• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj mecburiymiş yardımcı olur musunuz :(

aromaaammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
31
0
36
İstanbul
merhabalar,
ben hamileydim :( gerçi hala hamileyim ve sizlere hem dini boyutunu hem de benim duygularımla ilgili boyutunu danışmak istiyorum. 4 tane doktora gittim sonuç hep aynı beta hcg yükselmiyo ancak kese var 10 mm boyunca 4 haftalık bir gebelik görünümünde ama daha fazla aslında...
doktorların hepsi aynı şeyi söylüyo sağlıklı bir gebelik değil diyor ve artık doktorum son kontrolümde alınması gerektiğini söyledi bende buna hazır olmadığımı söyledim sanki kürtaj olursam (anne içindeki ümit hiç bitmez ya ) onun yaşama hakkını elinden alacakmışım gibi hissediyorum kendi kendine düşmesini beklemek istediğimi söyledim doktorumda alınmasının benim için daha doğru olduğunu ne kadar uzun süre geçerse o kadar bağlanacağımı söyledi. sizce ne yapmalıyım bir hafta daha kanama olmasını beklemek için bana zaman tanıdı doktorum. bu olayın hem dini boyutuyla ilgili hem de diğer boyutuyla ilgili ne yapmalıyım bilmiyorum bana yardım eder misiniz bu konuyla ilgili???

merhabalar,
ben hamileydim :( gerçi hala hamileyim ve sizlere hem dini boyutunu hem de benim duygularımla ilgili boyutunu danışmak istiyorum. 4 tane doktora gittim sonuç hep aynı beta hcg yükselmiyo ancak kese var 10 mm boyunca 4 haftalık bir gebelik görünümünde ama daha fazla aslında...
doktorların hepsi aynı şeyi söylüyo sağlıklı bir gebelik değil diyor ve artık doktorum son kontrolümde alınması gerektiğini söyledi bende buna hazır olmadığımı söyledim sanki kürtaj olursam (anne içindeki ümit hiç bitmez ya ) onun yaşama hakkını elinden alacakmışım gibi hissediyorum kendi kendine düşmesini beklemek istediğimi söyledim doktorumda alınmasının benim için daha doğru olduğunu ne kadar uzun süre geçerse o kadar bağlanacağımı söyledi. sizce ne yapmalıyım bir hafta daha kanama olmasını beklemek için bana zaman tanıdı doktorum. bu olayın hem dini boyutuyla ilgili hem de diğer boyutuyla ilgili ne yapmalıyım bilmiyorum bana yardım eder misiniz bu konuyla ilgili???

cnm benm öncelikle allah yardımcın olsun zor çok zor bende 2 kere kaybettim bebeğimi ilki kendiliğinden düştü dr beklemek için zman vermiş ama şiddetli kanama ve ağrı başlayınca durma hemen git

cnm benm öncelikle allah yardımcın olsun zor çok zor bende 2 kere kaybettim bebeğimi ilki kendiliğinden düştü dr beklemek için zman vermiş ama şiddetli kanama ve ağrı başlayınca durma hemen git
peki ya haftaya kadar kanamam olmazsa ya resmen nerdeyse bebeğim düşsün diye dua edeceğim :(( ona duyar duymaz çok bağlanmıştım :( ben şimdi yavruma nasıl kıyarım :((((

Canım kusura bakma kendi derdime düşüp sana bişi yazamadım Allah sabır versin sana da :( senin nasıldı benim rahme yerleşmiş kesesi olan normal bir bebek ama gelişimini durduruyormuş:(

önce sakin olup bol bol dua et benmide 1.aynı durumdu gelişme geriği vardı sonra kanamam başladı ilaçlar yatak istirahati vs ama yinede düştü rabbim herşeyin en iyisini bilir senin ilk hamileliğinmi ben 2 kürtajda neden düştüğü araştırlmadı üniversiteye git araştırma yaptır bende pek bilgili değilim ama araştır mutlaka

önce sakin olup bol bol dua et benmide 1.aynı durumdu gelişme geriği vardı sonra kanamam başladı ilaçlar yatak istirahati vs ama yinede düştü rabbim herşeyin en iyisini bilir senin ilk hamileliğinmi ben 2 kürtajda neden düştüğü araştırlmadı üniversiteye git araştırma yaptır bende pek bilgili değilim ama araştır mutlaka
ilk hamileliğim :( bunun dışında hiç böyle bişi yaşamadım bilmiyorum bi fikrim bile yok. eğer kürtaj yapılırsa zaten mutlaka patoloji yapılıcakmış bakıcaklarmış öyle dediler

