• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kürtaj ve ya düşük yapıp hamile kalmayı isteyenler gelin beraber hazırlanalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar nette baya bir arastirdim 2 veya 3 düşükten sonra genelde kan pihtilasmasi ile yaklasiyolar ve bebek ilk tutunmasini rahimde duvarina yapisarak yaptigi icin vucutta gerekli kan sivi olmadığından dolayi bebek düşüyormuş iste bu yuzden genel olarak dr ler boyle söylüyor bize ama benim dr um bana teste gerek yok dedi muayene etti ve haplari verdi deneme yanimla yani bana gore drlerin yaptiklari bu bana nasip olmasi insallah diger aya olur. Umarin hepimiz buraya guzel haberlerimizi yazariz
Evet ben her gün olmasa da haftada bir iki tavsiye verecem mutlaka okuyun şöyle dedim kendime ben elimden geleni kendim için de başkaları için de yapacam bilgilerin için çok teşekkür ederim cnm evet böyle devam moraller yüksek herşey güzel olacak diye bismillah dedik olacak hepimiz buraya hamileyiz diye yazılar yazacaz Allah’ın izniyle :)

Canim doktor verdi zaten kan sulandiriciyi ilk düşükten 2ay sonra hamile kaldim amin canim hic kimseye yasatmasin ama demekki boyle olmasi gerekiyomus beklemeye ve sabretmeye devam elbet bizlerde birgun cocuklarimizi kucagimiza alicaz
Evet motivasyon tam cnm şimdi sen den bilgilerin varsa onları istiyorum napabiliriz diye

Bende geldim grubunuza, Allah kimseye yaşatmasın bizlere de sağlıklı bebeler nasip etsin inşaallah:dua: bende bebeğim 10 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendim ayni gün kürtaj falan oldu, 14 şubatta oldum daha çok yeni 17. Gün ancak lekelenmelerim bitti, önümüzdeki regl dönemini geçirip bi daha korunmayı düşünmüyoruz ama çok da korkuyorum aynı şey olursa diye çünkü ilk olduğu için doktorum da normal saydı ve hiç bi teste gerek görmedi
Cnm Benim hg:) valla biliyorsun bana da dedi doktor ama ben ilk adeti bekliyorum olunca gidip baktıracam en azından kan pıhtılaşması testine baktır sen de zorla be bileyim bşr tanıdık varsa ona söyle bu arada ben burda okumuştum bazı kızlar biz devlete gidip yalan söylüyoruz yapsınlar diye iki düşük var diyoruz yapıyorlar demişlerdi öyle de yapabiliriz nerden anlayacak iki düşük olduğunu evde düştü dersek bi sıkıntı olmaz sanırım

Kızlar adet olduktan sonra yumurta takibi yapacaksınız zaten ilişkiye girince önce ayalar yukarı sonra da hiç kalkmadan yatın böylelikle sperm rahme kitleniyor ve olası çatlamada birleşmiş oluyor yalnız bunu her ilişkide yapmaya çalışın ben ilk gebeliğimi böyle kaldım bunu geçen bi ark anlattım yok ben haram yatamam günah gibi birşey zırbaladı iyi de dinde sabah güneşi üstüne doğmasın diyor gece yapıp sabah kalkıp duş alabilirsiniz ben öyle yaptım hep bir de bir yer de okumuştum kadın ilişkiye girerken haz almıyorsa rahim açılmıyor haliyle sprem yetişemiyormuş buda aklınız da bulunsun sadece çocuk olsun diye yapılmasın o iş isteyerek olsun...
Böyle mahrem yazıyorum diye sakın yanlış anlamayın amacım Bilgi vermek ve sağlıkta ayıp birşey yok....
Hadi bakalım yumurtlama günü gelenler güzel haberler verin bize mutlu edin bizi de :)

Ya öyle mi ben yine kadın doğum tarafından bakılıyor sanıyordum . benim ikinci dusugum canim maalesef ilkini normal saydilar ikincide de kalbi durdu 9.haftada :KK43: bana da doktorum 3ay sonra gel dedi bana da süreç uzun geldi o yüzden sordum tesekkurler
Seninkinin arastirilmasi gerek artik canim. Pihtilasma testinin bayagi detayli olanlari var bana sadece 2 faktor yapildi. Allah korusun bir daha ayni seyi yasarsam daha detayli baktiririm.

