• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Gizlice Yasaklandı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Türk Jinekoloji Derneği’nden yapılan açıklamada, ‘Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere’ hizmet verilememektedir’ denildi

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, kürtaj uygulamasının gizlice yasaklandığını belirterek, “Medula Hastane sistemi olarak bilinen GSS ( Genel Sağlık Sigortası ) ile sağlık tesisleri arasında, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş sistemde kadın doğum doktorları kürtaj işlemi yapamamaktadır. Medula sisteminden kürtaj için gerekli ‘tıbbi tahliye’ bölümünün silinmesi ile ‘Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere’ hizmet verilememektedir” dedi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, yazılı bir açıklama yaparak kürtaj uygulamasının gizlice yasaklandığını söyledi.

TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Kürtaj uygulaması sessiz sedasız kaldırıldı. Kamu hastanelerinde Sosyal Güvence kapsamında 10 haftaya kadar ücretsiz uygulanması gereken ” kürtaj” uygulaması hiç yasal dayanak olmaksızın sona erdirildi. Online kayıt sisteminde kürtaj işlemi için kullanılan ” tıbbi tahliye kodu” kaldırılınca bu konuda yapılan tüm tetkik ve hizmetler otomatik olarak durdurulmuş oldu. Medula Hastane sistemi olarak bilinen GSS ( Genel Sağlık Sigortası ) ile sağlık tesisleri arasında, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş sistemde kadın doğum doktorları kürtaj işlemi yapamamaktadır. Medula sisteminden kürtaj için gerekli ” tıbbi tahliye ” bölümünün silinmesi ile “Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere ” hizmet verilememektedir.

Hekimlerin eli kolu bağlandı

Bu durum kişi hak ve özgürlüklerini ihlal ettiği gibi hekimin hasta sağlığı ile ilgili çok önemli bir konuda elini kolunu bağlamakta ve mesleki sorumluluğunu yerine getirmesini engellemektedir. Öte yandan ” spiral ” olarak da adlandırılan ve kamu hastanelerinde kadınlara ücretsiz olarak uygulanması gereken rahim içi araçlar ( RİA) da doktorlar tarafından yazıldığı halde hastaneler fatura edemediği için ancak ücret karşılığı takılabiliyor. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği olarak hiçbir yasal dayanağı olmaksızın hastayı ve hekimi zor durumda ve karşı karşıya bırakan bu keyfi uygulamaların bir an önce düzeltilmesini ve konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılmasını Sağlık Bakanlığı’ndan talep etmekteyiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
http://www.tjod.org/kurtaj-gizlice-yasaklandi/

Ooooooohh iyi olmuş valla. Bi hastalık olmadıktan sonra kürtaj da neymiş ? Kim almaya teşebbüs edebilir rabbimin verdiği canı. Madem çocuk sahibi olmak istemiyorsun muhafaza et kendini yada ceremesini çek.!

bır bu kalmıstı el atmadıkları... yazıklar olsun hemde bu olaylar yasanırken ...

Yanlış anlamış olmayayım diye sormak istiyorum: Kürtajın 10 haftalık süre içerisinde yapıldığında sosyal güvenlik kapsamında ücretsiz oluşu mu ortadan kalkan? Yani hala yasal olarak bu hakka sahibiz fakat ücretli olacak?

Yanlış anlamış olmayayım diye sormak istiyorum: Kürtajın 10 haftalık süre içerisinde yapıldığında sosyal güvenlik kapsamında ücretsiz oluşu mu ortadan kalkan? Yani hala yasal olarak bu hakka sahibiz fakat ücretli olacak?

ben de öyle anladım
sanırım ücrete tabi artık

yzı biraz karışık geldi bana

ben de öyle anladım
sanırım ücrete tabi artık

yzı biraz karışık geldi bana

Aynen bana da. O yüzden netleştirmek istedim. Bazı gebeliklerde kürtaj şart oluyor o durumlarda ne olacak? Bu kadınlar hem bebeğini kaybetmenin acısını yaşayıp hem de sosyal haklarından yararlanamayacak, üzerine para ödeyecek öyle mi :50:

Aynen bana da. O yüzden netleştirmek istedim. Bazı gebeliklerde kürtaj şart oluyor o durumlarda ne olacak? Bu kadınlar hem bebeğini kaybetmenin acısını yaşayıp hem de sosyal haklarından yararlanamayacak, üzerine para ödeyecek öyle mi :50:

bence isteğe bağlı olanlar böyledir
insanların bu kadar mağdur edileceğini sanmam
yani inş öyledir
sonuçta zorunlu durumlarda devlet karşılıyo başka konularda da
ama kendi isteğile olan her operasyonu karşılamıyo onun gibi olmuş olabilir

bi de bu tarz konularda tek noktaya çekmeye çalışılıyo
o yüzden biraz bekleyip öyle yorumlamak lazım
tam olarak nasıl birşey olduğuna dair bi açıklama yok sanki yukarıda
bikaç güne çıkar tam olarak neyi kapsadığı

