Kürtaj Deneyimi Yaşayanlar

pnrbtr

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
9
1
16
İstanbul
merhaba, ben 19 yaşındayım 3 gün önce kürtaj oldum. doktorum herhangi bir ağrı kesici kullansanız yeterli majezik alırsanız iyi olur demişti. günde 2 tane majezik alıyorum. ağrılarım çok değil, adet sancılarım daha fena oluyordu şimdiki ağrılarıma göre. ama bi endişem oldu sizlere danışayım dedim.

öksürürken kasığım acıyor biraz bugün olmaya başladı bu. 4-5 kez oldu gün içinde. gebeliğin devam etmesinden korkuyorum. kürtaj öncesinde bel ağrılarım vardı, göğsümde hissedilir bir şişlik vardı ama onlar yok şimdi. boşuna mı endişe yapıyorum? kasık ağrılarım dayanılır şekilde yani çok değil ve henüz 3. günündeyim kürtaj sonrasının. öksürürken kasık acısı ya da elinizi kasığınıza koyduğunuzda şişlik hissetmiş miydiniz kürtajdan sonra?

belki operasyondan kaynaklı bir ağrı olabilir.doktorda o sebeple ağrı kesici önermiş zaten.. ama ağrın artarsa yada şüphelerin varsa bence doktoruna danışmalısın. geçmiş olsun

kürtaj olurken epey uğraşıyorlar içerde sen uyurken, ağrı olması normal yani. ben 15 gün önde oldum. ağrı bir hafta devam etti. hatta 5. gün sokakta ayaklarım çok üşüdü, ağrıdan duramadım. sonrasında ağrı geçecek. kanaman da azalıp kahverengiye dönebilir. o da geçecek. zaten bir hafta sonrasında kotrole gidince bir şey olmadığını öğreneceksin. geçmiş olsun.
antibiyotik vermiştir doktor, on ihmal etme.

Son düzenleme:

geçmiş olsun bu yaşta ne kürtajı

kürtaj sonrasında ağrı hiç duymamıştım. gebelik haftası büyükmüydü acaba!. geçmiş olsun. ağrı kesici vermezler antibiyotik verirler , enfeksiyon riskine karşı. kanaman kesilince tekrar gidip muayene olmalısın içeride parça kalıp kalmadığını anlamak için bakarlar , sen yinede bir 10 gün sonra kanaman kesilsin kesilmesin muayeneye git. ağrın başladığında ağrıyan bölgeye sıcak su torbası koy 4-5 dk içinde rahatlatıyorsa onunla devam edersin, eğerki sıcak seni rahatsız ediyorsa sıcak su torbası uygulamayı bırak. kanaman olduğunda ağrı kesici , kanamayı arttırabiliyor . sanırım senin şuanda damla damladır. yoğun bir kanama olmaması lazım. geçmiş olsun

Kendi görüşüdür. Böylesi uygundur. Hayatta herşey olur.
Bugünleri çok düşünme ki ilerde üzülmeyesin. İnşallah ilerde güzel çocukların da olur.

sağlık sorunumu merak ettim başka şeymi adı üstünde bdv zaten amaç dertleşmek

Normaldir sancı canım. Bende 15 gün önce kurtaj oldum.hala da ara ara sancı oluyo.3-4gun sonra daha iyi hissedersin inşallah. Benimde ilk günler oksururken gülerken vs.agrim oluyordu daha çok. Antibiyotigi mutlaka kullan.agri kesiciyi cok almamaya calis bir de kesinlikle kendini usutmemeye çalış. Yaşında pek küçükmus gecmis olsun canim

ben kürtaj olduğum gün çok iyiydim , ertesi günde iyiydim, ama 3. gün sonrasında 15 güne kadar batma , saplanma tarzı ağrılarım oluyordu kasıklarımla, normaldir,
anormal olan duramayacak şekilde sancı olması ve durmayan kanama olduğunda parça kalma ihtimalinden dolayı dr. a gitmelisin,
kürtajdan 2 veya 3 hafta sonra bi şikayetin olmasa da mutlaka ve mutlaka kontrole git, ben gittim dr. bişy olmaz dedi bakmadı, başka dr.a gittim nasıl bakmaz yumurtalığın kocaman şişmiş iltihap dolmuş dedi, antibiyotik kullandım sonra amip oldum bağırsaklarım mahvoldu felan filan, hepsi uyuz ihmal dr.un yüzündendi,

mutlaka kontrole git ve üşütmemeye çalış.geçmiş olsn

ay canım sen o dr a gitme bi daha ya nasıl doktormuş o

zaten o an bıraktım , bi kere gittim ihmalliğinden bebeğim öldü , pislik herif

birde ben kürtaj sonrası ilk adetimi olurken civan perçemi içmiştim içimde parça felan kalmasın diye, 1 hafta boyunca içmiştim.

Kürtaj ağrıları biraz fazla olabiliyor. Zaten doktorun 15 gun sonra tekrar gelmenı ıstemıstır kontrole. Ama sanmıyorum dedıgının cıkacagını.Benim tam 15 gun kadar kanamam ve 3 4 gun kadar kahverengı akıntım olmustu. Ağrım da yaklaşık 4 gun surdu ama soguk almamaya özen göster canım. Baktın geçmedi doktora gitmeyi ihmal etme

Tatlım antibiyotik vermedi mi sonuçta o yarayı kurutmak gerekiyo + ağrı kesici alman gerekiyo

20 gün geçti kürtajın ardından. kanamam normaldi bitmeden önce kahverengimsiydi. doktorum 10 gün sonra gel demişti ama üniversiteden dolayı doktora gidemedim kontrol için. şu an her şey normal gidiyor. keşke fırsatım olsaydı da gidebilseydim. okuduğum şehirde kontrole gitsem özel bir hastanede sıkıntı olur mu aile açısından :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…