- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.247
- 248
- Konu Sahibi ballizencefil
-
- #1.881
bence de bekleyin psikolojik olaarak biraz toparlanmanız iyi olurMrb kızlar bende 1 hafta önce kürtaj oldum bebeğim 10 haftalik ti kalbi durmuş hemen aldılar doktor Korun dedi ama ben ilk adetimdem sonra korunmak istemiyorum hemen hamile kalan varmı tekrar aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum
Gecmis olsun gecen sene bu zamanlar benimde bebegimin kalbi durmustu kurtaj oldum ilk zamanlar hemen istiyodum sonra wazgectm 6 ay sonra ilk denemede hamile kaldim Allaha sukur iyi gidiyo hamileligim ben doktora yalan soyledim 4. Bebegim dedim test yapmalari icin ozel klinikte kurtaj oldum daha once dedim hemen genetik arastirmaya yolladi beni kan pihtilasmasi cikti igne kullaniyorum eger o sekilde yalan solemeyip test yaptirmasaydm Allah korusun bu bebegimide kaybetcektim dusuk dogal karsilanabiliyo ama kalbi durmasi tedirgin etti beni iyikide ole soylemisim doktorlarn umrundami 2. 3.yu bekliyolar test icin bide kurtajdan sonraki hamilelikte dusuk tehlikesi yuksek oluyo bidaki bebegnde hamile kalma suphen dahi olsa dikkat et canim Allah bidaha yasatmasinKarnimda kalbi durdu zorunlu kürtaj oldum.ilk hamileliğim di.2 veya 3.kurtaj dan sonra araştırılıyor dedi doktor.endisem yaşım 32 beklemek istemiyorum ama korkuyorum da
Aklinda olsun bidaki bebege hamile kalinca ilk kontrolunde 3. Hamileligim diger iki hamileligimde kalbi durdu de genetik test yaptirtirMrb kızlar bende 1 hafta önce kürtaj oldum bebeğim 10 haftalik ti kalbi durmuş hemen aldılar doktor Korun dedi ama ben ilk adetimdem sonra korunmak istemiyorum hemen hamile kalan varmı tekrar aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum
Aklinda olsun bidaki bebege hamile kalinca ilk kontrolunde 3. Hamileligim diger iki hamileligimde kalbi durdu de genetik test yaptirtirMrb kızlar bende 1 hafta önce kürtaj oldum bebeğim 10 haftalik ti kalbi durmuş hemen aldılar doktor Korun dedi ama ben ilk adetimdem sonra korunmak istemiyorum hemen hamile kalan varmı tekrar aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum
..geçmiş olsun öncelikle.canım ben 3 kez kürtaj oldum.kürtajdan dolayı hamile kalamamak gibi bir şey yok.ben il kayıptan sonra 4 ay içinde hamile kaldım.2 ay korundum 2 ay korunmadım hamile kaldım.ikincisinde korunacaktım fakat bir kere korunmadım hemem hamile kaldım.oda gitti..düşük yapmamın sebepleri bilinmiyor henüz ama kesinlikle 2-3 ay beklemedim falan diye değil.ama sana bu olayı başında 3 kez geçirmiş biri olarak sabret derim.metabolizma resmen aptallaşıyor.hamileliğe alışırken kürtaj tam kürtajdan çıkıp normale dönerken tekrar hamilelik.biraz sabir göster.ve korunmayı bırakacağın zaman yine bence tabiki son adetinin ikinci gününden başla 15-20 boyunca bal-taze dövülmüş çörek otu ve tarçını karıştır ye.hamile kalman için değil bu.tabi ona da faydalıymış ama yumurtalıkların çok sağlıklı ve birazda olgun olmasını sağlıyor.bizzat test edildi :)...Rabbim yar ve yardımcın olsun...inş hepimize hayırlısını nasip eder.Kizlar bir sorum olucak benim kürtaj olupta daha sonradan hamile kalamama gibi bir risk varmı beni aydinlatirmisiniz bu konuda çok korkuyorumda kolay hamile kaldınız mi herhangi bir probleminiz varmı mesela benim prolaktinim biraz yüksek sinir 23 ama benim 30
Ya demissin ya canım kürtaj birdaha hamile kalmaya engel değil ciddimisin inanmak istiyorum benim de başımdan ıstenmeyen bir gebelik geçti ve cok endiseliyim..geçmiş olsun öncelikle.canım ben 3 kez kürtaj oldum.kürtajdan dolayı hamile kalamamak gibi bir şey yok.ben il kayıptan sonra 4 ay içinde hamile kaldım.2 ay korundum 2 ay korunmadım hamile kaldım.ikincisinde korunacaktım fakat bir kere korunmadım hemem hamile kaldım.oda gitti..düşük yapmamın sebepleri bilinmiyor henüz ama kesinlikle 2-3 ay beklemedim falan diye değil.ama sana bu olayı başında 3 kez geçirmiş biri olarak sabret derim.metabolizma resmen aptallaşıyor.hamileliğe alışırken kürtaj tam kürtajdan çıkıp normale dönerken tekrar hamilelik.biraz sabir göster.ve korunmayı bırakacağın zaman yine bence tabiki son adetinin ikinci gününden başla 15-20 boyunca bal-taze dövülmüş çörek otu ve tarçını karıştır ye.hamile kalman için değil bu.tabi ona da faydalıymış ama yumurtalıkların çok sağlıklı ve birazda olgun olmasını sağlıyor.bizzat test edildi :)...Rabbim yar ve yardımcın olsun...inş hepimize hayırlısını nasip eder.
