Kurdeşen belirtileri

tebesir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
90
0
0
48
İzmir
Döküntüye bağlı bir sayıda kırmızı çevrilmiş cilt lezyonları. Bu vücuduna yayılmaya meyillidir. Kronik olgularda kaşıntılı uykusuz gecelere neden olur bu durum depresyona bile neden olabilir.Hastalığın bulguları arasında kaşıntılı, deriden kabarık, kızarık 0,5cm ila çok büyük ölçülerde deride plaklar bulunur. Bu plakların bazıları birleşme eğilimindedir. Plakların sınırlarını net olarak çizmek her zaman mümkün olmaz. Lezyonlar genellikle birkaç saat içerisinde solar, yerine başka alanlarda yenileri çıkabilir. Ancak ortamda hastalık gibi, ilaç gibi bir tetikleyici faktör varlığında stres ve aspirin alımı takiben aniden tekrar ortaya çıkabilir.
Alinti

Son düzenleyen: Moderatör:
bende olmuştu stresten kaynaklandğını söylemşti doktor yüzmde bile kabarıklar olmuştu aynaya bakmaya korkuyodum ama allahtan 1 2gün sürdü

bende de geçen yaz olmuştu felaket bir kaşıntı ve inanılmaz büyüklükte kabartılar oluşmuştu ama etkili bir iğne ile yarım saat sonra şişlik te kaşıntı da geçmişti en çok o şişliklerin birden geçmesi beni şaşırtmıştı

ben 1 yılı aşkın süredir kronik ürtiker tedavisi görüyorum kaş gevşeltici hapların etken maddesine reaksiyon gösterdi vücudum. çok zor yorucu bir süreç....ve karaciğeri çok zorlayan birşey olduğu için hayat kalitenizi etkiliyor...

MERHABA Arkadaşlar ben de geçen hafta benım tam 1 hafta sürdü ve hala ilaç kullanıyıorum . kaşıntılı uykusuz gecelere .Hastalığın bulguları arasında kaşıntılı, deriden kabarık, kızarık 0,5cm ila çok büyük ölçülerde deride plaklar bulunur ve inanırmısınız bu tur bır hastalık ilk defa duydum yanı (sınır ve stesten kaynaklanan) Herkeze çok geçmiş olsun

Geçirilmesi zor ve zahmetli bir hastalık en son gittiğim doktorun verdiği kortizonlu iğneleri kullandıktan sonra 4-5 ay kadar rahat ettim ama çok sık olmasada bazen haftada bir bazen ayda bir ziyaret ediyor sağolsun oda doktorum gerekirse bir kaç tertip devam etmem gerektiğini söylemişti ilaçlara ben korkudan kullanamadım kortizonlu iğne vurula vurula dikkat etmezsem davul gibi olmak var işin sonunda.

geçirenlere çok geçmiş olsun ben uzun yıllar bu hastalıktan muzdarip oldum her gece rahmetli annemle acillik oluyordum iğne ve rahatlama ama en sonunda bir doktor evinizde canlı varmı dedi evet vardı ben hayvan besliyordum o gitti dert bitti demekki hayvan beslemekte tetikliyor bilginize...

2001 yılından beri kronik ürtiker hastasıyım neden kaynaklandığını bulamadılar stres koydular adını benim ilgiç olan tarafı ise yanlızca regli olduğum zamanlarda oluyor ve çok ağır geçiriyorum döküntüler bir yana karnımın içindeki dayanılmaz acıyı tarif edemem beimki anjio ödem şeklinde birde dudaklarım göz kapaklarım ellerim ayaklarım felan şişiyor aslında regl olduğum zamanlarda olduğu içi stres konusu biraz daha mantıklı geliyor malum insan daha gergin felan oluyor ya bir ara her ay oluyordum çıldırmak üzereydim hamile kaldım o arada rahatladım bir süre doğumumdan 1 yıl sonra tekrar başladı 1 ay ara ile iki defa oldum şimdilik iyi gibiyim ama ne yapacağımı bilmiyorum her regli dönemim yaklaştığında aynı korkuyu yaşıyorum bende birde ani tansiyon düşüklüğü ve kısa süreli şuur kaybı ile seyrediyor hastalık sizlerde aynı durumdamısınız kullandığım bir ilaç varda onun sayesinde en azından tansiyon düşüklüğü felan olmuyor

