- 4 Şubat 2022
- 230
- 399
-
- Konu Sahibi aburcuburcuburcu7
Ben olsam rahatsız olduğumu söylerdim ve pay vermek isterlerse de asla almazdım. Şaka adı altında iğnelemek hiç hoş değil.Herkese iyi bayramlar diliyorum öncelikle. Ailemle farklı illerde yaşıyoruz. Ben başka ilde çalışıyorum. Bu bayram ablam ve babam ortak kurban kestiler. Ben ilk 3 gün tatile gittiğim için salı günü yanlarına gideceğim. Ablam sürekli whatsapptan yazıyor. Beni igneliyor. Sen tatilinin tadını çıkar biz kurbanı hallederiz diye. Kendince saka yapıyor ama ben yardıma gitmedim diye bana laf sokuyor. Ben kendi adıma bagisliyordum ama onlara yardım ediyordum her sene. Ablamın bana bu şekilde sitemde bulunması beni üzdü. Bayramın ilk günleri gitmedim diye annemle babamda bozuldular biraz. Kardeş veya çocuk olmayı ben seçmedim. Bu şekilde tüm çocuklarım benim istediğim şekilde yaşasın anlayışına sahip bir aile bencil geliyor bana . Bilmiyorum. Sizce haksız mıyım? Gidince bu konuyu hiç açmayayım mı?
Annem bana kendi paylarından zorla biraz et veriyordu. Ama ben her sene onu da istemediğimi söylüyorum.Kurban eti bana sert geliyor. Bayılarak yemiyorum zaten.Ben olsam rahatsız olduğumu söylerdim ve pay vermek isterlerse de asla almazdım. Şaka adı altında iğnelemek hiç hoş değil.
Ablanıza söyleyin o kadar yoruluyorsa zincir marketler kesip parçalayıp kıymasına varana kadar çekip paketleyip vakumlayıp eline veriyor, bu hizmetleri kullanabilir dondurucusuna et depolamak için.Herkese iyi bayramlar diliyorum öncelikle. Ailemle farklı illerde yaşıyoruz. Ben başka ilde çalışıyorum. Bu bayram ablam ve babam ortak kurban kestiler. Ben ilk 3 gün tatile gittiğim için salı günü yanlarına gideceğim. Ablam sürekli whatsapptan yazıyor. Beni igneliyor. Sen tatilinin tadını çıkar biz kurbanı hallederiz diye. Kendince saka yapıyor ama ben yardıma gitmedim diye bana laf sokuyor. Ben kendi adıma bagisliyordum ama onlara yardım ediyordum her sene. Ablamın bana bu şekilde sitemde bulunması beni üzdü. Bayramın ilk günleri gitmedim diye annemle babamda bozuldular biraz. Kardeş veya çocuk olmayı ben seçmedim. Bu şekilde tüm çocuklarım benim istediğim şekilde yaşasın anlayışına sahip bir aile bencil geliyor bana . Bilmiyorum. Sizce haksız mıyım? Gidince bu konuyu hiç açmayayım mı?
Onu bende daha önce söyledim. Ama asla kabul etmiyorlar. Öyle kurban olduğu anlaşılmazmış. Babam kurbanı kasabın parçalamasını bile kabul etmiyor. Herşeyiyle kendileri uğraşıyorlar.Ablanıza söyleyin o kadar yoruluyorsa zincir marketler kesip parçalayıp kıymasına varana kadar çekip paketleyip vakumlayıp eline veriyor, bu hizmetleri kullanabilir dondurucusuna et depolamak için.
O zaman yorgunluktan şikayet etmeye hakları yok. Sizi bu yorgunluğa dahil etmeye çalışmaya hiç yok.Onu bende daha önce söyledim. Ama asla kabul etmiyorlar. Öyle kurban olduğu anlaşılmazmış. Babam kurbanı kasabın parçalamasını bile kabul etmiyor. Herşeyiyle kendileri uğraşıyorlar.