entişe etme canım.bak başımdan geçenleri sana açıkça anlattım.Sıkıntı çok iyi anlıyorum bende yasadım acaba olucak mı.rahim hasar gördü olmaz falan sansım ama öyle değil.yani kürtajın kısırlık yapma gibbi etkisi yok.haa hamile kalamaz insan ama bu kürtaj olduğu için değil.bak ben çok araştırmacıyımdır en ufak sey için bile saatlerce okuyabilrim.ama dert etme hamile kalırsın Allahın izniye ama acele etme derim.bak ben en son kürtaj olduğumdan bu yana 4 ay geçti.şimdi korunmayı bıraksam hamile kalırım diyorum.ama taktir Allahın tabi.haa bu arada sen ilaçla mı korunuyorsun.eğer ilaç yada iğne ile korunuyorsan korunmayı bırakınca genelde hemen hamile kalınmıyor.ama genelde herkeste aynı olacak değil.canımAllah dua t yeter.gerisini düşünme .her bünye farklı sonuçta.sen bir ayda hamile kalırsın başkası aylar sürer kimi aynı gün..yani o yüzde kendini rahat bırak kı stres herşeye zaten engel oluyor.ama şu konuda ki endişeni sil kafandan.çok büyük bir hastalık yada doktor hatası olmadığı sürece kürtaj asla ama asla hamile kalmaya engel değil.Ya demissin ya canım kürtaj birdaha hamile kalmaya engel değil ciddimisin inanmak istiyorum benim de başımdan ıstenmeyen bir gebelik geçti ve cok endiseliyim
Benim gebeligim elimde olan birsey değildi bilmeden oldu daha doğrusu erkek arkadaşım kendini tutamadı ve ben adetimin 5.gunundeydim hastayken oldu bir birlesmede söz konusu değildi onun spermleri temas etti galiba sonuç bu valla ben onu dogurmak o kadar isterdim ki ama işte kader....hep aklımda 1 kere bile bebegimi rüyamda görmedim canı olduğumu düşünüyorum ve korkum çok rahmime bişey olmuştur diye adet oluyorum şükür ama insan korkuyo tekrar gebe kalamam dıye o günden sonra adet miktarim d azalma oldu bu yuzdende korkum var ilk gebeligimdientişe etme canım.bak başımdan geçenleri sana açıkça anlattım.Sıkıntı çok iyi anlıyorum bende yasadım acaba olucak mı.rahim hasar gördü olmaz falan sansım ama öyle değil.yani kürtajın kısırlık yapma gibbi etkisi yok.haa hamile kalamaz insan ama bu kürtaj olduğu için değil.bak ben çok araştırmacıyımdır en ufak sey için bile saatlerce okuyabilrim.ama dert etme hamile kalırsın Allahın izniye ama acele etme derim.bak ben en son kürtaj olduğumdan bu yana 4 ay geçti.şimdi korunmayı bıraksam hamile kalırım diyorum.ama taktir Allahın tabi.haa bu arada sen ilaçla mı korunuyorsun.eğer ilaç yada iğne ile korunuyorsan korunmayı bırakınca genelde hemen hamile kalınmıyor.ama genelde herkeste aynı olacak değil.canımAllah dua t yeter.gerisini düşünme .her bünye farklı sonuçta.sen bir ayda hamile kalırsın başkası aylar sürer kimi aynı gün..yani o yüzde kendini rahat bırak kı stres herşeye zaten engel oluyor.ama şu konuda ki endişeni sil kafandan.çok büyük bir hastalık yada doktor hatası olmadığı sürece kürtaj asla ama asla hamile kalmaya engel değil.
