyken hamile kalındığını senden duydum. işte imkansız diye bir şey yok. Boşuna yumurtlama takibi yapıyoruz,o günleri bekliyoruz.Allahın işi... Senin de yaşayacağın varmış,kürtajdan sonra hamile kalınmaz diye bir şey söz konusu diil. Gönlünü ferah tut ama kontrollerini aksatma. Tekrar geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun.. Evliliği düşünmüyor musun?Adetliyken hamile kalındığını senden duydum. işte imkansız diye bir şey yok. Boşuna yumurtlama takibi yapıyoruz,o günleri bekliyoruz.Allahın işi... Senin de yaşayacağın varmış,kürtajdan sonra hamile kalınmaz diye bir şey söz konusu diil. Gönlünü ferah tut ama kontrollerini aksatma. Tekrar geçmiş olsun
Valla bende bilemezdim böyle olacağını çok şaşırdım yada benim yumurtlama günlerim değişik ama prolaktin yüksek işte gebelige engelmis o fırsatım olsa yada dusunseydim dogursaydim diyorum kimi insanlar yanıp tutusuyo çocuk için benim yaptigima bak allah her isteyene versin inşallah çok bekletmeden

merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.bende ilk gebeliğimde boş kese nedeniyle kürtaj oldum 4 ay önce.6 hafta 3 günlüktü ama bebk yoktu.dr kromozom bozukluğundan kaynaklanabileceğini söyledi o anki kalitesiz yumurtadan veya spermden olurmuş.tekrarlamaz dedi hatta dr un ilk gebeliğide bu şekilde olmuş şimdi 2 tane sağlıklı kızım var dedi.patoloji raporum normal düşük olarak geldi.gelişseydi bile sakat bi bebek olacaktı dedi.ilerleyen aylarda yine kaybedecektin ve senin için daha zor olacaktı dedi.ben şükrediyorumki ne bebeği nede kalp atışını görmedim ozaman daha zor olurdu :KK43: benden giden sadece bom boş bir keseydi.dr um pıhtılaşma sorunu boş gebeliğe neden olmaz dediği için tahlil yaptırmadım ama içimde hala bir korku var :KK43: şimdi kürtaj sonrası 2.denememiz temmuzun 6 sına kadar hastalanmam lazım inşallah bebiş gelmiştir.Allah hepimizin yardımcısı olsun hakkımızda hayırlısını versin başa gelince anlıyor insan evlat sahibi olmak çok büyük bir nimetmiş meğerse :KK43:
Cnm merhaba, sen yazalı çok olmuş ama bende seninle aynı şeyi yaşadığim için yazmak istedim. Bende nisan ortasinda tam 8+0 iken boş gebelik dolayısıyla kürtaj oldum. Kürtaj sonrasi 3. Aydan itibaren denemeye basladik. Hatta ovulasyon testi aldım. Yumurtladıgim gunu takip edebiliyorum ama bu ay 4. denememiz ve erken gebelik testi yaptim ama hamile degilim yine. Bir iki ay daha deneyim rahim filmi cektirmek istiyorum cunku kurtaj sonrasi rahim veya tuplerde ufak yapisikliklar olabiliyormuş. Ilk hamileligimdi ve 5. Ayda hamile kalmistim. Allahim insallah bu seferde nasip eder. Senin durumunu merak ettim, nasıl hamile kalabildin mi?

merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.bende ilk gebeliğimde boş kese nedeniyle kürtaj oldum 4 ay önce.6 hafta 3 günlüktü ama bebk yoktu.dr kromozom bozukluğundan kaynaklanabileceğini söyledi o anki kalitesiz yumurtadan veya spermden olurmuş.tekrarlamaz dedi hatta dr un ilk gebeliğide bu şekilde olmuş şimdi 2 tane sağlıklı kızım var dedi.patoloji raporum normal düşük olarak geldi.gelişseydi bile sakat bi bebek olacaktı dedi.ilerleyen aylarda yine kaybedecektin ve senin için daha zor olacaktı dedi.ben şükrediyorumki ne bebeği nede kalp atışını görmedim ozaman daha zor olurdu :KK43: benden giden sadece bom boş bir keseydi.dr um pıhtılaşma sorunu boş gebeliğe neden olmaz dediği için tahlil yaptırmadım ama içimde hala bir korku var :KK43: şimdi kürtaj sonrası 2.denememiz temmuzun 6 sına kadar hastalanmam lazım inşallah bebiş gelmiştir.Allah hepimizin yardımcısı olsun hakkımızda hayırlısını versin başa gelince anlıyor insan evlat sahibi olmak çok büyük bir nimetmiş meğerse :KK43:
Simdi mesajlarina baktim sana ilk iletimden sonra cnm ikizlere hamileymissin insallah saglikla kucagina alirsin :) Yanlis anlamassan kendi kendine hamile kalmissin birkere tüp bebek neden denedinz? Bende seninle ayni durumda oldugum icin soruyorum. Tekrar cok tebrik ederim, opuyorum.

