kürtaj sonrası adet azalması & yapışıklık korkusu !!!

ya kızlar doktoar agittim dün hormon testi yapmadı bu kadın bu vakte kadar bana yaaa dünde doğum kontrol hapı verdi bunu kulllan olmazsan rahim filmi çektireceksin dedi o an öldüm zaten :(.. ilk filmimde masada kaldım ben yarı ölüm gibi bişi ömrü hayatımda o kadar operasyon geçirdim öyle felaket bişi görmedim ben ya kzılar acaba doktormu değiştirsem ki eşim ısrarla buan gideceksin diyoovalla darmadumanım sancılarım çok fazla ama gelen bişi yok :(

kızlar rahim yapışıklığını çok yakından tanıdığım için anlatayım size...geçen sene benim de boş gebelik olmuştu ve kürtaj oldum 10 gün sonra b hcg 5500 çıktığı için beni tekrar kürtaj yaptılar ne olduysa ondan sonra oldu zaten...üç ay boyunca regl olmadım..ilaçlara rağmen..rahim yapışıklığının tanısı asla ultrasonla konulmuyor..ya rahim filmi ya da histereskopi denilen bir yönten yani rahime girilen ince bir kamerayla rahimde ne var ne yok görünüyor..neyse histerskopi oldum..ilk üç ay reglim gayet iyiydi sonra azalmaya başladı..dr ikna etmek kolay olmadı benim için bu sene temmuzda ikinci histereskopi yapıldı ama rahim ağzım tamamen kapalı olduğu için bu tabir beceriksiz dr.ait işlemin olmadığını söyledi..dr değiştirdim bu ağustosta üçüncü histereskopi ile rahimdeki perde alındı ameliyattan sonraki reglim yine çok değil..dr bunu deyince o zaman hiç riske atmayalım aşılama yapalım dedi..anlayacağınız rahim yapışıklığım 1 sene de düzeldi hoş bundan sonrasını da bilmiyorum nolur..o yüzden kızlar böyle şüpheleriniz varsa regl durduk yere azalmaz siz kendi vücudunuzu tanırsınız mutlaka dr.gidin ve ısrar edin kesin tanıyı koyana kadar sonra benim gibi uğraşmak zorunda kalırsınız..lütfen ihmal etmeyin yazdıklarım sizi korkutmasın benim dr hatasından kaynaklandı eğer sacece 1 ay regl azalıyorsa stresten falandır ama sürekli şekilde azalmaya başladıysa lütfen dr.gidin..

elif naz cok sagol detaylı anlattıgın icin ve cok gecmiş olsun... benim de kurtajdan sonraki adetim cok yogun gelmişti tam 1 ay sonra.. ama ikinci adette ciddi bir azalma var. senin dedigin gibi insan kendini biliyor , bi tuhaflık oldugunu anlıyor doktora anlatmasa da... benim doktorum sana adet azalma nedeni 100 tane sey sayabilirim hemen ona yorma ama yapışiıklık da olabilir dedi. bir kaç ay daha adetini takip edelim dedi.. bir sonraki adeti bekliyorum ben simdi.. yine aynı sekilde olursa o zaman cok kotu seyler duysam da rahim filmi cektirme yoluna gitmeyi dusunuyorum. bu arada doktorum ultrasonla tanı koymadı sadece rahim yapışıklıgı olsa rahim zarın boyle gorunmezdi vs gibi tahmin yuruttu.. inş birseyimiz yoktur :( senin aşılama ne oldu tuttmu ??

ya kızlar doktoar agittim dün hormon testi yapmadı bu kadın bu vakte kadar bana yaaa dünde doğum kontrol hapı verdi bunu kulllan olmazsan rahim filmi çektireceksin dedi o an öldüm zaten :(.. ilk filmimde masada kaldım ben yarı ölüm gibi bişi ömrü hayatımda o kadar operasyon geçirdim öyle felaket bişi görmedim ben ya kzılar acaba doktormu değiştirsem ki eşim ısrarla buan gideceksin diyoovalla darmadumanım sancılarım çok fazla ama gelen bişi yok :(

ben doktor eleştirmeyi çok seven biri degilimdir. ama bir doktorla ilgili en onemli sey adından ve tecrubesinden cok sana vedigi guvendir.. eger doktoruna güvenmiyorsan hic dusunme degiştir derim. eşin karışmasın ona neymiş ki laelaelaelaelae

anladım çileklli inşallah senin ki öyle bişey değildir canım ..daha aşılamanın 13.günündeyim ben belli olmadı pazartesi belli olacak canım..