Tekrar geçmiş olsun ben de tecrübemi paylaşmak istedim ben altı yıl önce onüç haftalık gebeliğe kürtajla son verildi on gün sonra dr kontroluna gittim dr yakında adet görürsün dedi.bende korunmadım nasılsa adetim yakın diye. Bir süre sonra tekrar hamile kaldığımı farkettim. Aynı dr a gittim. Keseyi gördü ama kalp atışı yok bir hafta sonra gel dedi. Bir hafta sonra kese hiç büyümemiş kalp atışı da yok şu gün gel alalım filan dedi.bu arada alttan ultrasonla canımı acıtacak bir muayenesi oldu. Eve gelir gelmez kanamam başladı. İki gün sonra hastaneye hasta ziyaretine gitmiştim.gelmişken bakalım bir bebek düşmüşse ilaç filan kullanırım diye acil muayene oldum ve de şok oldum bebeğim oluşmuş kalbi atmaya başlamış sağlıklı kesesi var yanında da kocaman kanamalı bir alan.acil doktoru dedi ki ne kadar kıymetli bir şey bu bunu isteyen ama olmayan ne kadar insan var.ben öyle mutlu oldum ki anlatamam. Dört ay devam etti kanamam hemde ne kanama şakır şakır aktığı da oldu parça parça düştüğü de her seferinde bebek düştü diye koştum.her seferinde bebek iyi daha da büyümüş diye geri döndüm.şu an oğlum beş yaşında. O Rabbimin o kadar kanamaya rağmen isterse bir bebeğe hiç bir şey olmayacağının kanıtı. Kanama tam olarak neden oldu onu kimse bilmiyor.kürtaj dan olabilir diyorlar ama bence doktorun can yakan muayenesi başlatan faktördü çünkü o muayene ederken içerde kanama olsa görürdü yoktu kanama.ama o canımı çok yaktıktan üç saat sonra kanama başladı evet belki ta rahmin içine girmiyorlar ama bir kadın da gene de tedirgin muayene oluyor hemde can yakacak kadar kurcalamaya ne gerek var bilmiyorum.evet çok uzattım ama bir şey daha var üç gün önce oniki haftalık gebeligim sekizbuçuk haftada kalbinin durması sebebiyle son buldu.kürtaj oldum . Yaklaşık bir ay önce bacağım tromboflebit oldu.bu bir varis hastalığı ağır enfeksiyonlu.bebeğim çok sağlıklı ve güzell büyüyordu.doktorum kesin ondan oldu diyemeyiz dedi ama ben nette bir doktorun ağzından tromboflebit gibi enfeksiyonlu bir hastalıkla çok büyük bir bebeği bile anne karnında kaybedebiliriz dedi.şimdi kürtaj olalı üç gün oldu.ve ben korunmak istemiyorum. Eğer korunursam bebekten vaaz geçeceğim.Eğer hamile kalırsam kürtaj sonrası gene kanama olur mü korkusu var. Bir yandan kanama oldu ama Rabbim bebeğimi sağlıkla kucağıma verdi fikri var.Eğer mesele hazır olmaksa ben gerçekten hazırım ve bekleyecek zamanım da yok benim siz olsanız ne yapardınız sormak istiyorum kızlarYa demissin ya canım kürtaj birdaha hamile kalmaya engel değil ciddimisin inanmak istiyorum benim de başımdan ıstenmeyen bir gebelik geçti ve cok endiseliyim
Oncelikle çok geçmiş olsun bende kürtaj oldum ama olmak zorundaydim saglikliydi ama karşı taraf beni yarı yolda bıraktı endişe ediyorum bebeğim olmaz diye ama bana cesaret verdiniz sende dahil olmak üzere bebek sahibi olmak isteyen birsürü insan var evet bu benim imtihanimdi seninde öyle bu konuda kim ne derse desin sen bence içinden geçeni yap örnek veriyorum ben bebegimi aldirirken hiç dusunmedim çok korkmustum 6 haftalikti ama keşke dusunseydim suan dogururdum evden kacardim bişey yapardım ama dogururdum lütfen çok iyi düşün vicdan azabı çok kötü bir duygu çünküBu arada çok uzun olmuş ama beni anlamanız için her şeyi yazdım kızlar kusura bakmayın
Birde canım 13 haftalik gebeliğin niye son buldu neden kürtaj oldun düşük mu yaptın yoksa kalbimi durdu olmak zorundami kaldinBu arada çok uzun olmuş ama beni anlamanız için her şeyi yazdım kızlar kusura bakmayın
kalbı atmıyor ve gelısmemıstı kendı dusmedı kurtaj olmustum zaten hemen de ustune hamıle kalmıstım olur yanı hıc korkma bende senın yerınde olsam o bebegı dogurmak ısterdım yeterınce pısman olup aynı hatayı tekrarlamazsan Rabbım sanna da bır mınık kuzucuk verecektır ınsallahBirde canım 13 haftalik gebeliğin niye son buldu neden kürtaj oldun düşük mu yaptın yoksa kalbimi durdu olmak zorundami kaldin
insallahmrb kızlar .. sayfayı yeni gördüm .. hepinize çok çok geçmiş olsun Allah birdaha aynı acıyı yasatmasın inşallah hiç birimize .