Simdi mesajlarina baktim sana ilk iletimden sonra cnm ikizlere hamileymissin insallah saglikla kucagina alirsin :) Yanlis anlamassan kendi kendine hamile kalmissin birkere tüp bebek neden denedinz? Bende seninle ayni durumda oldugum icin soruyorum. Tekrar cok tebrik ederim, opuyorum.
merhaba.öncelikle çok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda tekrar nasip etsin sağlıklı bir şekilde inşallah.benim eşimde sorun vardı.varikosel ameliyatı olmuştu.ameliyattan 10 ay sonra hamile kalmıştım boş gebelik oldu.kürtajdan sonra 6 ay denedik olmayınca tahlilleri yeniledik.değerleri aşırı derecede düşmüştü.ameliyat öncesinden bile kötüydü.dr ameliyat sırasında kılcal damar zedelenmesi olmuş olabileceğini bu değerlerin dahada kötüye gidebileceğini ve hiç vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmamızı tavsiye etti.benimde istegim buydu.oyüzden tüp bebek yaptırdık ilk demede çok şükür tek emriyoyla hamile kaldım.ikiz değil.nasipse salı günü doğumum var :)

merhaba.öncelikle çok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda tekrar nasip etsin sağlıklı bir şekilde inşallah.benim eşimde sorun vardı.varikosel ameliyatı olmuştu.ameliyattan 10 ay sonra hamile kalmıştım boş gebelik oldu.kürtajdan sonra 6 ay denedik olmayınca tahlilleri yeniledik.değerleri aşırı derecede düşmüştü.ameliyat öncesinden bile kötüydü.dr ameliyat sırasında kılcal damar zedelenmesi olmuş olabileceğini bu değerlerin dahada kötüye gidebileceğini ve hiç vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmamızı tavsiye etti.benimde istegim buydu.oyüzden tüp bebek yaptırdık ilk demede çok şükür tek emriyoyla hamile kaldım.ikiz değil.nasipse salı günü doğumum var :)
Ooo süper Allah analı babalı büyütsün
Darısı bizlerin başına

Anladim cnm, çok sevindim saglikla kucagina al insallah. Sonucu cok güzel olmuş sonuçta:) Bende 6 ay gibi deneyip sonra rahim filmi felan cektirip hormon testlerini yaptirmayi düsünuyorum. Bakalim ne olacak.

Kizlar gunaydinn düşünmekten uyuyamıyorum valla kürtaj sonrası prolaktin hormonu yüksek çıkıp adeti azalan varmı degerim 30.01 çıkmıştı bu sebepten azalmış olabilirmi

Kızlar Merhaba ben 1 yil önce 9 haftalık bebeğimi kaybetmistim kürtaj sonrası aylarca denedik olmadı bu ay hayit tohumu Civan percemi testere dişli aslan pencesi içtim sabah akşam hamile kaldım malesef kimyasal gebelik oldu fazla ağır kaldırdım dikkat etmedim neyse buna da şükür kürtaj olmaktan iyidir bu ay yine klomenle birlikte bu bitkileri deniycem hayıt tohumu gercekten ise yariyor