Bu arada arkadaslar daha 15 20 gun once kadin dogumcuma gittim kontrol amacli hicbir sorun yok dedi rahim ve yumurtaliklar gayet iyi durumdaydi. Bat dundu hala adet olmadim. Olacak gibi de degilim. Kist filan mi olustu goremedi acaba? Hamile olma ihtimalim yok geri cekilme yontemiyle korunuyorduk bosalma olmadi eminiz. Canim sıkıldı ya :/

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Inşallah bundan sonra böyle birşey yaşamayız. Kimse yaşamasın. Bu tarz bir çok konuya yazdım takip de ediyorum. Burada güzel bilgiler paylaşılıyor hoşuma gitti :) bende geçtiğimiz ağustos ayında 9. Haftada boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. 3 ay korunduk 3 aydır deniyoruz henüz olmadı. Şubat ayında soğan kürü yaptım. Deneme yapmadım. Şimdi adet olmayı bekliyorum. Folik asiti hiç bırakmadım nerdeyse bir yıldır kullanıyorum. Bu arada kürtajdan sonra kan testi yatırmıştım demir ve d vitamini eksik çıktı onlar içinde ilaç kullanıyorum. Sizde baktirin mutlaka bunlara. Birde kürtajı yapan doktor tekrar hamile kalırsan coraspin kullan demişti ama bana hiç test yapılmadı ilk olduğu için. Sonra bunu başka bir doktora sordum test yapılmadan böyle bisey verilmez dedi. Bende bilemedim eğer hamile kalırsan içmem gerekir mi acaba? Size böyle birşey dendi mi?

Bu arada arkadaslar daha 15 20 gun once kadin dogumcuma gittim kontrol amacli hicbir sorun yok dedi rahim ve yumurtaliklar gayet iyi durumdaydi. Bat dundu hala adet olmadim. Olacak gibi de degilim. Kist filan mi olustu goremedi acaba? Hamile olma ihtimalim yok geri cekilme yontemiyle korunuyorduk bosalma olmadi eminiz. Canim sıkıldı ya :/
Cnm iki gün daha bekle adetten 3 geçsin sonra idrar testi yap zevk suyu diye adlandırılan sıvı da hamile kalmaya sebep olabilir ve ya stres yaptıysan bu ay antibiyotik kullandıysan da olabilir

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese çok geçmiş olsun. Inşallah bundan sonra böyle birşey yaşamayız. Kimse yaşamasın. Bu tarz bir çok konuya yazdım takip de ediyorum. Burada güzel bilgiler paylaşılıyor hoşuma gitti :) bende geçtiğimiz ağustos ayında 9. Haftada boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. 3 ay korunduk 3 aydır deniyoruz henüz olmadı. Şubat ayında soğan kürü yaptım. Deneme yapmadım. Şimdi adet olmayı bekliyorum. Folik asiti hiç bırakmadım nerdeyse bir yıldır kullanıyorum. Bu arada kürtajdan sonra kan testi yatırmıştım demir ve d vitamini eksik çıktı onlar içinde ilaç kullanıyorum. Sizde baktirin mutlaka bunlara. Birde kürtajı yapan doktor tekrar hamile kalırsan coraspin kullan demişti ama bana hiç test yapılmadı ilk olduğu için. Sonra bunu başka bir doktora sordum test yapılmadan böyle bisey verilmez dedi. Bende bilemedim eğer hamile kalırsan içmem gerekir mi acaba? Size böyle birşey dendi mi?
Hg cnm :) sana da çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmayacak biz öyle inanıyoruz...en iyisini yapıyorsun aynen devam evet ben de duydum coraspini hamileyken kendi kullananı eğer ilk doktorun dediyse ikinciyi takma kullan çünkü bir hap yüzünden emek ve vücut harap oluyor kesinlikle başla ben de başlayacam isterse dr kullanma desin ara ara bilgilendirme yapıyorum takipte ol bu arada bilgilerin için de teşekkür ederim hepinizin buna ihtiyacı var :)