merhaba kızlar. ben de boş gebelikten eylülün 25 inde kürtaj oldum.33 - 35 gün sonra ilk regli oldum ama yoğunluğu biraz farklı oldu. ilk iki gün kahverengi lekelenme şeklindeydi, sonraki günler daha düzenli geldi. şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor çok şükür ve dilerim bundan sonra da sorun olmaz. insanın 1,5 senelik vajinismustan sonra planlı bir gebelikte kürtaj olması gercekten acı bi tecrübe olsa da bunda da bir hayır vardır diyoruzheinize geçmiş olsun. hepimiz için sağlık diliyorum...

merhaba kızlar. ben de boş gebelikten eylülün 25 inde kürtaj oldum.33 - 35 gün sonra ilk regli oldum ama yoğunluğu biraz farklı oldu. ilk iki gün kahverengi lekelenme şeklindeydi, sonraki günler daha düzenli geldi. şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor çok şükür ve dilerim bundan sonra da sorun olmaz. insanın 1,5 senelik vajinismustan sonra planlı bir gebelikte kürtaj olması gercekten acı bi tecrübe olsa da bunda da bir hayır vardır diyoruzheinize geçmiş olsun. hepimiz için sağlık diliyorum...

canım sana da cok gecmiş olsun. olsun sıkma canını bak sorununu halletmişsin.. en kısa zamanda saglıklı bir bebişe yine hamile kalmanı dilerim.

kızlarrrr merhabalar dün dr gittim kürtajı yapan dr tahlil falan yaptı sanmıyorum yapışıklık olduğunu dedi acayip rahatladım ban asöktürücü verdi akşam eve geldim bu sabah başlıycaktım ilaca akşam 22.00 bi baktım kanamam başlamış inanaöadım yaaaaa demkki herşey beyinde bitiyomuş kızlar ama çok az geliyoo dün akşamdan beridir ancak 1 ped ama oda tam kirlenmedi.. neyse bunada şükür 3 aydan sonra hastalanmak çok güzel adet bitimi korunmuycam kızlar tedaviey gerek yokmuş artık normal yoldan hamile kalabilimişim öyle dedi doktrolar bakalım hayırlısı.. hepinizi öpüyorum

kızlarrrr merhabalar dün dr gittim kürtajı yapan dr tahlil falan yaptı sanmıyorum yapışıklık olduğunu dedi acayip rahatladım ban asöktürücü verdi akşam eve geldim bu sabah başlıycaktım ilaca akşam 22.00 bi baktım kanamam başlamış inanaöadım yaaaaa demkki herşey beyinde bitiyomuş kızlar ama çok az geliyoo dün akşamdan beridir ancak 1 ped ama oda tam kirlenmedi.. neyse bunada şükür 3 aydan sonra hastalanmak çok güzel adet bitimi korunmuycam kızlar tedaviey gerek yokmuş artık normal yoldan hamile kalabilimişim öyle dedi doktrolar bakalım hayırlısı.. hepinizi öpüyorum

ewt canım dediğin gibi beyin bizi ynlendirio ii düşünmeyi bi örensek süpper olucakk:))senn adına çok sevndim ttlım tedaviye gerek kalmadan inş bebişine kavuşucaksın..hepimiz için hayırlısı olur inş bnde seni öptüm canım kndine ii bak..kaydirigubbakcemile5

ewt canım dediğin gibi beyin bizi ynlendirio ii düşünmeyi bi örensek süpper olucakk:))senn adına çok sevndim ttlım tedaviye gerek kalmadan inş bebişine kavuşucaksın..hepimiz için hayırlısı olur inş bnde seni öptüm canım kndine ii bak..kaydirigubbakcemile5
saol canım yaa am aevde sıcacık yatmak varken işyerinde sogukta oturmka zor oluyoo :( neyse ben bunada razıyım artık napalım... yaşım bayağı ilerledi benim sizlerin nasıl bilmiyorumda o yüzden hemen bırakıyorum korunmayı inşallah ilk seferde tutar bakalım nolacak bu ay merak ediyorum valla :Saruboceq:

walla canım bndede aynı dert var bnde 79 doğumluyum yanı 30 oldum malesef bi telaş sardı beni o yzden acale ediorum ama kısmet işte herşeyn bi zamanı var allah hayırlısını versin hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inş...sen kaç yaşındasın canım...ben bide çalışmıorum evdeyim bir yıl oldu işi bırakalı evde daha çok sıkılıorum dururum vahim anlıcağın...

walla canım bndede aynı dert var bnde 79 doğumluyum yanı 30 oldum malesef bi telaş sardı beni o yzden acale ediorum ama kısmet işte herşeyn bi zamanı var allah hayırlısını versin hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inş...sen kaç yaşındasın canım...ben bide çalışmıorum evdeyim bir yıl oldu işi bırakalı evde daha çok sıkılıorum dururum vahim anlıcağın...
canım ben 34 yaşındayım 3,5 yıllık evliyim ilk yıl rahim ağzı kanseri çıktı çok şükür 1,5 yıl sonra ondan kurtuldum bebek yapalım dedik normal yoldan tutturamdık aşılamaya geçildi 3 cü aşılamada tuttu ikizdi fakat bebekler 6 cı haftada gelişimi durdurmuşlar dr lar anlayamadı 3 hafat ölü bebeklerle dolaştım artık zehirleniyodum acil kaldırıldım operasyon yapıldı işte adet olmayı bekliyodum çok şükür dün akşam oldum .. artık normal yoldan hamile kalabilimişim benim hikayem bu istersen özele mesaj atabilirsin :)
Şeniz

anladım canım çok geçmiş olsun zor gnler atlatmışın çok üzüldüm inş bundan sonrası sizin için ii olur her sıkıntının ardından bi mutluluk gelmeli öyle deilmi........bnde bundan bir yıl önce herşey biti sanmıştım ama şimdi acım azaldı tabiki unutulmadı ama çok yol katettim.....şimdide ne para ne pul sadece hayırlı bi evlat diliorum allahtan...özeldeyim canımm:)))

anladım canım çok geçmiş olsun zor gnler atlatmışın çok üzüldüm inş bundan sonrası sizin için ii olur her sıkıntının ardından bi mutluluk gelmeli öyle deilmi........bnde bundan bir yıl önce herşey biti sanmıştım ama şimdi acım azaldı tabiki unutulmadı ama çok yol katettim.....şimdide ne para ne pul sadece hayırlı bi evlat diliorum allahtan...özeldeyim canımm:)))
hayırlısı olsun canım ya hepimizin dileği o inşallah bu sefer bebişini alırsın kucağına :)
hep beraber burdan bekliycez günlerimizi sayacağız umutla bekliycez işte Şeniz

selam aranızda benim gibi olan var mı?
2 ay önce bebşimde çıkan anormallik nedeniyle 4. aylıkken gebeliğim normal doğumla sonlandırıldı. doğum olayından sonra rahmi temizlemek için kürtaj yaptılar. 2 keredir regli oluyorum çok az geliyor doktor 2 hafta önce baktı sorun yok hamıle kalabilirsin dedi ama reglim az gelince korkmaya başladım. :(

aynı şey bndede var canım ewt doktorlar sorun deil zamanında regliolman önmli diolarkaç gün sürüo üç günü buluomu

aynı şey bndede var canım ewt doktorlar sorun deil zamanında regliolman önmli diolarkaç gün sürüo üç günü buluomu

Zamanında regli oluyorum 5 gün hafif kanamalı bir şekilde sürüyor canım oktoru aradım yine oda gel bidaha bakalım dedi ama biraz üşütmüşüm o yüzden gidemedim. Allah yardımcımız olsun sorun olmasında. İnternetten okuduğum kadarıyla genelde 3 ve üzeri kürtajlarda yapışıklık oluyormuş.

Back