12 haziran gunu sevincle çıktık evden. 9 bucuk haftalik bebegimin kontrolune gidecektik. Kalp atislarini duyariz , belki ultrason resmini aliriz diye dusunmustuk esimle. 7 haziran gunu bir pecete dolusu kanamam olmustu kirmizi renkte. O gun acile gittik. Doktor bize yerlesme kanamasi olabilecegini endiselenmememiz gerektigini soyledi. 5 gun boyunca hafif hafif kahverengi kanamam oldu. Yine de korkmuyordum, basima geleceklerden haberim yoktu. 12 haziran gunu bebegimin kalp atislarini alamadiklarini ve onu kaybettigimi ogrendim. Hemen kurtaja aldilar beni. Uyandigimda icimde kocaman bir bosluk vardi. Yaşadığım acinin tarifi yoktu. Aradan 15 gun gecti. Kurtajdan sonra saglik acisindan bir sorun yasamadim. Su an daha iyiyim ama acim hala icimde. Doktor korunmamiz gerektigini soyledi. Ama korunmadim. Biliyorum bu yaptigim belki dogru degil ama 3 ay gibi bir zaman beklemek beni daha cok yipratacak. Bir yandan ayni seyleri tekrar yasamaktan cok korkuyorum. Bir yandan da rabbim nasip etsin o duyguyu tekrar yasayim ve bu sefer yavrumu saglicakla bir an once kucagima alayim istiyorum. Uzun oldu hakkinizi helal edin. Ama benim durumumda olanlarla paylasimda bulunmak ve tecrubeleri olanlarla bu konuda konusmak istiyorum. Merak ettigim bir konuda kan pihtilasmasi problemi. Bu konularda bilgisi olanlar lutfen yardimci olsunlar bana. Hakkinizi helal edin, simdiden teşekkürler.
öncelikle merhaba merhaba. Bnde seninle aynı kaderi yaşıyorum biz 3 Eylülde eşimle beraber bebeğimizin durumunu öğrenmek için dr ye gittik bebeğimiz 12. Haftasına yeni girmişti. Doktora gittiğimizde bir şok yaşadık. Bebeğimiz kesede yoktu. Kese var ama bebek yok. Dr da buna çok şaşırdı. Bi ay önce kalp atışlarını dinlemiştik. Dr çok saglıklı oldugunu solemişti ve rahmimde iyi bi yere sabitlenmişti. Bize düşük onleyici vermedi. Sadece bi vitamin ve folik asit. Bir ay sonra tekrar gelin dedi. Gittiğimizde bebeğimiz erimişti. Ama bnim hiç sancım ve ya bi kanamam olmamiştı. Bnim saşırdığım noktada bu. Hemen kurtaj olmam gerektiğini soledi dr. Çünkü bebek karnımda 20 gündür erimiş. Bnde bugün olmak istemediğimi soyledim hiç hazır deildim. Ozmn ertesi gün gel dedi. Tmm dedim. Sonra herkes bna başka doktora git dedi. Bnde bi başkasına gittim. Adam yine bna aynısını söyledi. Sonra içimdeki keseyi hapla düşürmüştü. Yine kanamam olmadı. Dr dedi yarın gel bnde hyr şimdi istiyorum dedim.
Sonra kürtaja aldılar bni. Kürtajdan hemen sonra kanamam olmustu. Ama akşam yatmadan once bi tane daha koydum sabah uyandıgımda bişi yoktu vede dr bize korunun demedi. İlaçta vermedi. Kanamam olmadıgı için bi akrabam bna ilişkiye girin dedi. Oda bnları yaşamış.ve hatta henen hamile kalmiş. Bna erkekleri tutmak zor bizde kürtajdan bi gün sonra ilişkiye girdik dedi. Hani dr kürtajdan 10 ve ya 15 gün sonra gelin diyo ya onlar gittiklerinde yengem hamile oldugunu öğrenmiş
. Bnde bunu duyunca hemen ilişkiye girdim. Çünkü eşim üç gün sonra yurtdışına çıkacaktı. Şimdi ise ufak belirtileri var baş agrısı mide bulantısı meme hassasiyeti ve kasık agrısı. Acaba hamilemiyim. Lütfen bimle aynı durumda olan varsa ya da aynı durumu yaşamış olan bna msj atabilirmi?

