- 13 Ağustos 2007
- 1.344
- 1.570
- 43
Allah gönlünüze göre versin inşallah en kısa sürede tekrar anne olmak nasip olur size...
Cocuk rizkiyla geliyor bizimde hicbiseyimiz yoktu ikinci cocugun rizkiyla araba aldik daha guzel eve gectik cok sukur ve babannesi baksin niye guvenmiyorsunuz herkes ev hanımı değil zaten çalışan binlerce anne var bence düşünün biraz acele etmeyinALLAH gonlune gore verir insallah
Ablam 2. cocuk icin ugrasiyor, ALLAHim bana degil ona ver diye cok dua ettim. Keske onun olsaydi. Gercekten isteyen birinin olsaydi.
Sence ailen veya Türkiye'de her evli çift ev sahibi olarak mı çocuk sahibi oluyor bizim evimiz yoktu arabayı oğlan doğduktan sonra en ucuz ikinci el araba aldık şükür 13. Yıl bitiyor oğlum 11 yaşında çok güzel bir ev bir arabamız var ikinci kuzum yolda bunlar için bebeği aldırma düşüncenize katılmıyorum hakkınızda hayırlısıO benim gibi dusunmuyor, ama ben istemedigim icin zorlamiyor beni. Cocuk buyuk sorumluluk,ben onun ailesine guvenerek boyle buyuk adim atamam. Esimin is garantisi yok, isi var ama 3 defa is degistirdi 4 yilda. O ailesine guveniyor ama ben baskalarina guvenerek yapmam bunu. Isim olsun, evimiz olsun, birikimimiz olsun ondan sonra cocuk. Herkes cocuk yapar, buyuturde, ama bn o yoksulluk ceksin istemiyorum. Ona guzel bi gelecek vermek isterim.
6 aylik evliyim, daha evliligim oturmamisken cocuk dusunemiyorum.
Ayakları üzerinde duran bir kadınsan nerde kürtaj yapılır onuda bilirsin kocandan cocuk yapıp onu canlı canlı öldürmek için burdan sana kimse doktor adresi vermez sen bu postu vicdanını rahatlatma adına açtın biri çıkarda sana aldır demesini bekledin galiba bunu diyecek olan biri vicdandan eksiktir
Senı yargılamak bana dusmez ama bebek rızkıyla gelır derler bende hamıle kaldıgımda daha cok esım ıstedıgı ıcınde ısımız cok kotuydu kredımız vardı ama o ıcıme dustugunde hayatımızdakı hersey degıstı esım memur oldu ama ben 20 haftalık bebegımı kaybettım ustuste kurtaj oldum ve sımdı operasyon gecırmem gerek yapısıklık oldugu ıcın hayatım uc aydır alt ust psikolojm cok bozuldu ona oyle bır alısmısım kı ama ılk basta cok korkmustum keske sımdı karnımda olsaydıda hıcbırseyım olmasaydı maddı hersey duzelır Allahım onu sana hedıye etmıs cok pısman olabılırsın kurtaj cunku rahmı mafedıyor bılgın olsun ben yasadım bence aldırma belkı hayatında cok farklı seyler yasarsın hersey guzel olur dedıgım gıbı bebek zırkıyla gelır onu kaybetmek ıse cok acı bılgın olsun hakkında hayırlısıHakkimda ne dusunursunuz bilmiyorum, bende memnun degilim uzgunum bunu yapacagim icin ama bn cocuk dogurmaya hazir degilim. Karnimda biseyin olmasi, onun buyuyecegini dusunmek beni daha cok uzuyor. Istemeyerek kontrollere gidecegim. Ona severek degil mecburiyetten hazirlanacagim vs.
Boyle anne olmak istemiyorum. Su an issizim, kayinvalidemlerde yasiyoruz, ayri eve cikmamiza aylar belki yillar var. Ben bu durumda bu hayata cocuk getirmek, ona aslinda vermeyi istedigim cok sey varken mahrum birakmak istemiyorum. Dogumdan sonra cocuk bi kac aylikken calisip onun en guzel zamanlarini kacirmak, kayinvalidem buyutsun istemiyorum. Herseyimi ona vermek butun zamanimi onunla gecirmek istiyorum.