bende ocak ayında 10 haftalık bebeğimin kalbi durdugu için kürtaj olmak zorunda kaldım ..
kürtaj sonrası ilk adetim tam 50 gün sonra oldu..
dr 3 ay korun demisti ama ben ilk adet oldugumda bıraktım korunmayı .. 7. aydayız ama hala bebiş yok ortada klomen kullandım geçen ay umutluydum .. adet gecikmesi yasadım . bu defa oldu sandım ama cıx yine negatifi gördüm ..
klomen sonrası kist olusmus gecikme ondan olurmus ... bide prolaktinim yüksek cıktı . drum onun için ilaç verdi ..
inşallah daha fazla beklemeyiz bi an önce alırız bebişlerimizi kucağımıza
Inşallah içime şu serptin inşallah sende bir yol bulursun ama iyi düşün bence sadece kendini dinle herkese sorarsan birçok yorum gelicek ve daha çok kararsız kalicaksinkalbı atmıyor ve gelısmemıstı kendı dusmedı kurtaj olmustum zaten hemen de ustune hamıle kalmıstım olur yanı hıc korkma bende senın yerınde olsam o bebegı dogurmak ısterdım yeterınce pısman olup aynı hatayı tekrarlamazsan Rabbım sanna da bır mınık kuzucuk verecektır ınsallah
Canim benimde prolaktinim yüksek kürtajdan sonra gittim kist olmuş bende adetim düzenli şükür ama miktarı az senin nasilmrb kızlar .. sayfayı yeni gördüm .. hepinize çok çok geçmiş olsun Allah birdaha aynı acıyı yasatmasın inşallah hiç birimize .
bende ocak ayında 10 haftalık bebeğimin kalbi durdugu için kürtaj olmak zorunda kaldım ..
kürtaj sonrası ilk adetim tam 50 gün sonra oldu..
dr 3 ay korun demisti ama ben ilk adet oldugumda bıraktım korunmayı .. 7. aydayız ama hala bebiş yok ortada klomen kullandım geçen ay umutluydum .. adet gecikmesi yasadım . bu defa oldu sandım ama cıx yine negatifi gördüm ..
klomen sonrası kist olusmus gecikme ondan olurmus ... bide prolaktinim yüksek cıktı . drum onun için ilaç verdi ..
inşallah daha fazla beklemeyiz bi an önce alırız bebişlerimizi kucağımıza
Canim benimde prolaktinim yüksek kürtajdan sonra gittim kist olmuş bende adetim düzenli şükür ama miktarı az senin nasil
Hayır ama hayit tohumu aslanpençesi ise yariyormus suan bal tarçın yaptığım için bu bitince uygulama doktor hap a gerek görmedi 30.01 benim prolaktinim senin kaç benim adetim hiç bozulmadi ama yine bi doktora git istersen adet düzenin böyle olmamalı büyük bi sıkıntı yoktur ama inşallah düzelir her insanda farklı oluyor demekkiyok kuzum günü gününe gelen adetimin kürtaj sonrası bütün düzeni bozuldu..
nerdeyse her ay hamileyim sanıyorum .. 2 kez söktürücü verdi dr. yine 2-3 kez de 10-15 gün gecikmeli olmustum ..
şimdi yine 4 temmuzda olmaam gerekiyordu hala bişey yok .. oldugumda normal geliyo eskisi gibi bi azatma yada cogalma yok . prolaktin için ilaç kullanıyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?