Son düzenleme:
bence isteğe bağlı olanlar böyledir
insanların bu kadar mağdur edileceğini sanmam
yani inş öyledir
sonuçta zorunlu durumlarda devlet karşılıyo başka konularda da
ama kendi isteğile olan her operasyonu karşılamıyo onun gibi olmuş olabilir

bi de bu tarz konularda tek noktaya çekmeye çalışılıyo
o yüzden biraz bekleyip öyle yorumlamak lazım
tam olarak nasıl birşey olduğuna dair bi açıklama yok sanki yukarıda
bikaç güne çıkar tam olarak neyi kapsadığı

Yazıdan anladığım kadarıyla sistemde kürtaj kodu iptal edilmiş, yani sonuçta isteğe bağlı kürtaj, zorunlu kürtaj diye 2 seçenek mi var bu sistemde? Hiç net değil, ama yakında netleşir birilerinin canını yanarsa ya da tepkilerden sonra alınan karardan vazgeçilirse. Aslında şöyle, aslında böyle diye açıklama gelir kısa sürede. Ama tabi gündem şu an kürtaj konusuna yer ayıramayacak kadar meşgul olduğu için birileri çıkıp da itiraz eder mi, nedir bu işin aslı diye sorar mı orasını bilemiyorum.

Son düzenleme:
Yazıdan anladığım kadarıyla sistemde kürtaj kodu iptal edilmiş, yani sonuçta isteğe bağlı kürtaj, zorunlu kürtaj diye 2 seçenek mi var bu sistemde? Hiç net değil, ama yakında netleşir birilerinin canını yanarsa ya da tepkilerden sonra alınan karardan vazgeçilirse. Aslında şöyle, aslında böyle diye açıklama gelir kısa sürede. Ama tabi gündem şu an kürtaj konusuna yer ayıramayacak kadar meşgul olduğu için birileri çıkıp da itiraz eder mi, nedir bu işin aslı diye sorar mı orasını bilemiyorum.

bence itiraz edenler de net bi açıklama yapsın
baksana biz bile okuyup anlamadık ne olduğunu
kendileri anlayacakları şekilde bi açıklama yapmışlar
tamamen yasaklansa ücreti neden araya katmışlar mesela
çok kafa karıştırıyo

itiraz edilecekse önce doktorlar itiraz edebilir toplanıp hastanın mağdur olacağı bi durum varsa
biz ne olduğunu bilmeden ney tepki göstereceğimizi de bilemeyiz sonuçta

bence itiraz edenler de net bi açıklama yapsın
baksana biz bile okuyup anlamadık ne olduğunu
kendileri anlayacakları şekilde bi açıklama yapmışlar
tamamen yasaklansa ücreti neden araya katmışlar mesela
çok kafa karıştırıyo

itiraz edilecekse önce doktorlar itiraz edebilir toplanıp hastanın mağdur olacağı bi durum varsa
biz ne olduğunu bilmeden ney tepki göstereceğimizi de bilemeyiz sonuçta

Evet haklısınız ben de işte o yüzden birileri mağdur olursa/olduğunda ya da daha fazla insan nedir bu işin aslı diye sorarsa durum anlaşılır diye düşündüm.

Evet haklısınız ben de işte o yüzden birileri mağdur olursa/olduğunda ya da daha fazla insan nedir bu işin aslı diye sorarsa durum anlaşılır diye düşündüm.

şu an gündemde pekçok olay var
berkin için yapılan gösterilerde olaylar da büyürse bu konu iyice güme gider bence
sabah haberlerinde de bakmıştım birileri twitterdan sordu foxta ama adam pek önemsemedi diğer olaylar üstünde durdu

şu an gündemde pekçok olay var
berkin için yapılan gösterilerde olaylar da büyürse bu konu iyice güme gider bence
sabah haberlerinde de bakmıştım birileri twitterdan sordu foxta ama adam pek önemsemedi diğer olaylar üstünde durdu

Evet işte bir diğer sıkıntı da bu. Her zaman sorgulamaktan yana olan ben, şu durumda şu soruyu sormadan da edemiyorum, neden böyle önemli kararlar hep gündem farklı şeylerle meşgulken alınıyor? Gerçi kararın ne olduğu bile net değilken bu şekilde düşünmek de doğru değil, farkındayım ama kafamı kurcalayan çok şey var. Örneğin kararın ne olduğu konusunda mümkün olan kombinasyonlara bakıyorum;

Yasal zamanlamaya uyulsa bile iki çeşit kürtaj da artık ücretli
Keyfi(?) kürtaj yasak değil ama ücretli, zorunlu kürtaj yasak değil ve ücretsiz
Her çeşit kürtaj artık yasak
Sadece isteğe bağlı kürtaj yasak

ve kendi kendime soruyorum, karar ne olursa olsun kürtajın sınırı nedir? Yani bana göre tecavüz sonucundaki hamileliği sonlandırmayı ben zorunlu olarak görürüm, karar verme yetkisi elinde olan merciler keyfi olarak görür. Bunun sınırını nasıl belirleyebiliriz, kim belirleyebilir? Karar veremiyorum. Belki de akıl sağlığım adına her zaman sorgulamaktan yana olmaktan vazgeçmeliyim :37:

Bu konu bana biraz tezat geliyor işin açığı.Bu günlerde 14 yaşında Berk in ölümü gündemde.Onun ölümü ve bebeği anne karnında öldürmek.........(Sağlık için yapılan kürtaj tabiki hariç)

Devletin kadinlarin vaginalarindan baska isi yok mu Allah askina?