Su an buna hazir degilim kendimi cok kotu hissediyorum.
Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim, Eskisehirde iyi bir jinekolog ariyorum, daha once eskisehirde kurtaj yaptiraniniz varmi ?
İyi anne olup olamayacağına siz karar veremezsiniz. Kadını daha da çok bunalıma sokmayın isterseniz. Ayrıca kürtaj yönteminde artık kazıma işlemi kullanılmıyor vakumla alınıyor. Ne olursa olsun kürtaja karşı değilim,kalp atışı duyulmadığı sürece. Sizin fikirlerinize de saygı duyarım ama birisi size asla iyi bir anne olmayacaksın dese kalbiniz gururunuz kırılmaz mıydı?Bikaç dakika zevkleriniz için bir cana kıymak bukadar basit demekki onu parçalayarak alacaklar senden bunu bilde öyle kürtaja gir belki nasibin olmayacak belki kendi düşecek ama sen böyle bir zihniyette asla iyi bir anne olamayacaksın
İyi anne olup olamayacağına siz karar veremezsiniz. Kadını daha da çok bunalıma sokmayın isterseniz. Ayrıca kürtaj yönteminde artık kazıma işlemi kullanılmıyor vakumla alınıyor. Ne olursa olsun kürtaja karşı değilim,kalp atışı duyulmadığı sürece. Sizin fikirlerinize de saygı duyarım ama birisi size asla iyi bir anne olmayacaksın dese kalbiniz gururunuz kırılmaz mıydı?
Haddini bilip terbiyeli konuşur musun? Sen kimsin ki vicdanımı yargılıyorsun. Bende anne olmaya çalışıyorum ben olsam aldırmam diyorum farkındasın değil mi? Aldıran insanı yargılamıyorum. Gerçekten anlayamıyorum bazı insanları çok kırıcı oluyorsunuz bilin istedim. İyi günler.Güldürdün beni kürtaja karşı değilim diyen bir zihniyet ile şurada değerli vaktimi harcayamam sana diyecek tek lafım yok vakumla alınıyormuş ta bilmem neymiş te birazcık vicdanlı olun bide biri yazmış kurtaj cinayet değilmiş acıyorum sadece bir cana kıymak bukadar basit demekki sizin için.. ben eger karnımda büyüyen bir cana kıyacaksam ben zaten merhametini vicdanını yitirmiş biri olarak gururum incinmez o sizin gibilerin düşüncesidir
Bende hadsiz ve karşısındakini düşünmeden yargılayan bir insanla değerli vaktimi harcayamam iyi günler. Çok merhamet sahibi bir insanımdır ama bunu siz yargılayacak değilsiniz.Güldürdün beni kürtaja karşı değilim diyen bir zihniyet ile şurada değerli vaktimi harcayamam sana diyecek tek lafım yok vakumla alınıyormuş ta bilmem neymiş te birazcık vicdanlı olun bide biri yazmış kurtaj cinayet değilmiş acıyorum sadece bir cana kıymak bukadar basit demekki sizin için.. ben eger karnımda büyüyen bir cana kıyacaksam ben zaten merhametini vicdanını yitirmiş biri olarak gururum incinmez o sizin gibilerin düşüncesidir
Haddini bilip terbiyeli konuşur musun? Sen kimsin ki vicdanımı yargılıyorsun. Bende anne olmaya çalışıyorum ben olsam aldırmam diyorum farkındasın değil mi? Aldıran insanı yargılamıyorum. Gerçekten anlayamıyorum bazı insanları çok kırıcı oluyorsunuz bilin istedim. İyi günler.
Belli oluyor sözlerinizdenBende hadsiz ve karşısındakini düşünmeden yargılayan bir insanla değerli vaktimi harcayamam iyi günler. Çok merhamet sahibi bir insanımdır ama bunu siz yargılayacak değilsiniz.
