• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj yaptırmam gerekiyor, sorularım var..

mervehacer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
13
0
36
İstanbul
ciddi düşündüğümüz bir ilişki yaşıyorduk erkek arkadaşımla.. normalde korunurduk... ama nasıl olduysa oldu ve şu an yaklaşık 3 haftalık hamileyim.. üniversite öğrencisi olmam sebebiyle mecburen kürtaj yaptırmam gerekiyor.. internette biraz araştırdım, sanırım biraz süre geçmesi gerekiyormuş tam bir kürtaj yaptırmak için.. yoksa tam alamıyormuş doktor.. bu süre ne kadardır ? adetten sonra falan mı geçmesi lazım bu sürenin ?

kaçıncı hafta kürtaj olursam tamamen alınır ? istanbul'dayım.. önerebileceğiniz bir hastane ya da özel bir yerler var mı, ücret olarak ne istiyorlar ?

cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum......

benim pek bilgim yok ama
sen bunu bi hastane bulup doktr konuş bebeğin büyümesini fazla bekleme bu sefer alınması yasak duruma gelir ...

kan testi yaptın mı?

adetim gecikince 3-4 gün sonra idrar testi yaptırdım sağlık ocağında, pozitif çıktı..

benim pek bilgim yok ama
sen bunu bi hastane bulup doktr konuş bebeğin büyümesini fazla bekleme bu sefer alınması yasak duruma gelir ...

bebeğin belirgin duruma gelip kolay alınması için 6 hafta falan geçmesi gerekiyormuş sanırım.. küçük olunca bebek parça kalabiliyormuş, ileride 2. bi kürtaj falan oluyormuş parça kalırsa.. 10 haftaya kadar yasal olarak kürtaj yapılıyormuş yanlış hatırlamıyorsam..

yanlış bilgim varsa lütfen düzeltin arkadaşlar.....

senn istediğin zamanda Allah vermezse ne yapacaksın?Nasıl kıyacaksın o yavruya.Evlensene kürtaj olcağına bir sürü öğrenci var evli.BAk sölüyorum ömür boyu vijdan azabı duyarsın söleyim.Bu günahlada yaşabilirsen tabi.

Ah Allahım ah biz yanıp tutuşurken katil olmak için can atanlara veriyosun ya ne diyim .. Veren sensin alacakta sensin ...

Regl gününden 3-4 gün geçince bakmışsın.
Doktor mu söyledi 3 haftalık olduğunu:uhm: geç döllenme değilse 5 haftalık falan olması lazım.
bildiğim kadarı ile ultrasonda tam haftası belli oluyor ve senin hesapladığın tarihle tutmayabiliyor.
Ayrıca 6 haftadan öncesi uygun olmuyormuş.
Geç kalmadan bir doktora git.
O sana uygun olan bir tarih verir.

Son düzenleme:
senn istediğin zamanda Allah vermezse ne yapacaksın?Nasıl kıyacaksın o yavruya.Evlensene kürtaj olcağına bir sürü öğrenci var evli.BAk sölüyorum ömür boyu vijdan azabı duyarsın söleyim.Bu günahlada yaşabilirsen tabi.

yapabileceğimiz başka bir şey yok inan ki :(

Regl gününden 3-4 gün geçince bakmışsın.
Doktor mu söyledi 3 haftalık olduğunu:uhm: geç döllenme değilse 5 haftalık falan olması lazım.
bildiğim kadarı ile ultrasonda tam haftası belli oluyor ve senin hesapladığın tarihle tutmayabiliyor.
Ayrıca 6 haftadan öncesi uygun olmuyormuş.
Geç kalmadan bir doktora git.
O sana uygun olan bir tarih verir.

kendim hesapladım.. regl gününden 8 gün önce falan ilişkiye girdik.. adet görmeyince 3-4 gün sonra test yaptırdım ve pozitif çıktı... doktora gitmeyi ben de düşünüyorum, haftaya gitcem sanırım

Doktora git , tam kac haftalaik oldugunu ve ne zaman kurtaj olacaginizi soyler .. Ama vakit kaybetme :((
Allah yardimcin olsun zor bir karar ...

Lütfen konu açan arkadaşı yadırgamak yerine mesajlarınızı yazın düzgün,yada yorum yapmayın.
Veren Allah,kime vereceğini kendi bilir.Herkesin bir zamanı bir kısmeti vardır.
Lütfen konu dağılmasın!!

Back