Kürtaj Sonrası Yardım :(

Adet görmeden mi dedi doktor

Kac haftalikti sizin? Ben 6hf iken kurtaj oldum 7 gun once, 10 gun sonra kontrole gidecegim, bize 2 ay korunun dedi, kolay gebe kalmadim cok korkuyorum hem gec olmasindan hem ayni seylero yasamaktan. Acaba bu sefer ovulasyon testi mi denesem? Stres yapar mi korkuyorum zaten bir kere bunu yasayinca stressiz olmak mumkun degil

Çok geçmiş olsun canim.Benim 7 haftalık ti canım. am kalp atışı falan duyulmamışti bebekte görülmemiş ti öyle değişik birsydi bende anlamadım öğrendim sonra düşük oldu zaten parça kalınca da mecudi kürtaj oldum..hem kötü düşünme sagliksizmis demekki vücut sağlıksız oluca kendisi atıyormuş gebelikleri bidaha aynı şeyi yasicaksn illa diye birşey yok yani inşallah bidahaki gebeliğin sağlıklı olur cnm

Amin inşallah en kısa sürede kavuşalım bebişlere ❤

Kizlar 6+4 hamileyim.Dun lekelenmeyle acile gittik degerim 400 lere dusmus dusuk yapicaksin dedi doktor.Kurtaj mi olim yoksa beklim kendimi dussun dedim kurtaji onerdi.Sizlere nasil onerilerde bulundu doktorunuz.

Kizlar 6+4 hamileyim.Dun lekelenmeyle acile gittik degerim 400 lere dusmus dusuk yapicaksin dedi doktor.Kurtaj mi olim yoksa beklim kendimi dussun dedim kurtaji onerdi.Sizlere nasil onerilerde bulundu doktorunuz.
Gecmis olsun canim, bu haftalarda kurtaj oneriyorlar, rahim daha cabuk toparliyor, baya gelişmiş kurtaj konusu

Çok geçmiş olsun.Benim evde parça gelmişti doktorda alttan muayane ederken gelmişti bebeğim ama yinede kürtaj yaptılar parça kalmasın diye kürtaj öneriyolar genelde

Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ediorum kizlar.Hepimize gecmisler olsun insallah.Kanama bi gelio bi gidio beklesem mi dusmesini demior dilim.Daha dogrusu kanama da deil henuz.Lekelenme var sadece.Doktor da kendi haline birakirsan bi kac hafta kanama lekelenme gelir gidersin buraya bence gerek yok dedi.

Zaten gebelik düşündüğünde kullanmaya başlamak gerekiyomuş 3 ay doktora gittiğimde folik asite devam edim mi diye sorim o zaman
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım yeniden hamile kalırsınız sağlıklı bir şekilde ama birşey söylemek istiyorum kendinizi bu kadar ilaçlara bağlamayın folik asit dediğiniz vitamin hapı yani ne zamandan beri var bundan 10 yıl öncesinde bile neredeyse kullanılmayan bir hap herşeyin faydası olduğu kadar zararı da olur doktorlar herkese kullan diyo kullanma dediği kimseyi görmedim ben banada kullan dedi ama kullanmıyorum ne önce kullandım nede şimdi hamileliğimde kullanmıyorum ve kan aldılar bütün herşeyim bakmak için vitaminlerimede ve herşey çok normal güzel dedi yani demem o ki değerleriniz iyi de olsa kötü de olsa kullan diyorlar artık Bi klasik olmuş ama bazen kendi doktorumuz kendimiz olmamız lazım bence yani bu benim fikrim tabi