Benim bakış açım bu değil zihniyetimde değil,üstte yazdığınızı siz okuyun bir zahmet,parçalanarak alıcaklar acı hissedicek falan diyerek konu sahibini ve okuyanları korkutmaya çalışıyorsunuz buna anlam veremedim nasıl yapıldığını bilmediğiniz ortada insanları korkutma derdindesiniz. Bana kalırsa evet kürtaja karşı değilim ama gerçekten çok ama çok gerekli sebepleri olduğu sürece (evlilik dışı,tecavüz,eşiyle boşanma aşamasında olur problemleri olur vs) karşı değilim bu annenin kendi kararı ben burda "aaa ruhsuz asla iyi bir anne olamayacaksın" desem elime ne geçecek konu sahibesinin psikolojisini bozup bunalıma sokmaktan başka? Ha çocuğu ister istemez o kendi kararı ben burda yerin dibine de soksam göklere çıkartıp alkışta tutsam asla o kadının hayatında olup derdine ortak olamayacağım yine yaşayacak olan kendisi. Ben sadece buradan yorumda bulunup psikolojisini bozarım ama hayatıma devam ederim. Ama işte ne gerek var birbirimizi kırmaya kadınlar olarak neden birbirimize destek çıkmıyoruz ki. Ben bunu demek istiyorum. Ha benim beklenmedik bebeğim olur ihmalkarlık yüzünden aldırmam,aldıramam içime düşen bir cana kıyamam ki bu kadar isteyip beklerken kıymam yani.Yazdığınızı tekrar gözden geçirin siz haddinizi bilin kürtaja karşı değilim diyen birine ne söylememi bekliyorsun aaa haklısın canım önüne gelen hamile kalsın nasıl olsa vakum var hemen çekip alırlar korunmaya da gerek yok yani sizin zihniyet bu alkış mı tutayım sana
Söyledikleriniz birbiriyle uyuşmuyor yukarıda kurtaja karşı değilim derken nedenlerini yazmadınız burda ne diyeceğinizi şaşırınca bunları yazdınız ve bu konu sahibi evli begeği kocasından ne dememi bekledin senin gibi kurtaja karşı değilim mi kusura bakma vakum olsun diğer tür olsun bir cana kıymaya karşıyımBenim bakış açım bu değil zihniyetimde değil,üstte yazdığınızı siz okuyun bir zahmet,parçalanarak alıcaklar acı hissedicek falan diyerek konu sahibini ve okuyanları korkutmaya çalışıyorsunuz buna anlam veremedim nasıl yapıldığını bilmediğiniz ortada insanları korkutma derdindesiniz. Bana kalırsa evet kürtaja karşı değilim ama gerçekten çok ama çok gerekli sebepleri olduğu sürece (evlilik dışı,tecavüz,eşiyle boşanma aşamasında olur problemleri olur vs) karşı değilim bu annenin kendi kararı ben burda "aaa ruhsuz asla iyi bir anne olamayacaksın" desem elime ne geçecek konu sahibesinin psikolojisini bozup bunalıma sokmaktan başka? Ha çocuğu ister istemez o kendi kararı ben burda yerin dibine de soksam göklere çıkartıp alkışta tutsam asla o kadının hayatında olup derdine ortak olamayacağım yine yaşayacak olan kendisi. Ben sadece buradan yorumda bulunup psikolojisini bozarım ama hayatıma devam ederim. Ama işte ne gerek var birbirimizi kırmaya kadınlar olarak neden birbirimize destek çıkmıyoruz ki. Ben bunu demek istiyorum. Ha benim beklenmedik bebeğim olur ihmalkarlık yüzünden aldırmam,aldıramam içime düşen bir cana kıyamam ki bu kadar isteyip beklerken kıymam yani.
Ne diyeceğimi neden şaşırayım hanımefendi? Ben orada sizim yazdıklarınıza sitem ettim yahu,ne olursa olsun kürtaja karşı değilim ama gerekli olduğu zamanlarda değilim. Bunu anlatmaya çalışıyorum,karşıysanız fikir belirtip geçersiniz "asla iyi bir anne olamayacaksınız" diyerek kalp kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum. İyi günler.Söyledikleriniz birbiriyle uyuşmuyor yukarıda kurtaja karşı değilim derken nedenlerini yazmadınız burda ne diyeceğinizi şaşırınca bunları yazdınız ve bu konu sahibi evli begeği kocasından ne dememi bekledin senin gibi kurtaja karşı değilim mi kusura bakma vakum olsun diğer tür olsun bir cana kıymaya karşıyım