Kurs hakkında

Spagettisever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2021
2.158
4.051
83
Kızlar merhaba aslında nereye başlık açağımı bilemedim. Fikrinize ihtiyacım var. Hızla depresyona koşuyorum yoksa. Anaokulu öğretmeniyim uzun zamandır çalışmıyorum. Çocuğumu bırakacak kimse olmamasından, saatleri uymamasından, özel kreşlerin asgarinin yarısını vermesinden dolayı çalışmıyordum. Zaten artık velilerle uğraşmak zor geliyor, çocuklar değil aileler yoruyor. Evimin yakınında halk eğitim var Grafik,Animasyon, Muhasebe gibi kurslar var bu kurslara katılsam işime yararmı sizce? Bana bir katkısı olur mu? Yoksa başka kurslara mı baksam. Daha öncesinde farklı kurslara gittim, bomboş durmak istemedim bir kaç sertifikam var. Evden çalışmak istesem bu yeni kurslar işime yarar mı? Kızımın okul saatlerinde evde olurum. Çünkü okula bırakacak, alacak kimse yok.

Öyle bir sertifika alınca hemen iş bulabileceğinizi düşünmüyorum açıkçası. Siz kursa yazılır bitirir üstüne kendinizi geliştirip iyi bir seviyeye gelene dek zaten kızınız büyür tek başına okula gidip gelebilecek yaşa gelir nerdeyse.

Kuaförlük veya saç ile ilgili bir kurs var ise bence ona gidin. Bu zamanda ticarette para var. Küçük esnaf gerçekten iyi kazanıyor. İleride mahalle arasında kuaför dükkanı bir yer açsanız en az ayda 20 bin kazanırsınız. Ki benim kuaförüm bunun en az 2 katını kazanıyor. Yaninda birkac yardımcısı da var tabi. Tek başına yapmıyor. Şu an 18 yaşında olsaydım kendi işimin patronu olacağım mesleklere yönelirdim. El işi zanaatları o alanda iyiyseniz her zaman az çok para getirir.

Son düzenleme:
Evet ama çok zaman var. Öğretmenlik okurken birde aöf okudum. Okul bitince tekrar aöf okudum. 3 üniversite diplomam var. Sonra evlilik çocuk derken. Çok üzülüyorum diplomalar hiç bir işe yaramıyor. Atanamıyorum, özel kreşler zaten dibe vurmuş durumda. ne olacak böyle. Belki bir fikir verebilirsiniz dedim. Çaresiz hissediyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Açıkçası açıköğretim -benim şahsi fikrim- hobi, kendini geliştirmek amaçlı veya mesleğine ek bilgi edinmek amaçlı okunmalı. Örgün mezunu dururken açıköğretim mezununun tercih edileceğini pek düşünmüyorum. Zanaata yönelmenizi öneririm. Bu devirde artık herkes üniversite mezunu. Kimse ara eleman olmak istemiyor

Hangi bolumler

Evden çalışabilirim ancak. Kızım büyüyene kadar. Bakacak kimse yok.Okula bıraksam, bitince. Okuldan alacak kimsem yok.
Aslında yolunuzun belli bir kısmını çizmissiniz. Bebek max 5 yaşında anasinifina başlar. O süreçte siz de kpss çalışın. 3 sene ,5 sene .. Başka sertifikayla vs uğraşacağınıza devlete atanın. Anasinifinda kendi okulunuza alırsınız çocuğu,sonra ilkokulu da o okulda bitirir . Sonrası zaten gelir.
En azında okuloncesi ogretmenligi gibi kaliteli bir diplomaniz var

Dil olması avantaj aktif konusabiliyorsaniz çağrı merkezi dil fırsatları çok iyi maddi olarakta evden çalışıp iyi para kazanırsınız.
Grafik animasyon çok iyi ama o kurs yeterli olur mu inan bilmiyorum olmayabilir bu sektörde sayılırım metin yazariyim grafik tasarımcı ile çalışıyoruz yetenekli gerçekten tecrübesi var 17 bin maaşla iş buldu ama bu konuma gelmek önemli

Finansal muhasebeye ek olarak muhasebe programi ogretiyorlarsa isinize yarar. Smmm ofislerinde is bulabilirsiniz ancak sartlar sacma sapan oluyor genelde. Ya yemek olmaz ya yol olmaz, ctesi yarim gun kesin

İskurun işbaşı eğitim kurslarına giderseniz hem gittiğiniz süreçte maaş gibi ödeme alıyorsunuz hem de size 3 iş öneriyorlar. Yilllar yıllar önce en yakın arkadaşım grafik kursuna gitmişti. Kurs bitmeden bir yer önerdiler,orada da ise başladı. Yanlış hatirlamiyorsam oradaki ilk 6 ay sigortasını da işkur yapıyor. Bu nedenle işveren tercih ediyor .
Düşünürsen , göz zevkin varsa, bilgisayarın müsaitse grafik dusunebilirsin. Arkadaşım mesela banner falan yapıyordu dogumgununde, kınalarda. Az da olsa oradan da kazanç elde etmisti. Sonra atandı, bıraktı bu isleri

okul öncesine çok fazla alım oluyor bu ara bence bu sene kpss ye girin atanırsınız. öylesine girenler bile atandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…