Çook gecmis olsun, sizi su an cok iyi anliyorum inanin bana. Bana da kürtaj önermisti. Evde hemen düsmeyebilir 3 gün devam edebilir düşürme olayın, sancili ve kanamali gecer demisti. Hatta o gün ben kendiliginden düşşün diye eve gelip burda konu acmistim. Sagolsunlar insanlar yadadiklarini yazmislardi. Yazan kisiler o sureci cok sancili ve kanamali atlattiklarini yazmislardi. Hatta birtanesi hastanede dusuk yapmis ve dusuk yaparken orasina gazli bezlerle tampon yapmislar kanamasi dursun diye. Dusuk yapip icerde parca kaldigi icin doktorta kurtaj olmak zorunda olanlar fln olmuslar. Tabi ben bunlari okurken zaten hafiften bir agrim vardi direkt doktorumu aramistim "vaz gectim, ben kürtah olmak istiyorum" demistim. O yola bir çıktık 30 dakikalik yolu nasil bitirdigimi sana anlatamam, korkutmak istemiyorum ama bil diye soyluyorum. Böyle bir sancı yok. Adet sancısı filan halt etmis yanında. O ön koltukta inleye inleye 78 pozisyon degistirerek hastaneye gittim. Yolda o kadar cok hareket ettim ki midem bulandi ve istifra ettim. Iyi ki etmisim cunku kurtaj olmayacagim diye eve gidince bi kac bir sey atistirmistim. Onlari da cikarinca sorgusuz sualsiz beni anestizeye aldilar. Hastaneye tekerlekli sandalye ile girdim sen düşün artık. Sagolsun girer girmez de prosödür ilerledi, doktorum geldi beni direkt kürtaja aldilar. Nasil bayildim nasil ayildim inanki bilmiyorum. Ayildigimdaki ilk sorum "agrim olacak mi" oldu. Doktorum agrin olmayacak merak etme demisti ve dedigi gibi gram bir agri yasamadim. Ve kurtajim sadece 5 dk surdu. Oyle kortugum gibi bir sey degildi anlayacagin.

Teşekkür ederim canım inşallah.Ben ilaç içmeyi hiç sevmeyen biriydim normalde.Hastaneye gitmeyeli bile o kadar uzun zaman olmuştu hastalık için.Ama nasıl anlatsam şuandan sonra hamile kalsam tekrar doktor şu ilaçları kullancaksın dese sorgusuz sualsiz kullanırım galiba.Bu çok farklı bi duyguymuş.İnsan bunu yaşamadan anlamıyo benim hiç kaybetme ihtimalim yok gibiydi sanki ilk aşk ilk heyecan derler ya aynen öyle. Bebeği vercek olan Allah yani o isterse olcak sağlıklı bi şekilde dünyaya gelcek ama tıbbende bütün önlemleri de alıp öyle Rabbime bırakmk isterim galiba artık

Bende ilk bebeğimi düşürdüm kuzum anlayabiliyorum seni

Sen neler yaşadın ne kadar süre sonra hamile kaldın? Adet görmen ne kadar süre sonrA oldu
Ben kürtaj olmadım canım düştü ben yaklaşık 30 günü geçtikten sonra adet oldum düşük yaptıktan da tam 2 buçuk 3 ay sonra tekrar hamile kaldım 7. Hafta da falan düşük yaptım bende canım 1 haftada düşük kanamam sürdü benim

Hic korundunuz mu? Ailede dusuk yapan var mıydı? Ben de o haftalarda kaybettim, ailede hic yoktu, ilk kaybimdi, ciddiye almiyor doktorlar ama insan huzursuz oluyor

Adet görmeden mi dedi doktor
Adet gormedim daha canim kurtajdan bi hafta sonra iste yumurta olusmus dedi gosterdi ekrandada catlamak uzere dedi hatta cok ilginc o kurtaj adet kanamasi yerinemi geciyo anlam veremedim

Dusuk yapiyo olmama mi uzulim,yoksa esimin ben bu durumdayken bile bana ilgi gostermiosun diyip hakaret ve kufurlerine maruz kalio olmama mi uzulim.Keske uzak bi yerlerde olsam simdi tek basima.

Hic korundunuz mu? Ailede dusuk yapan var mıydı? Ben de o haftalarda kaybettim, ailede hic yoktu, ilk kaybimdi, ciddiye almiyor doktorlar ama insan huzursuz oluyor
Hiç ama hiç korunmadım ben annemde ilk çocuğunu düşürmüş Bi tek onu biliyorum canım

Adet gormedim daha canim kurtajdan bi hafta sonra iste yumurta olusmus dedi gosterdi ekrandada catlamak uzere dedi hatta cok ilginc o kurtaj adet kanamasi yerinemi geciyo anlam veremedim
Bazı yerlerde öyle bişe gördüm bazıları adet kanaması yerine geçiyo demiş gerçekten öyle mi bilmiyorum. Bi bilgisi olan varsa söylese :)

Dusuk yapiyo olmama mi uzulim,yoksa esimin ben bu durumdayken bile bana ilgi gostermiosun diyip hakaret ve kufurlerine maruz kalio olmama mi uzulim.Keske uzak bi yerlerde olsam simdi tek basima.
Aslında en büyük destekçimiz eşimiz olması gerekiyo bu zor dönemde. Onlar bizim kadar olayın farkında olamıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…