Nasıl bi durumdur bu allahım :( Doktorlar tabi ki bizden daha iyi biliyor herşeyi. Ama insanın vazgeçmesi gerçekten zor. çok dikkatli ol bekleyeceksen bile tetikte ol. inş senin için hayırlısı olur çok üzgünüm :(

canim geçmiç olsunda eger kese bo$ ise neden aldirmamak için direniyorsunki? Yanli$ anlamadiysam bebek yok kesenin içinde eger öyleyse $u anda bir can ta$imiyorsun bir nevi kist sayiliyor o, benim bir tanidigiminda ayni $ey ba$ina geldi oda kürtaj oldu ve hiç bebek olu$mami$ dedi doktorlar, ama o zaten hemen ögrenir ögrenmez aldirdi

belirtmek istedim, doktorunla konu$ iyice ögren bebek varmi yokmu diye, eger varsa, ben senin yerinde olsam aldirmazdim, ama yoksa, beklemye gerek duymazdim :54:

Canım geçmiş olsun ama
Bence uzatma çünkü anneye zararı olur
O kanama o kadar şiddetli oluyor ki Hiç tavsiye etmem
Dini boyutuna gelincede senin sağlığın tehlikede şuan
Kaç doktora gitmişsin bak hepsi küretaj demiş
Benim başımdanda geçti
İlk önce senin sağlığın
Bence hiç bekletme
Bekleyince bir şey olmayacakki daha çok acı çekeceksin
Gti bir an önce olda bitsin çok zor bir durum:50::50:
Sen keyfinden aldırmıyorsun sonuçta

Son düzenleme:
Kızlar bebek var dış ya da boş değil ama gelişme geriliği var ama düşmüyo da geçen hafta kese 6mm ydi bu hafta 10 mm oldu aklım almıyo neden kese büyüdü o zaman diyip duruyorum ama başka çarem yok sadece doktorumdan bu sürece alışabilmek için zaman istedim
ama buna alışmak mümkün değil insanın aklını binbir türlü şey kemiriyor acaba ben aldırırsam da kendisi düşmezse canına ben kıymış mı olacağım :( biliyorum mantıksız ama insan anne olunca mantık uçup gidiyomuş kendisi düşünce sanki ona ben kıymış olmayacakmışım gibi geliyo ama haftaya gidicem ve olucam galiba ama içim acıyo ona nasıl bu kadar bağlandım bilmiyorum ama oldu işte. beklemek hiçbirşeyi değiştirmeyeceğinden dolayı gidicem haftaya ve bu süreci yaşıycam :( konuyla ilgili hastane ve doktor önerisi olan varsa memnun olurum sigortayla anlaşması olursa iyi olur çünkü şimdi konuştuğum hastane 700 tl dedi sgk anlaşmalı haline :(

Canım geçmiş olsun ama
Bence uzatma çünkü anneye zararı olur
O kanama o kadar şiddetli oluyor ki Hiç tavsiye etmem
Dini boyutuna gelincede senin sağlığın tehlikede şuan
Kaç doktora gitmişsin bak hepsi küretaj demiş
Benim başımdanda geçti
İlk önce senin sağlığın
Bence hiç bekletme
Bekleyince bir şey olmayacakki daha çok acı çekeceksin
Gti bir an önce olda bitsin çok zor bir durum:50::50:
Sen keyfinden aldırmıyorsun sonuçta
aklım herşeyi alıyor da canım işte şu kalp kabul etmiyor aslında çok mantıklı bi insanımdır ama işte ne bileyim kafam karman çorman oldu yükselip düşüp oynayan beta hcg büyüyen kese doğru yere yerleşmiş olması falan filan puffff işte
her işte vardır bir hayır Allah hayırlısını nasip eder İnşallah hepimiz için

canim geçmiç olsunda eger kese bo$ ise neden aldirmamak için direniyorsunki? Yanli$ anlamadiysam bebek yok kesenin içinde eger öyleyse $u anda bir can ta$imiyorsun bir nevi kist sayiliyor o, benim bir tanidigiminda ayni $ey ba$ina geldi oda kürtaj oldu ve hiç bebek olu$mami$ dedi doktorlar, ama o zaten hemen ögrenir ögrenmez aldirdi
keşke dediğin gibi olsaydı bi nebze belki rahatlatırdı ama değilmiş :(

aklım herşeyi alıyor da canım işte şu kalp kabul etmiyor aslında çok mantıklı bi insanımdır ama işte ne bileyim kafam karman çorman oldu yükselip düşüp oynayan beta hcg büyüyen kese doğru yere yerleşmiş olması falan filan puffff işte
her işte vardır bir hayır Allah hayırlısını nasip eder İnşallah hepimiz için