Son düzenleme:
Bu hastalığı üç haftadır bende yaşıyorum. Dediğiniz gibi aniden oluşan kaşıntı, birden vücudumu
kaplayan lekeler ve acilde yapılan iğnelerden sonra herşey normal....Bu hafta öğrendik
hastalığın ne olduğunu. Şimdi ilaç tedavisi görüyorum. Yanlız bu yüksek dozda kortizondan
dolayı artık yüzüm gözüm şişti 3 haftada 5 kilo aldım. Daha 3 hafat sürecek tedavim sonu
ne olur korkmaya başladım. 15 günde 6 atak geçirdim ve neye uğradığımı şaşırdım.
Hiç bilgim yoktu ne olduğu hakkında. Çok kötü birşeymiş Allah kimseye yaşatmasın.
Arkadaşlar siz neler yaptınız bu yan etkilere maruz kalmamak, yada en az zarala atlatmak
adına. Kendimi çok kötü hissediyorum. Son 4 dündür atak olmadı ama korkumdan ilaçları
azaltamyorum. Bir yandan da sersem gibiyim. Günde 4 tane antihistaminik alıyorum.
32 mg da kortizon içerin hap. Doğal olarak çok etkilendim. Sersem gibiyim. Heryerim
uyuşuyor sanki.
Sizdede aynı etkiler oldumu acaba. Paylaşırsanız çok sevinirim

7b yaşındaki kızımda oldu çıldıracaktım neredeyse anidenellerinde ayaklarında beliren kızarıklıklar kaşınma ve her geçen gün yayılma en son yüzünün tamamı neredeyse kıpkırmızı beneklerle dolmutu öğretmeni eve göndermiş korkusundan dr gittik stresten üzüntüden olabilir dedi Antihistaminik verdi kullandık Allahın izniyle geçti inşallah tekrarlamaz

2 yıl önce kurdeşen döktüm dönem dönem oluyordu geçiyordu yediklerimle alakalı olduğunu düşünüyordum son gittiğim doktor tiroit bezlerim için tahliller yaptırdı ve birsüre sonra haşimato tiroit olduğumu öğrendim bunun tedavisi sonucunda bir daha tekrarlamadı

bu sorunu yasayan arkadaslar atlattinizmi ? bende 3 senedir bu sorunla ugrasiyorum kullanmadiigim ilac kalmadi yasam kalitem düstü.
iyi gelen bisey varsa yazin lütfennnnn

kızlar bugün show twde ahmet maranki wardı birisi aramıştı işte eşine ne yaptılarsa kurtulamammış oda çok kolay efendim tedawisi dedi anlatıyodu ama inannın dinlemedim bi araştırın istersenizz

bendede olmuştu kızlar o günlerde birini cok kıskanmıştım çatlıcaktım ondan sonra erkesi gün baştan aşa kurdeşen döktüm 5 tane igne vurdular 3 günde gecti.sanırım stres sıkıntı .

ısırgan otu iyi geliyor deneyin int araştırın bulacaksınız.yanlız benim bir sorum var bu ültikr avuç içlerinde morarma yani siyha yakın öbek öbek olurmu ve çok acıyor bazen geçiyor bazen çıkıyor canım acıyor sizlerde böyle mi oluyor

