- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.721
- 123
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar bebeğimde alerji var. Besin alerjisi sanırım henüz TEst yaptıramadık. Üniversite hastanesi olduğu için sıramızı bekliyoruz. Çok kötü durumda kızım 10 aylık her yeri kaşınıyor uyku uyumuyor sürekli huzursuz.Bir çocuk doktoruna götürdük cildiyeye sevk etti alerjik egzama dedi. Başka bir tanesine götürdük o da alerji dedi kanında çıktı deri testi yaptırmamızı önerdi. Ne yapacağımı şaşırdım İnan’ın neyle nemlendireceğim hiç bir şey yapamıyorum çocuğum kaşınıp duruyor. Cildiye bana resmen bir şey yapamayız belli bir yaşa kadar böyle olur sesi şaka gibi ya. Bana linola diye bir losyon ve şampuan verdi ancak linola pediyatrik bir ürün değil kullandım evet ama çok huzursuzum bir de kortizonlu ilaç verdi bütün doktorlar kullanıyorum geçiyor 3 gün sonra al baştan. Sürekli de kullanamıyorum zararlı. İnan’ın aç geziyorum sütüm azaldı. Yok ya kafayı yiyeceğim.
Kızlar bebeğimde alerji var. Besin alerjisi sanırım henüz TEst yaptıramadık. Üniversite hastanesi olduğu için sıramızı bekliyoruz. Çok kötü durumda kızım 10 aylık her yeri kaşınıyor uyku uyumuyor sürekli huzursuz.Bir çocuk doktoruna götürdük cildiyeye sevk etti alerjik egzama dedi. Başka bir tanesine götürdük o da alerji dedi kanında çıktı deri testi yaptırmamızı önerdi. Ne yapacağımı şaşırdım İnan’ın neyle nemlendireceğim hiç bir şey yapamıyorum çocuğum kaşınıp duruyor. Cildiye bana resmen bir şey yapamayız belli bir yaşa kadar böyle olur sesi şaka gibi ya. Bana linola diye bir losyon ve şampuan verdi ancak linola pediyatrik bir ürün değil kullandım evet ama çok huzursuzum bir de kortizonlu ilaç verdi bütün doktorlar kullanıyorum geçiyor 3 gün sonra al baştan. Sürekli de kullanamıyorum zararlı. İnan’ın aç geziyorum sütüm azaldı. Yok ya kafayı yiyeceğim.
Kaşıntı için kantaron yağını tavsiye eserim. Al ayak ağız hastalığının kaşıntısını duydunuz mu hiç bilmiyorum onda bile kızımı rahatlattı ve kısa sürede atlatmasını sağladı Allah’ın izniyle.Mustelanın şampuanını denemeye başladım ama kepek yaptı kozımda adam gibi bir şey kullanamıyorum ki teni aşırı duyarlı her şeye.. öyle mi ben maksimum 3 4 gün yapıyordum demek o kadar uzun.. sizin kaşıntınız oluyor mu oluyorsa suan nasıl geçiyor mu kaşıntı da
İnanın onu da düşündük ama kan testinde alerjisi olduğu çıktıAcaba uyuz olabilir mi?
Anlıyorum ama bana verdiği ilaç gerçekten ciddi anlamda kortizonlu anlıyorum ama bana verdiği ilaç gerçekten ciddi anlamda kortizonlu o yüzden kullanmak istemiyorum O yöntemi de deneyeceğim çok teşekkür ederimNişastayı az suyla sulandırıp yanaklarına sürüyordum kaşıntısını alıyordu. Kaşımadıkça da sönüyordu egzaması.
Yanakları az kızaracak gibi olursa geceden kortizonlu krem sürüyordum ki sabaha kadar geçiyordu.
İncecik bi tabaka kortizonlu krem sürmekten çekinmeyin prof. tavsiyesiyle kullandım orta derece kortizonlu bi krem zararını da görmedik çok rahatlatıyor çocuğu
Çok geçmiş olsun bizim alerjimiz çıkmamıştı cilt hassasiyeti denildi 1 yaşından sonra azalacak denildi öyle de oldu şükür.
Evet doktor verdi ama bir haftadan uzun kullanmamalısın ve ayda bir kere kullanmalısın dedi o yüzden fazla kullanamıyorum geçiriyor çok güzel yapıyor cildi ama uzun süre kullanamıyorsun sorun oradaEgzama için kortizonlu krem verdi doktorum. Bu krem Allah’ın bir lütfu olmalı diye bağırarak sürüyorum. Kaşıntımı acımı alıyor ve çok hızlı iyileştiriyor. Kremi 5 gün ard arda kullanıp sonra egzamanın geri dönmesini bekliyorum. Tekrar başlayınca yine 5 gün kullanıyorum. Sanırım krem kortizonlu olduğu için doktor böyle yapmamı istedi. İncecik bir tabaka bile öyle rahatlatıyor ki. Kortizonlu kremden ilaçtan korkmayın eğer doktor verdiyse kullanın.
Peki ne zamana kadar kullanacaksınız kremi? Tamamen geçmiyor mu?Egzama için kortizonlu krem verdi doktorum. Bu krem Allah’ın bir lütfu olmalı diye bağırarak sürüyorum. Kaşıntımı acımı alıyor ve çok hızlı iyileştiriyor. Kremi 5 gün ard arda kullanıp sonra egzamanın geri dönmesini bekliyorum. Tekrar başlayınca yine 5 gün kullanıyorum. Sanırım krem kortizonlu olduğu için doktor böyle yapmamı istedi. İncecik bir tabaka bile öyle rahatlatıyor ki. Kortizonlu kremden ilaçtan korkmayın eğer doktor verdiyse kullanın.