Nedir bu, surekli kurtaj yasak, kurtaj gunah, kurtaj bilmem ne......Devletin kadinlarla ne alip vermedigi var? Devlet kadinlarin hayatlarini zorlastirmaya calisacagina 14 yasindaki cocugun 16 kg a dusmesinin hesabini versin once.

Kadinlar kurtaj olsa ne, olmasa ne , bundan devlet ne? Zaten 80 milyon nufusumuz var, devlet once bu nufusa kafa yorsun, issizlige care bulsun. Nufusun az oldugu bir ulke olsak bunu bir noktaya kadar anlayabilirim ama yeterinden fazla olan nufusun oldugu bir ulkede bu yasaya akil sir erdirmek mumkun degil.

Basbakanin oglu, baba paralari ne yapayim diye telefon ediyor, kimse ses edemiyor. Bazi insanlar para destelerini ayakkabi kutularina koyuyor, sonra ellerini kollarini sallaya sallaya geziyorlar, yaptiklari yanlarina kaliyor.

Dunya haber kanallarinda Turkiye'nin adi gecmedigi gun yok, yolsuzlugu, rusveti, ayakkabi kutusu, turlu turlu rezillikleri derken devlet yonetimimizin acizligiyle tum dunya dalga geciyor.

Ekonomimiz rezil, 1 euro 3 tl yi gecti.

Suriye'de olan biten bence bizim basimiza patlayacak, guney sinirinda ne haltlar yediklerini zaten Allah bilir. Kuzey Irak'ta Kurdistan aldi basini gidiyor, Suriyeli Kurtlerle birlesip basimiza iyice bela olacaklar zaten.

Hal buyken, devletimizin ugrastigi seye bakin Allah askina. Hani hukumet sahte gundem yaratip ortaligi kizistirmaya calisiyor diyecegim ama artik kimse yemez bence. Duruma bakilirsa hazir insanlar baska seylere kafa yorarken biz de bunu arada kaynatalim diye kurnazlik yaptilar sanirim akillari sira.

Son düzenleme:
ve kendi kendime soruyorum, karar ne olursa olsun kürtajın sınırı nedir? Yani bana göre tecavüz sonucundaki hamileliği sonlandırmayı ben zorunlu olarak görürüm, karar verme yetkisi elinde olan merciler keyfi olarak görür. Bunun sınırını nasıl belirleyebiliriz, kim belirleyebilir? Karar veremiyorum. Belki de akıl sağlığım adına her zaman sorgulamaktan yana olmaktan vazgeçmeliyim :37:

bu konu başka ve böyle bi durumda devletin müdahale etmeye hakkı yok bence
en azından bu konuda sınırlama yapmaktan vazgeçsinler
daha geçen aylarda böyle bi haber vardı
küçücük bi çocuk tecavüz sonucu hamile kaldığı bi bebeği doğurmak zorunda olmamalı

bu konu başka ve böyle bi durumda devletin müdahale etmeye hakkı yok bence
en azından bu konuda sınırlama yapmaktan vazgeçsinler
daha geçen aylarda böyle bi haber vardı
küçücük bi çocuk tecavüz sonucu hamile kaldığı bi bebeği doğurmak zorunda olmamalı

Bence de olmamalı, ama birileri bizimle aynı fikirde değil. Keşke en azından "özgürlük" kavramı herkes için aynı anlama gelseydi, belki durumları biraz kolaylaştırırdı.

Cana kıyılmazcılar gelmiş yine.Ya kardeşim,korunduğu halde hamile kalanlar var.Buna ne diyorsunuz? Kişi kendini hazır hissetmezse doğurmamalı.Pazardan elma almıyoruz.Devletin hiçbir şekilde buna karışma hakkı yoktur.10 haftalık cenin insan görüntüsünde bile değil.Tutup da 5 aylık bebeği aldırmıyorlar.

Son düzenleme:
Allahin verdigi cani almak kimin haddineymis öyle mi?
Sokaklarda ac gezen cocuklari kim doyuruyor?Okula gitmeyip dilencilige zorlanan cocuklari kim koruyor?Siddete maruz kalan cocuklari kim kurtariyor?Bu liste böyle uzayip gider.
Sadece kendi cocuklarini koruyan, besleyen, seven insanlarin ikiyüzlü beyanatidir bu.Dünyada milyonlarca cocuk var.Acliktan ölen, tecavüze ugrayan, siddete maruz kalan .
Her dünyaya gelen cocuk rizkiyla gelir deyip kendinizi kandirmaya devam edin.Nasilsa sizin cocugunuz sizin kanatlariniz altinda, baskalarinin cocugundan size ne de mi?

komple mi yasaklandı artık kürtaj yapılmayacak mı yani?ya tecavüze uğrayıp hamile kalanlar ne olacak?

Back