Kurban bayramı süresince çocuk yapmak günah mı?

Mesela kitaplarda soyle yaziyor, tam erkegin bosaldigi anda konusursaniz cocuk dilsiz oluyor, opusurseniz sagir oluyor gibi. Bilemedim ben dogrulugunu sormadim sadece soruma cevap aradim ama herkes ustume geldi
Bu dediklerinize osur osur ipe diz denir. Saçma sapan şeylere ne inanıyorsunuz anlamadım ki.

Mesela kitaplarda soyle yaziyor, tam erkegin bosaldigi anda konusursaniz cocuk dilsiz oluyor, opusurseniz sagir oluyor gibi. Bilemedim ben dogrulugunu sormadim sadece soruma cevap aradim ama herkes ustume geldi
Napak ölü balık gibi yatak mi? Sacma bunlar ya hu.

Bende ogluma kurban zamanlari hamile kalmistim ,cok sukur saglikli canim

Cocuk yasta oyle bi kitaba denk gelmistim okudum saf saf. Iste yok su gun olursa cocuk soyle olur su saatte olursa boyle olur yani yapacak gun saat birakmamisti :) uydurma kulaktan dolma seylerihadis diye yutturuyorlar akil mantik aliyor mu peygamberimiz oturmus tek tek su gun bugun olmaz diye anlattigini. Yasak olan bellidir hayizliyken olmaz.

Sanırım aynı inanış osmanlı harem kültüründe de vardı
Halvet sırası konuşmak göz göze gelmek yasaktı.

Bunu nasıl açıklarız bilmiyorum ama, dinle açıklanamayacağı kesin.
Çok saçma zira.

Yaptığınız gün dollenmenin gerçekleşeceğini nerden biliyorsunuz peki?

Böyle saçma şey duymadım. Siz sorunuza cevap ararken insanlardan duyduğunuz şeylerin doğruluğunu kabul edip ona göre yorum yapmalarını bekliyorsunuz. Ama kimse doğruluğuna inanmıyor gördüğünüz üzere -ki mecbur da değiller- Gerçekten kaynaklarınızı gözden geçirin bence de. Din diye safsataları döşemişler resmen. İslam bilimi dışlamaz, safsatalardan beslenmez. Kocakarı tavsiyesi gibi tüm söyledikleriniz, dini hiçbirşeyle yakından uzaktan alakası olduğunu sanmıyorum

islamı kurallara baglı kalarak cocuk yapmak nedır ??? bılemıyorum
ılk defa duydum yanı bunu...
o bahsettıgınız hadisi de ılk defa duydum
cunku oyle bırsey yok

şaka gibi bır konu;
ıstedıgınız zaman ve ıstedıgınız gıbı cocuk yapabılırsınız .

Hadis gercek midir degil midir bilemem de madem icinize suphe dustu bayramdan sonra denemelere devam edin. Olmaz mi oyle?

Evet canım dini açıdan bazı günler ilişki yasaklanmıştır. Bunlar arefe ve bayram günleri kandil geceleri birkaç gün daha var şuan net hatırlamadığım. Bu günlerde çocuk olmasının çocuk üzerine olumsuz tesirleri olduğu rivayet edilmiştir. Ever çocuğun hangi gün ana rahmine düştüğü dini açıdan önemlidir. Mesela paxarı pazartesiye bağlayan gecede olan çocuk hafız olur. Çevremde gerçekten bunu bilinçli yapan hafızlarda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…