Yaklaşık 12 yıl önceydi sanırım hatırlayamıyorum ama o kaşıntıyı ve verdiği sıkıntıyı öbür boyu unutamam.Allahım kimselere yaşatmasın gerçekten çok ürkütücü bişiydi.bİRDEN BÜTÜN VÜCUDUMu kocaman büyüklüğünü tarif edemem o kadar büyük parça parça vücusumu kaplamıştıı.Acile gitmiştik.Yzüm bile şişmiştii ürkütücü..Acilde dr iğne yapmasıyla yarım saat sonra eve geldiğimde bişi kalmamıştı mafoldumben senağlama

Merhaba Arkadaşlar,
8 ay önce yurt dışına yerleştim,başta hiç bir problem yoktu,2 hafta önce aniden tüm vücudumu kırmızı kaşıntılı balonlar sardı.Hemen doktora gittim allerji dedi,kortizonu dayadı 80 tane kortizon hapı 10 günde bitti.Sabah uyandım ve yine sardı,gözlerim dudaklarım,avuç içlerime de yayıldı üstelik,kaşıntıdan kendimi öldürecek durumlara getirdi beni.Üstelik de geçmeyen bir burun akıntısı,dolu sinüsler ve şiş bir boğazda eklendi,yeniden doktor,yine kortizon azaltılarak gidiliyor,antibiyotikler de cabası.Ama çare olmayacağı kesin,acilen Türkiyeye dönüyorum ve deli gibi doktor ve tedavi arıyorum.Allah kimseye yaşatmasın ne korkunç bir şey biliyorum.İnternette biorezonans ile tedavi ve teşhis yöntemini okudum.Ben o yöntemle sigarayı da bıraktım,yan etkisi olmadığını ve çok kolay olduğunu biliyorum.Yine çareyi onda arayacağım.İnşallah faydası olur,mutlaka sizlere yazıp haber vereceğim.Başka yöntemler ve ilaçlar duyan olursa lütfen paylaşalım.Herkese geçmiş olsun

merhaba,

bende kronik ürtiker hastasıyım, 10 aydır çekiyorum bu hastalığı, yapılmayan test, içmediğim ilaç kalmadı.
bende dikkat ettim özellikle adet dönemlerime yakın zamanlarda atak haline geliyor, bazen diğer zamanlarda da çıkıyor ama o kadar şiddetli değil

siz ne yaptınız acaba
bi çare bulabildiniz mi?

geçmiş olsun
teşekkürler

Merhaba;

Bende yaklaşık 5 aydır kronik ürtiker hastasıyım. Bir çok doktora gittim. En son prof. dr Orhan Baransu'ya tavsiye üzerine gittim. Adet dönemi başlangıcında olduğunu anlattım, hormon dengemi sağlamak için adetten 5 gün önce kullanmak üzere 10 tane hormon hapı kullanıyorum. Ayrıca bir çok tahliller yapıldı. Kanımda demir eksikliği ve biotin eksikliğine rastlandı. Dr bu değerler düzelince kendiliğinden geçebileceğini söylüyor.İlaçları içtiğimden beri ciddi azalma var, fakat hiç olmuyorda değil. En ufak bir sıkıntı yaptığımda yüzümde, ayaklarımda ufak ufak çıkmaya başlıyorlar. Doktorunuza adet öncesi böyle bir durum yaşadığınızı mutlaka belirtin. Umarım bir çözüm buluruz. Herkese acil şifalar diliyorum.

Merhaba
Bugun tam bir ay oldu urtiker illeti banada yapisti. Yurtdisinda yasiyorum haziranda geldim ve normalde hicbirseye alerjim yok ancak 5 kasimda urtiker ortaya cikti gecelerce kasindim butun vucudumu kapladi doktora gittim ancak antihistaminik verdi sutten findiktan bademden kuskulandim diyet yaptim sadece patates yedigim gunler oldu ama hala cikiyor 5 aralikta resmen bir ay olacak Happydays arkadasim seninde yurtdisinda cikmis turkiyeye dondugunde devam ettimi acaba ? Belki burada kisin cikan bi bitkiden mi acaba ? Birde idrarda bakteri cikti onun icin dun gece monurol ictim . Tavsiyeleriniz var mi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…