Canım bebek sağlıklı olsaydı eğer
Kan değerlerin bi yükselip bi düşmezdi
Kaç tane doktora gittin peki
Hakkımızda hayırlısı olsun ama
Bekleme kanamanı
Ynai vücut kendisi atıyo o keseyi
O kadar zor oluyorki ben eve sığamamıştım onun
ağrısından acısından
Yinede sen bilirsin yaşamış biri olaraktan söylüyorum bunları
Hakkında hayırlısı cnm
Ama ilk önce sen seni düşün tamam mı

belirtmek istedim, doktorunla konu$ iyice ögren bebek varmi yokmu diye, eger varsa, ben senin yerinde olsam aldirmazdim, ama yoksa, beklemye gerek duymazdim :54:
canım bende öyle düşündüm o yüzden beklemek istedim ama 1 haftadan daha fazla bekleyemiyceksin sana zarar vermeye başlıycak ilerledikçe dedi

Canım bebek sağlıklı olsaydı eğer
Kan değerlerin bi yükselip bi düşmezdi
Kaç tane doktora gittin peki
Hakkımızda hayırlısı olsun ama
Bekleme kanamanı
Ynai vücut kendisi atıyo o keseyi
O kadar zor oluyorki ben eve sığamamıştım onun
ağrısından acısından
Yinede sen bilirsin yaşamış biri olaraktan söylüyorum bunları
Hakkında hayırlısı cnm
Ama ilk önce sen seni düşün tamam mı
ayy canım bilemedim şimdi olmazsa haftaya yı beklemeyeyim ozman kimseye eziyette olmak istemem
4 tane doktora gittim hiçbiri olumlu bişi söylemedi bekleyelim istiyosan ama... boşuna
hepsinden duyduğum bu oldu o zaman direk gidip cuma günü bunu yaşıycam galiba
peki sen neler yaşadın nasıl oldu ne oldu? ben hiç bilgi sahibi değilim bu konularda

ayy canım bilemedim şimdi olmazsa haftaya yı beklemeyeyim ozman kimseye eziyette olmak istemem
4 tane doktora gittim hiçbiri olumlu bişi söylemedi bekleyelim istiyosan ama... boşuna
hepsinden duyduğum bu oldu o zaman direk gidip cuma günü bunu yaşıycam galiba
peki sen neler yaşadın nasıl oldu ne oldu? ben hiç bilgi sahibi değilim bu konularda

canım sabah aç karnına git anestezi altında
küretajı gerçekleştiriyorlar zaten
Temiz temiz git canım
Eşinle işte yardımcı olur o sana zaten
hiç korkma göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo 25 dakika felan sürüyo
Uyandıktan sonra biraz karın ağrın oluyo
Ama ağrı kesici vuruyorlar bişeyciğin kalmıyo
1 saatte kendine geliyorsun
Eve gelince dinlenirsin 1 hafta her şey bitmiş olur

canım çok teşekkür ederim yardımın için çok sağol gerçekten cuma gününe planlamayı düşünüyorum genel anestezi olucak dedi zaten onları doktor anlattı da ben senin evde kanama durumunda neler yaşadığını daha çok merak ettim hani o zamana kadar başıma gelirse hazırlıklı olabilmek için hani sana da tekrar o zamanları hatırlatmak istemem ama ne bileyim anlatmak istemezsen anlatmayabilirsin canım

canım çok teşekkür ederim yardımın için çok sağol gerçekten cuma gününe planlamayı düşünüyorum genel anestezi olucak dedi zaten onları doktor anlattı da ben senin evde kanama durumunda neler yaşadığını daha çok merak ettim hani o zamana kadar başıma gelirse hazırlıklı olabilmek için hani sana da tekrar o zamanları hatırlatmak istemem ama ne bileyim anlatmak istemezsen anlatmayabilirsin canım

Canım benim başıma iki defa geldi ilkinde bebekte geldi zaten
Düştü pıt diye çok zordu o
ben kanamam olunca hemen pedimi takarım doktora koşarız eşimle
ama böyle bi imkanın varken hiç bekleme
İnsan dahada yıkılıyo valla

Back