Kurban Derdi

bence haklısınız, işi gücü olan bir yetişkinsiniz neden tatil yapmayasınız? ayrıca yanlarına da gideceksiniz bunda ne var?
bu bayram yaşı ilerlemiş kedimi yalnız bırakmamak için ne tatile ne ailemin yanına gittim, yine de asla sorun yaşamıyoruz, hayat bu kalıplaşmış kurallarla yaşanmıyor maalesef..

Kurban kesmek durumu olana farz bişey.büyük zorluyorsa demekki onu kesmeye durumun yok kesmeyeceksin . İlla elaleme ben büyük kestim diye hava atmak için gerek yok.turkiyede insanların fakir veya yoksul olduklarını kabullenememe durumu var . kurbana ortak değilseniz gidip yardım etmenize gerek yok .ablaniza bir üyenin dediği gibi kurban senin kurbanın tabii zorlayacak diyip gecin.Biz küçük kestik 10 poşet mi 11 poşet mi ne et çıktı.1 poşetini eve aldık kalan poşetlerin hepsini yoksul bir mahalleye gidip dağıttık. Evlerin durumundan anlaşılıyor zaten kurban kestinimiz diyoruz kesmedim derlerse hemen bir poşet uzatıp iyi bayramlar diyoruz.
Annemizin MİT'in kirin ederek et vermeside çok ayıp .biz kestiginizden ihtiyaç sahibi olmayan kimseye vermiyoruz .evde olan evde pisenden yer okadar. Kimseye ayrıca verilmez amaç ihtiyaç sahiplerine dağıtmak .annenize söyleyin mirin kirin edecekse hiç vermesin siz zaten kesiyormussunuz .kurban kesen birine ayrıca et vermek kurbanın zaten ruhuna aykiri

Kestiğini dağıtan da görmedim hiç. Herkes kesip kesip dolabına taze et stoklamak istiyor. Dağıtan da kardeşine teyzesine veriyor. Komşuya bile veren yok. Çok tuhaf gerçekten bu zihniyette
Eskiden ben de kızardım bu tarz insanlara ama son 1-2 yolu düşününce ülkenin %60ı ihtiyaç sahibi olmaya başladı artık tek maaşlı memur da ihtiyaç sahibi o kurbanı kesmese belki kendi de evine et alamayacak bayram sayesinde evi çoluğu çocuğu et görüyor. Din 1/3ünü fakir fukaraya 1/3ünü akrabaya dağıtın der doğru olan bu tabi ama ben kızamıyorum şu ekonomide insanlara

Kendi bildiğinizi okuduğunuz için tebrik ediyorum . Ailelerin böyle duygu sömürüsü yapmalarına ayrı bir gıcığım zaten . Herkesin tatil anlayışı farklı. Aileniz dışında da rahatlama alanlarınız olmalı . Tatili yorularak geçirmek istemeyebilirsiniz. Ben eskiden vicdan yapardım da artık saldım bu konuları keyfime bakıyorum . Kimsenin derdini çekmeye gelmedik bu dünyaya.

Durumu olmayan zaten kurban kesmeyecek.
İhtiyaç sahibiyse fakire fukuraya dagitamiyorsa çoğunluğu kendi evine verip dağıtmayacak kesmek için zaten kurbanı beklemesine gerek yok.zaten din açık durumu olmayan kesmesin diyor

Ama zorunlu bir eylem değil. Durumu yoksa kesmeyecek bana göre. Durumu varsa da dağıtacak. Ben kurban işine girmem ama löseve genelde o ayda bağış yapıyorum mesela. En azından gerçekten ihtiyaç sahibi yararlansın. Amaç taze et yemek stok yapmak değil fakire yardım etmekse etsinler. Ben hiç kenar mahallede dağıtım yapıldığını duymadım mesela kimseden

Kestiğini dağıtan da görmedim hiç. Herkes kesip kesip dolabına taze et stoklamak istiyor. Dağıtan da kardeşine teyzesine veriyor. Komşuya bile veren yok. Çok tuhaf gerçekten bu zihniyette
Kendimi bildim bileli babam kurban keser ama kurban etinin e si bile hic girmedi eve, direkt bagıslıyor dondurucusuna dolduran allahı kandırdıgını zannediyor sadece.

Kendimi bildim bileli babam kurban keser ama kurban etinin e si bile hic girmedi eve, direkt bagıslıyor dondurucusuna dolduran allahı kandırdıgını zannediyor sadece.
Benim dedem keserdi yaşadığı süre boyunca kesti yani. Sadece kurbanın ertesi sabahı kavurmaya yumurta kırmak için bir parça kavurmalık ayırırdı kalanını verirdi. O da bir tavaya sığacak kadar azdı. Ondan gördüğüm için sanırım tuhaf karşılıyorum kayınvalidemin evinde dolu dolu et görünce. Sadece bize kaç kilo veriyor. E biz zaten et alıyoruz, elli kere de dedim mesela ben kasabımdan alıyorum. Bunlar daha kokulu daha sert okuyor diye ama dağıtmıyor illa çocuklarına anasına babasına verecek

Çok üzücü. Ben lösevciyim pesinden kosmadan kafam rahat ediyor.

Alıstırmıssın her sene yardım etmeye, simdi senin gorevin gibi görüyor. O laf sokuyosa sende aynı sekilde cevap ver. Ugrasiyosan kendi kurbanın icin ugrasıyosun benim degil de.

Bayramları zahmete zulme
Tatilleri zahmete zulme çevirmeye bayılan bı zihniyetiz ya ülkece uffff.kroniklestik iyice

Düğünler bile zahmet zulüm kavga dövüş iyy Allah'ım iyy

Onu bende daha önce söyledim. Ama asla kabul etmiyorlar. Öyle kurban olduğu anlaşılmazmış. Babam kurbanı kasabın parçalamasını bile kabul etmiyor. Herşeyiyle kendileri uğraşıyorlar.
Oylesi zaten dogru degil.. yani marketlerden almak ama neyse konu bu degil..

Ugrasmak istemiyorsa ablanda baska yere bagislasin madem…ayrica her sene yapmiyorsun tatili.. ben olsam bisey almam..

Buyuk bas cidden zor oluyor…

Herkes kendi kurbaniyla ilgilensin. O sizin kurbaniniz degil, ne alaka neden yardim etmek zorunda olasiniz ki? Siz bagislamayip kesseniz ve onlardan yardim bekleseniz mantikli olur muydu? Ben de ailemdn de kayinvalideden de ayri ilde oturuyorum. Aslinda bagislamak istiyorum, ama kurban kesmezsem bayramin ilk gununden memlekete gitmem beklenir, gidersem de onlarin isini gormek, kurbanlarina yardim etmek zorunda kalırım diye, sirf bu sebepten illa da her sene kurbanimi kesiyorum. Kendi basimiza esimde her seyini halledip ikinci gunu veya sonraki hafta gidiyoruz. Baskasinin isine bir ugrasacagima kendi evimde kendi isime 10 ugrasirim ama daha az yorulurum sahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…