Ama bir umut mecbur yaptırmam gerekiyor çünkü kızım çok kötü durumda şu an .. Herkesin kendi tercihidir asla yargıla Yamam bir Evladı annesi kadar iyi kimse bakamazDeri testi 2 yaşından önce kesin sonuç vermez bu konular üzerinden 1 yıldan fazla araştırmalar yapıyorum çocuğunuza yaptırdığınız aşıları araştırın içerikleri maalesef ki çok fazla yan etkileriyle dolu aşıyı üreten Kişiler yan etkilerini kabul etmiş bizim milletimiz etmiyor yan etkisinde alerji yazar ! Bu arada topa tutmanıza gerek Yok beni evet aşısız doktor yüzü görmeyen bir evladım var herkes kendi evladının iyiliğini düşünür yaptırana sonsuz saygım var
Anladım canım uygulamaya çalışacağım elimden geldikçe ve beni dinledikleri süreceHa bi de söylemeyi unuttum cocugunuzu kimseye öptürmeyin gerekirse sizde mümkün oldugunuzda da öpmeyin bunu bi yerden duydum internrtten bulabilirsiniz
Biz bölgesinde yok çok şükür zaten tek orada yok geri kalan her yerde var kulağında bile var yani düşünüN. Kızım şu an on aylık benim Bioderma Ya çok heveslenmiştim bunu duyduğum iyi oldu gerçektenSöyleyeceğim şeyler yazıldı mı bilmiyorum okumadım yorumları çünkü ama bu konuyla ilgili çol doktor gezen ve durumu yasayan biri olarak size bir kaç öneride bulunmak isterim.
* yediklerinize dikkat edin emziriyorsanız ve kızarıklık popoda ve bez bolgesınde de varsa muhtemelen sizin beslenmenizden de erkileniyor olabilir.
*süt ve süt ürünleri, yumurta, hayvandal gıdalar, kırmızı renkli besinler (domates, salca, çilek,biber gibi), kurutrmişler, paketli hazır gıdalar tuketmemeye özen gösterin. Ben genelde sürüm kesilmesin diye sebze ile beslendim bol taze sogan dere otu tukettım en az alerjik olan pirinc ve patatesle karnımı doyurdum bi kac hafta bu sekilde beslenip kızarıkları takip edin ve azaldıysa yediklerinizde oldugunu anlarsınız. Doktor da size perhiz veriyor ve hangi gıdanın alerjik oldugunu siz buluyorsunuz. Kızarıklık gectikten aonra ilk saydıgım ürünleri tek tek sırayla bir kac gun arayla deneyip kozarıp kozarmadıgına bakabilirsiniz.
* banyo yaptırırken sampuan vs haftada 1 kulanın ve her gun uyku oncesi sadece su ile banyo yapıp ardından vucudunu nemlendirin. Biz bioderma kullandık atopik ciltler için olanı gayet memnun kaldık hem şampuan hem nemlendiriciden.
* haftada 2 kere banyo suyuna yani bir bebek kuceti veya legeni içine bir fincan mısır unu nişastası koyup suda 5 dk oynatın bir kez ustten durulayın yeter bu gercekten kaşıntısına çok iyi gelecek.
*carsaflarını 60 derecede kokusuz deterjanla yukayın (bingonun anti alerjik deterjanı yada uni baby olabilir)
* kıyafetlerinin kaşındırmayan cinsten olmasına dikkat edin ve terletmeyin.
Aklıma gelenler bunlar bize doktorumuz özel bir krem de yaptı ama onu söylemem dogru olmaz ancak doktor onerısı ile alınabiliyor. Ancak yukarda saydıklarım bebeginize umarım ki faydalı olur.
Genelde 9 aydan sonra geciyor. Allah şifa versin.
İnşAllah değildir çünkü uyuz da çok zorİnanın onu da düşündük ama kan testinde alerjisi olduğu çıktı
Peki ne zamana kadar kullanacaksınız kremi? Tamamen geçmiyor mu?
Bide ismi ne? :)
Bende bu kremden kullanıyorum.Benimki kışın başlıyor yazın güneşle denizle geçiyor. Kışın ayda iki kere 4-5 gün kullanmam gerekiyor. Eğer kullanmazsam kaşıntıdan derim soyulup kanıyor o yüzden aşığım bu kremeKremin adı advantan. Kremin ismini vermem sorun olmuyordur umarım.
Bunun kesin çözümü yokmuş tamamen geçmiyor. 5 yaşımdan beri vücudumun farklı farklı yerlerinde ortaya çıkıyor egzama.
Bende bu kremden kullanıyorum.
Konu dağılmasın özelden yazabilir miyim?
Zaten yaptırdığınız İçin o durumda o yüzden araştırın dedim büyük yan etkileri mevcut alerjide dahil maalesefAma bir umut mecbur yaptırmam gerekiyor çünkü kızım çok kötü durumda şu an .. Herkesin kendi tercihidir asla yargıla Yamam bir Evladı annesi kadar iyi kimse bakamaz
Yoksa instagramdaki Hacer hanım mısınız siz :) o da aşıyla çok karşıydı.. ama mecbur yaptırıyoruz sağlık bakanlığının şartı buZaten yaptırdığınız İçin o durumda o yüzden araştırın dedim büyük yan etkileri mevcut alerjide dahil maalesefçok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelir