Kurtaj olmayi dusunenler okusun lutfen¡

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bikere olan olmuş.çok içli yazmışsın oyüzden sana kızamıcam yoksa korunsaydın falan filan saydırırdım.evet büyük günaha girmişsin ama gerçekten pişman olduysan Allah affedicidir.içinde bulunduğun pskolojik durum,bu olaya on kat fazla takılmana sebep oluyor.acil doktora gidip ilaç kullanman gerek.şöyle düşün;sonuç olarak seni o kürtaj masasına iten duygularda Rabbimden.evet seni haklı kılmaz günahsız yapmaz ama sürekli tövbe et af dile.ve çocuğuna odaklan.ben zorunlu kürtaj olduğum halde , acısını şuan hamile olduğum halde unutamadım.kolay değil bir süre en ağır şekilde yaşıcaksınız ,yaşamalısınızda.her şeyin bir bedeli var.ama olmuşla ölmüşe çare yok...

Allah öylelerini de evlat sevgisi tatmaktan yoksun bıraksın amin

Kürtaja şahsi olarak karşıyım ama yaptıranlara da saygı duyuyorum. Sonuçta gelecekte gıdasından eğitimine bakamam diyenleri de kendileri açısından mantıklı buluyorum. Maddi sıkıntı aşılır demişsiniz, burada tek sıkıntı işe dönecek olmanız ve annenizin iki çocuğa yetememesi, eşiniz sigarayı bırakıp interneti gereksiz harcamaları vs. kesip onun parasıyla bakıcı tutabilirdiniz. İbrahim tatlıses'in bi filmi vardı flüt alacak parası yoktu ama rakı sofrası kurup kaç flüt parasını yemişti. Saçma geldi biraz.

Belki de kalp atışlarını duysanız vazgeçecektiniz kimbilir?
Allah affetsin demekten başka bir şey gelmez.
Annem ben küçükken bebek aldırmış ama onun pişmanlığını o kadar çok yaşamış ki 9 yıl sonra tekrar hamile kalıp kardeşimi doğurdu.

Kürtajın bazı durumlarda gerekli olabileceğini düşünüyorum ben.
Ama karı koca bu kadar hassastınız madem keşke acele karar vermeseydiniz.
En azından ağlaya ağlaya aldırmasaydınız.

Allah ferahlık versin yüreğinize.
Olan olmuş artık böyle yaparsanız hayattaki evladınıza faydalı olamazsınız.

Çok ilginçsiniz, evet kürtaj günah. Bunun için Allah'tan af dileyin.

Keşke korunsaydınız ama neden hayatı zindan ediyorsun ki? Ölen çocuğun için yaşayan çocuğuna zulmediyorsun. Dünyada milyonlarca kadın şu ana dek kürtaj yaptı, sen yapmasan belki düşecekti, hiç doğmayacaktı. Yani kesin doğacakmış gibi hayal kurman da yanlış. Bilemezsin.

Doğursan ve maddi sıkıntı çeksen neden aldırmadım diye pişman olacaktın zaar.

Unut, af dile ve yoluna bak.

yazacak cok sey varda kurtaji basit gibi gorenlere amaann abartmissin diyenlere....konu sahibi siz icin demiyorum siz zaten pismansiniz buda bir nimet..kurtaj olupta pisman olmayan buda cok vahim..en azindan siz tovbe ediyorsunuz..aldir gitsin diyenler...burdaki yonlendirmelerden konusmalardan vebal aliyoruz unutmayin.yasamadiginiz acinin yorumunuda aman abartmissin diye ordan yorum yapmak ne rahatlik..ne tuhaflik..

Belki hayirlisi boyleydi. 2 cocugun egitim masraflarini, yiyecegini karsilayamayacaksaniz en dogrusu aldirmaktir. Bakmayin ucretsiz egitim dediklerine. Devlet okulundayim senelik masrafim 2000tl. Yoldu yemekti. Ben cok arkadasimi bilirim, yol parasini denklestiremeyip okula gelemeyen, 2tl lik yemegi alip yiyemeyen. 2tl ya 4 cesit yemek 2tl okulda. 2tl nedirki? Bu durumlari yasasaniz eminim vicdaniniz daha kotu olurdu. Marife dogurmak degil, bakabilmek. Gecmisi degistiremeyeceginize gore elinizde olanlara sukredip, yasamaya devam edin

Okudum cok uzuldum canim bizde dusunduk cok zor bi cocugumuz var hep ilgi bekleyen alaka bekleyen ama yapmadim usg de onu gorunce esimde bende vazgectik tovbe ettik dusundugumuz icin ne olursa olsun bebegimden vazgecmemeye karar verdim sende uzulme nolur yanlis yapmissin evet ama en azindan farkina varmissin umarim ilerde yine anne olursun sevgiler

Ben kurtaja karsi degilim, bazen dogurmamak daha hayirli olabiliyor. Ben sizin uzulmenize uzuldum sadece. O nedenle yazmak istedim. Bir anneyi kurtaja goturen sebepler vardir ki bazen bu sebepler hic de bahane olmaz. Maddi sorunlar, psikolojik sorunlar deyince bana gore akan sular durur, durmali. Bile bile de dunyaya getirilmez bir can.

Acilen psikolojik destek almalısınız...Kürtaja nasıl baktığımın bir önemi yok ama, şu içinde bulunduğunuz ruh hali hiç sağlıklı değil. İnsanlar yıllarca emek verdikleri, boylarınca evlatlarını kaybediyor ama yine de hayata devam ediyor. Şu an yaptığınız şey sadece size değil bebeğinize de zarar veriyor bilmem farkında mısınız? Her türlü duygunun aşırısı zarardır ve siz şuan gerçekten fazla tepkiler veriyorsunuz.

Allah sabrını ve mükafatını verir inşallah. samimi pişmanlığınız görülüyor. bir "can"a cansız eşya muamelesi yapanlara evlat vermesin Rabbim. ne cana kıyılsın, ne günaha girilsin.

keşke korunsaydınız benim annem zamanında kürtaj yaptırdı ve her bir çocuğu bende dahil ölümle burun buruna geldik sınandı ! yada hep öyle düşündü.. onun vicdanını hala yapar ve ben öğrenince günlerce konuşmadım.. o bir et değil doku değil can ! vicdan yapın bir daha yapmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…