Bizde kesilir evden daha çok dışarıya dağıtılıyor . Hatta kesmeyende daha çok olur genellikle . Bı biraz etrafa bağlı sanırımKestiğini dağıtan da görmedim hiç. Herkes kesip kesip dolabına taze et stoklamak istiyor. Dağıtan da kardeşine teyzesine veriyor. Komşuya bile veren yok. Çok tuhaf gerçekten bu zihniyette
Yani benim annem babam çevrem senelerdir zaten kurbanla uğraşmıyor. Çok inançlı bir aile değiliz. Ama mesela kayınpeder kesiyor. sadece bize yedi poşet kuşbaşı veriyor zorla. Bunun iki katını da kendine alsa e kurban bitti zatenBizde kesilir evden daha çok dışarıya dağıtılıyor . Hatta kesmeyende daha çok olur genellikle . Bı biraz etrafa bağlı sanırım
Yani sırf et stoklamak için kesmek akıl karı iş değil o kadar uğraşmak zahmetle falan bilemiyorum. Zaten manası da kalmıyor kendin için kesiyorsan .Yani benim annem babam çevrem senelerdir zaten kurbanla uğraşmıyor. Çok inançlı bir aile değiliz. Ama mesela kayınpeder kesiyor. sadece bize yedi poşet kuşbaşı veriyor zorla. Bunun iki katını da kendine alsa e kurban bitti zaten
Teyzemin eşi de kesince kendi kardeşin eşine yeğenlerine komple veriyormuş. Onlar da dağıtmıyormuş teyzem de kızıyor bence kurban da değil o sadece onlara hibe edip geliyoruz diye. Ben anlamadım yani bu taze et yemek için bu kadar zahmet vermeyi hiç
Kendisi de cikarsin madem bu kadar dert ediyosa. Eviniz ayri ortak kurban da kesmiyosunuz belli ki. Mecbur musunuz onlarin kurbaninda ter dokmeye. Ustelik bu kadar zorlaniyosa anlassinlar bi kasapla 3. Gun mis gibi paketli gelir etleri. Bitmedi su kurban derdi insanlardaHerkese iyi bayramlar diliyorum öncelikle. Ailemle farklı illerde yaşıyoruz. Ben başka ilde çalışıyorum. Bu bayram ablam ve babam ortak kurban kestiler. Ben ilk 3 gün tatile gittiğim için salı günü yanlarına gideceğim. Ablam sürekli whatsapptan yazıyor. Beni igneliyor. Sen tatilinin tadını çıkar biz kurbanı hallederiz diye. Kendince saka yapıyor ama ben yardıma gitmedim diye bana laf sokuyor. Ben kendi adıma bagisliyordum ama onlara yardım ediyordum her sene. Ablamın bana bu şekilde sitemde bulunması beni üzdü. Bayramın ilk günleri gitmedim diye annemle babamda bozuldular biraz. Kardeş veya çocuk olmayı ben seçmedim. Bu şekilde tüm çocuklarım benim istediğim şekilde yaşasın anlayışına sahip bir aile bencil geliyor bana . Bilmiyorum. Sizce haksız mıyım? Gidince bu konuyu hiç açmayayım mı?
Kendi kendilerine eziyet bu. Böyle daha çok mu sevap alacaklarını düşünüyorlar ?Onu bende daha önce söyledim. Ama asla kabul etmiyorlar. Öyle kurban olduğu anlaşılmazmış. Babam kurbanı kasabın parçalamasını bile kabul etmiyor. Herşeyiyle kendileri uğraşıyorlar.
3. Gün bile değil. Dün yaptık verdik bugün sabah aldık. Ayrı ayrı paketleyip verdiler elimize... Amaç eziyet herhalde kendilerine.Kendisi de cikarsin madem bu kadar dert ediyosa. Eviniz ayri ortak kurban da kesmiyosunuz belli ki. Mecbur musunuz onlarin kurbaninda ter dokmeye. Ustelik bu kadar zorlaniyosa anlassinlar bi kasapla 3. Gun mis gibi paketli gelir etleri. Bitmedi su kurban derdi insanlarda
Hadi 2. Gun olsun seni mi kiricam kiz3. Gün bile değil. Dün yaptık verdik bugün sabah aldık. Ayrı ayrı paketleyip verdiler elimize...
Ayyy bir de büyük hayvan. Yok artık. Yav işi bilene vereceksin geçeceksin. Kasaplar ne güne durur ? Evimin karşısında kasap var , bakıyorum sürekli dolu. Gelen giden yaptırıyor. Hem onların cebine para girsin. Bir de evde kesilmez yani yok. Kayar ellerinden et , bir de sakatlık çıkarırlar falan Allah korusun.Bilemiyorum. Genelde çoğu konuda ailemle bakış açım tutmuyor. Sonra arada kalıyorum. Vicdansizlik mi yapıyorum diye. Babam zaten küçük birşey kesecekti sonra etrafın gazına gelmiş, bu maddiyata bu hayvan olur mu falan demişler babamda daha büyük hayvan almış. Biraz ondan zorlanmışlar. Onun hıncını benden çıkarıyor ablam. Halbuki kendisi de büyük hayvanı istemiş.