Kızlar az önce yazmayı unuttum her gün soda içiyoruz aksatmak yok her gün içilecek minarellerle hamile kalma şansımız artıyor dr öyle dedi bu arada eşinizin de beslenmesi önemli kalsiyum ve protein tüketsin spermler için ona bol bol süt yumurta verin zorlayın yanı bal zencefil sabah aç karnına içsin üstüne bir başdak su eşime başlattım haftada 4 kere meyve tabağı hazırlayın eşiniz yesin tabi siz de yiyin :)ve daha dün öğrendim omega 3 kullanmak düşük riskini yön ediyor ve kan pıhtılaşması sorununu da azaltıyormuş onu da başlıyacam her gün bir tane takviye olarak şimdi çok pahallı dersiniz belki ama benim ark 3 tüp bebek yaptırdı ve her defasın da 20 bin 16 bin verdi bir de öyle düşünün

Hg cnm :) sana da çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmayacak biz öyle inanıyoruz...en iyisini yapıyorsun aynen devam evet ben de duydum coraspini hamileyken kendi kullananı eğer ilk doktorun dediyse ikinciyi takma kullan çünkü bir hap yüzünden emek ve vücut harap oluyor kesinlikle başla ben de başlayacam isterse dr kullanma desin ara ara bilgilendirme yapıyorum takipte ol bu arada bilgilerin için de teşekkür ederim hepinizin buna ihtiyacı var :)
Sağol canım sağlıklı bebeklerimiz olucak inşallah bende inanıyorum. Peki coraspine hamile kalmadan önce başlasam arada bir içsem olur dimi? Bende eşimle iyi beslenmeye çalışıyoruz. Eşinize havuç suyu içirin kızlar spermler için çok ıyimis. Ayrıca tabi sizde için yiyin yumurtayı geliştiriyor. Incir ve kuru yemişler de çok faydalı. Portakal falan bol bol yiyin tam mevsimi. Ben ayrıca hem eşime hem kendimde keçiboynuzu özü aldım onu içiyoruz. Doğal maden suyu, muz falan.

Seninkinin arastirilmasi gerek artik canim. Pihtilasma testinin bayagi detayli olanlari var bana sadece 2 faktor yapildi. Allah korusun bir daha ayni seyi yasarsam daha detayli baktiririm.
evet canim ayni şeyleri yasamak gerçekten çok zor bir durum . haftaya kontrolum var vitamin baslayacagiz dediler. Gelişmeleri yazacağım

Sağol canım sağlıklı bebeklerimiz olucak inşallah bende inanıyorum. Peki coraspine hamile kalmadan önce başlasam arada bir içsem olur dimi? Bende eşimle iyi beslenmeye çalışıyoruz. Eşinize havuç suyu içirin kızlar spermler için çok ıyimis. Ayrıca tabi sizde için yiyin yumurtayı geliştiriyor. Incir ve kuru yemişler de çok faydalı. Portakal falan bol bol yiyin tam mevsimi. Ben ayrıca hem eşime hem kendimde keçiboynuzu özü aldım onu içiyoruz. Doğal maden suyu, muz falan.
Coraspirini ben de araştırdım bebeğe hiçbir zararı yokmuş canim düşük ve kalp atışlarının durması genellikle de pihtilasmadan kaynaklı cikiyormus

Bak buna çok sevindim en sevdiğim insan tipi kendini seven ve kendine iyi bakan bravo Bilgi verdiğin çok teşekkür ederim:)havuç suyunu duymamıştım onu da yaparım bak sen şimdi coraspin başlama omega 3 başka zaten o pıhtılaşmaya iyi geliyor zaten diğer şeylerini biliyorsundur say say bitmez hamile kalır kalmaz da omega bırakırsın coraspın başla bence en iyisi o Bilgi endindinçe de bize de Bilgi verirsen sevinirim:)

Coraspirini ben de araştırdım bebeğe hiçbir zararı yokmuş canim düşük ve kalp atışlarının durması genellikle de pihtilasmadan kaynaklı cikiyormus
Evet canım doğru diyorsun. Bende biraz araştırmıştım bir sorun olmuyor. Zaten olsa doktor vermezdi. Benim endişem test falan yapılmadı ondan. Ama önlem amaçlı tabi bir sorun olmaz heralde. Teşekkür ederim

Bak buna çok sevindim en sevdiğim insan tipi kendini seven ve kendine iyi bakan bravo Bilgi verdiğin çok teşekkür ederim:)havuç suyunu duymamıştım onu da yaparım bak sen şimdi coraspin başlama omega 3 başka zaten o pıhtılaşmaya iyi geliyor zaten diğer şeylerini biliyorsundur say say bitmez hamile kalır kalmaz da omega bırakırsın coraspın başla bence en iyisi o Bilgi endindinçe de bize de Bilgi verirsen sevinirim:)
Tamam çok duydum omega 3 ama araştırmamıştım bir bakayım ona da. Teşekkür ederim sende çok araştırıyorsun güzel bilgiler veriyorsun. Inşallah bu uğraşlarımızın karşılığını alıcaz hepimiz. Yeni şeyler öğrendikçe yazarım bende.

Tamam çok duydum omega 3 ama araştırmamıştım bir bakayım ona da. Teşekkür ederim sende çok araştırıyorsun güzel bilgiler veriyorsun. Inşallah bu uğraşlarımızın karşılığını alıcaz hepimiz. Yeni şeyler öğrendikçe yazarım bende.
Aynen öyle ben daha başlamadım omega 3 çünkü daha adet bile olmadım kürtaj sonrası bugün 30 gün oldu 40 günü bekleyecem ona göre kontrole gidecem ama şimdi hayıt takviyesi magnezyum d vitamini başladım daha sonra da omega ekliyecem dua etmek çok etkili evet ama sadece dua etmek ve beklemek tembel işi gibi geliyor takdir için tedbir şart inanıyorum bu ayın sonunda burda hamile yazıları görecem:)

Aynen öyle ben daha başlamadım omega 3 çünkü daha adet bile olmadım kürtaj sonrası bugün 30 gün oldu 40 günü bekleyecem ona göre kontrole gidecem ama şimdi hayıt takviyesi magnezyum d vitamini başladım daha sonra da omega ekliyecem dua etmek çok etkili evet ama sadece dua etmek ve beklemek tembel işi gibi geliyor takdir için tedbir şart inanıyorum bu ayın sonunda burda hamile yazıları görecem:)
İnşallah canım ya güzel haberler verelim birbirimize. Senin adet olman yakındır o zaman. Bende kürtajdan sonra 36. Gün adet olmuştum. Kendini ayaklarını sıcak tut. Tabiki dua da ediyoruz hemde her zaman. Tedbir bizden takdir allahtan.

Cnm iki gün daha bekle adetten 3 geçsin sonra idrar testi yap zevk suyu diye adlandırılan sıvı da hamile kalmaya sebep olabilir ve ya stres yaptıysan bu ay antibiyotik kullandıysan da olabilir
Aslinda hic stresli degilim.ilac da kullanmadim. Midemi usuttum.herhalde bir haftadir mide ve bağırsak hassasiyeti yasiyorum soguklardandir diye dusunuyorum. Ama reglim hic gecikmez normalde cok kafama takiliyor...bir sorun olmasin da.

İnşallah canım ya güzel haberler verelim birbirimize. Senin adet olman yakındır o zaman. Bende kürtajdan sonra 36. Gün adet olmuştum. Kendini ayaklarını sıcak tut. Tabiki dua da ediyoruz hemde her zaman. Tedbir bizden takdir allahtan.
Aynen öyle cnm valla kürtaj olduğum gündemdir sıcak tutmaya çalıştım hep sabah aşırı bir kasık ağrısıyla uyandım biraz da leke gelmişti şimdi de ağrım var sanırım adet oluyorum inş öyledir

Back