öncelikle merhaba merhaba. Bnde seninle aynı kaderi yaşıyorum biz 3 Eylülde eşimle beraber bebeğimizin durumunu öğrenmek için dr ye gittik bebeğimiz 12. Haftasına yeni girmişti. Doktora gittiğimizde bir şok yaşadık. Bebeğimiz kesede yoktu. Kese var ama bebek yok. Dr da buna çok şaşırdı. Bi ay önce kalp atışlarını dinlemiştik. Dr çok saglıklı oldugunu solemişti ve rahmimde iyi bi yere sabitlenmişti. Bize düşük onleyici vermedi. Sadece bi vitamin ve folik asit. Bir ay sonra tekrar gelin dedi. Gittiğimizde bebeğimiz erimişti. Ama bnim hiç sancım ve ya bi kanamam olmamiştı. Bnim saşırdığım noktada bu. Hemen kurtaj olmam gerektiğini soledi dr. Çünkü bebek karnımda 20 gündür erimiş. Bnde bugün olmak istemediğimi soyledim hiç hazır deildim. Ozmn ertesi gün gel dedi. Tmm dedim. Sonra herkes bna başka doktora git dedi. Bnde bi başkasına gittim. Adam yine bna aynısını söyledi. Sonra içimdeki keseyi hapla düşürmüştü. Yine kanamam olmadı. Dr dedi yarın gel bnde hyr şimdi istiyorum dedim.
Sonra kürtaja aldılar bni. Kürtajdan hemen sonra kanamam olmustu. Ama akşam yatmadan once bi tane daha koydum sabah uyandıgımda bişi yoktu vede dr bize korunun demedi. İlaçta vermedi. Kanamam olmadıgı için bi akrabam bna ilişkiye girin dedi. Oda bnları yaşamış.ve hatta henen hamile kalmiş. Bna erkekleri tutmak zor bizde kürtajdan bi gün sonra ilişkiye girdik dedi. Hani dr kürtajdan 10 ve ya 15 gün sonra gelin diyo ya onlar gittiklerinde yengem hamile oldugunu öğrenmiş
. Bnde bunu duyunca hemen ilişkiye girdim. Çünkü eşim üç gün sonra yurtdışına çıkacaktı. Şimdi ise ufak belirtileri var baş agrısı mide bulantısı meme hassasiyeti ve kasık agrısı. Acaba hamilemiyim. Lütfen bimle aynı durumda olan varsa ya da aynı durumu yaşamış olan bna msj atabilirmi?
en kesin yöntem kan tahlili beta hcg bakır kesin sonucu alırsın canım
buarada iyi cesaret kurtajdan sonra hemen birlikte olmak

Herkese gunaydın, gecenlerde tekrar kontrole gittim, kurtaj sonrasi 2 ay bekleme, sonrasinda da 4 ay deneme sureci gecti ama hamilelik olmadi. Doktorum bende gizli endometriozis olmasindan dolayi 3 ay daha deneyin sonra film cekelim dedi. Eger cok istiyorsan bu 3 ay icinde klomen kullanalim dedi. Gorunurde hiç bir problemim yok kist, vs. gibi ama iste insan ilk hamilelikten sonra hemen olsun istiyor. Olmadimi da kafada kurmaya basliyor. Ya hiç olmazssa diye. Bu ay klomensiz son bir şans veriyim kendime dedim. Sonraki ay basliyorum. Bakalim hayirlisi. Herkese hayirli hamislikler insallah.

Kızlar mrb. Bende kürtaj oldum ve 3 adettir düzene giremedim. İnanılmaz bir azalma var. Hem gün hem yoğunluk olarak. Neymiş sizdeki azalmalar sebebi belli oldumu. 2 aydır deniyorum gebe kalamadım bu ay histereskopi. Olucam bu azalma neden Die. Acaba hormonal bi durum da mı oluyormuş sebebi kürtajdan sonraki bu azalmanın

Kızlar mrb. Bende kürtaj oldum ve 3 adettir düzene giremedim. İnanılmaz bir azalma var. Hem gün hem yoğunluk olarak. Neymiş sizdeki azalmalar sebebi belli oldumu. 2 aydır deniyorum gebe kalamadım bu ay histereskopi. Olucam bu azalma neden Die. Acaba hormonal bi durum da mı oluyormuş sebebi kürtajdan sonraki bu azalmanın
merhabalar ben geçen sene temmuz ayında kürtaj oldum ve benimde adetlerim azaldı hala duzelmedi prolaktin yüksek belki ondan bi baktır hormonlara

merhabalar ben geçen sene temmuz ayında kürtaj oldum ve benimde adetlerim azaldı hala duzelmedi prolaktin yüksek belki ondan bi baktır hormonlara
Canım sadece prolaktin mi etkileyebilio bunu ben bu ay histereskopi olucam olmazsa öncesinde bide kan tahlili yaptırayım diye düşünüom o da elimde olsun. hangi değerlere baktırmamm lazım bide adetliyken mi kan vericem acaba biliyormusun?

Back