- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
- Konu Sahibi AngryPenguin
http://www.internethaber.com/metehan-demirden-bir-ozur-daha-geldi-651779h.htm
Metehan Demir, kayıtların internete sızdırılmasından sonra ilk açıklamayı dün gece yapmış ve özür dilemişti.
İşte o açıklama;
Farklı zamanlarda Arapça konuşan Alman taklitleri dahil farklı konuşmalarımı gizlice dinleyip montajlayanları Allaha havale ediyorum. İllegal yollarla insanları dinleyip onları haşa din düşmanı gibi gösteren haysiyet cellatlarının kimsenin Allah sevgisini ölçme hakkı yoktur.
Yine de montajlı ifadeler dahil hassasiyet gösteren herkesten özür dilerim.Bu milletten de elbet birgün birileri özür dileyecektir.
“Ey iman edenler, herhangi bir fâsık size bir haber getirirse, onu iyice tahkik edin, doğruluğunu araştırın.”
“Yoksa, gerçeği bilmeyerek, birtakım kimselere karşı fenalık edip sonra yaptığınıza pişman olursunuz. Hucurat Suresi 6.”
Metehan Demir bu ülkede yıllardır önyargı ve düşmanlığın bitmesi için mücadele veren biri olduğunu belirterek “sağduyu ve vicdanlara açıklamamdır” diyerek şu açıklamayı yaptı:
Beni yıllardır tanıyanlar da bilir ki hayatımda dinimize ve Kur'an'a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Her alanda mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettim. Oynanmış da olsa bu kayıtta da bir hakaretin olmadığını göreceksiniz. Aksine tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki bunların hiçbiri benim mizacım için bahane olamaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim...
__________________________________________________________________________________
Bugüne kadar hiç bir ses kaydı için kesin montajdır ya da asla montaj değildir demedim , çünkü bu konuda bilir kişi değilim . Öyle olmadığım içinde doğrudan yorum yazmadım hiç .
Bu son ses kaydını dinlediğimde ''dur bakalım '' dedim .
Montaj nedir ?
Bir kişinin farklı zamanlarda ve farklı mekanlarda yaptığı konuşmalardan ; kesip , biçip , derleyip toparlayıp , yeni bir konuşma ortaya çıkarmak yine o kişiye ait (bilir kişi değilim demiştim , açıklamamın amatörlüğünü mazur görün )
O zaman montaj için hangi doneler lazım ? Kişinin o konuşmada geçen kelime , kelime öbeği , alaycı üslup , tam o kelimeyi söylerken attığı kahkaha efekti ... vs .
Şimdi sorarım , Egemen Bağış ? Sen hangi konuşmalarında Kuran ayetleri ile bu şekilde kahkaha ve huşu (!) içinde bahsettin ?
Konuşmaların orjinal halini yayınla . Bakalım sen hangi konuşmada Kuran tilaveti yapmışsın da , diğer bir konuşmada arkadaşınla geyik yaparken bu ikisi harmanlanmış!
Bana koskoca Başbakan , bize kasetlerin gerçek olmadığını kanıtlamak zorunda mı aus demişti bir arkadaşım ? Yahu bana açıklamayacak (açıklamadan kasıt ispat ) bana kesin delil göstermeyecek de kime gösterecek ?
Koskocaaaaaaaaa eski bakan göstersin madem şimdi . Twitter da harcadığı fazla zamandan ayırsın bir zahmet .
Nefret ettim siyasetten nefret !
Ömrü hayatı boyunca AKP ye oy vermeyecek olan seçmen rahat , 30 Martta başka bir partiye destek verecek ve sonucu bekleyecek .
Koşulsuz şartsız AKP desteğini çekmeyen ve sonsuz inanan seçmende rahat , onlarda 30 Martta verecek oylarını partilerine ve sonucu bekleyecek .
Montaj mı değil mi ? Hile mi hurda mı , oyun mu ? Son yılların siyaset ve ülke üzerine oynanan en büyük kirli komploları mı bu , yüzyılın kirli dosyalarının ayyuka çıkması mı ?
30 Martta eve döndüğümde tüm bu yaşananların bir komplo olmadığını düşünürsem ve desteklemezsem ve dahi bu oyuna gelirsem kahrolurum .
30 Martta eve döndüğümde tüm bunlar komplo , bu oyuna gelmeyeceğim dersem ve desteklersem ve dahi bunların hepsi gerçek ise iki kat kahrolurum .
İşim yaş ...
Vicdanımı rahatlatacak hiç bir gelişme yok müspet ya da menfii , ortaya ne çıksa montaj deniliyor , çarkın düzeni error veriyor .
Dedim ya nefret ettim diye bu süreçten . İmrenmiyor değilim , var ya da yok diye bir kalemde üzerini çizenlere . Ben hala hak yememek adına araştırma yollarındayım ...
aynı sıkıntları paylaşıyorum aus...benim inandığım bir gerçek var fakat bu gerçek için bana sunulan bir fırsat yok...ne yaparsam yapayım içim rahat olmayacak...