kumaş pantolon ütüsü

violette

zor bir yola çıkıyorum
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
1.309
12
116
46
İzmir
Arkadaşlar bende kumaş pantolonlarda çift çizgi olmasından bıktım.Bazı kumaşlarla benim ütü konusundaki beceriksizliğim birleşince olanlar oluyor.Ne yapabilirim.Fikri olan varmı?:uhm:

çizgili yereleri yaparken bol buhar salacaksın.bütün marifet buhar yoğunluğunda

Ben pantalonu ters ceviriyorum,cizgileri boyunca kuru sabunu iyice cizgilerin uzerine suruyorum her iki tarafi da bol bol sonra duzeltip nemli tulbetle iyice utuluyorum.Mutlaka deneyin cok memnun kalacaksiniz.

Ben pantalonu ters ceviriyorum,cizgileri boyunca kuru sabunu iyice cizgilerin uzerine suruyorum her iki tarafi da bol bol sonra duzeltip nemli tulbetle iyice utuluyorum.Mutlaka deneyin cok memnun kalacaksiniz.

ben hic sevmem kumas pantolonu,esim de sevmez allahtan............
ama nerden estiyse bikac ay once kumas pantolon aldim,2 kez giydim,niye aldiysam sanki.........utusude sinir bise,zaten utu yapmayi sevmem...ama bu yontemi ,cok merak ettim bi deniycem.......

önce pantolonun iç ceplerinden başlayıp ütülenir.
sonra bel kısmından masanın kenarına sokularak bel ve dış cep kısımları ile köprüler güzelce ütülenir ve sonrasında
pantolon köprünün çizgi kısımlarından itibaren masaya konur ve paçalar birleştirilip paçadan başlanacak şekilde yavaş ve keskin hareketlerle ütülemeye devam edilerek yukarıya doğru yani pile çizgilerine doğru çıkılır ve en son işlem olarakta pilelere şok buharlar uygulayacak şekilde yavaş hareketlerle son rütüşlar yapılır ve
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLDU İŞTE ŞİMDİ.....

Yani eşimn 60 a yakın gömleği 40 yada daha fazlasıda kumaş pantolonu var en sıkısıcıda bu son zamanlarda çıkan parlak kumaşlar ve en zoru bunları ütülemek ama bu yöntemle asla eşimi çift çizgi ile işe göndermediysem eğer bu anlattığım yöntem gerçekten işinize yarar bayanlar kolay gelsin sabırlar dilerim hepimize....

sana kolay bir yöntem söyleyeyim,pantolonun cizgilerini kaybetmemisse eger,pantolonu pacalari birlestirerek degilde,öteki türlü koy,normal kot ütüler gibi mesela.sonra cizgiler varmadan ütüle.arkasini önünü böyle yaptiktan sonra pacalari birlestir ve ek yerlerini ütüle.hem cift cizgi olmuyor hemdekolay ütüleniyor.sonuctan memnun kalacaksin.

pantolon ütülemeyi hiç sevmiyorum bu yöntemi deniycem sağol

Teşekkürler hanımlar.
Eşim kamu kurumunda çalıştığından gömlek ve pantalon çok kullanılıyor.Bu tavsiyelere uyarım.a.s.

uzman tv. de ütü nasıl yapılır diye arattır. gömlek pantolon ütüsü kuru temizlemeci birisi uygulamalı gösteriyor. ben ütü yapmaktan nefret ederim ama izledikten sonra hayatımı kurtardı diyebilirim. çünki belli bi sistemle ve sırayla yapıyosun ütüyü, çift cizgi yapmıyosun ipuçları filanda veriyo bi bakmanı tavsiye ederim. benim için gömlek ve pantolon ütülemek daha eğlenceli artık.

Çok faydalandım teşekkürler cnm.........alkisalkisalkis

Bana ütü yapmayı kayınvalidem öğretti onunda eniştesi kuru temizlemeciymiş ondan öğrenmiş diyeceğim şu profesyenelce ütü yapabilmek istiyorsanız gogglede videosunu arattırın. Dışarda adamların gömleklerine bakıyorum 10 kişiden 9 nun gömleği yanlış ütülenmiş yada eksik ütülenmiş o yüzden kıyafetler yıkandıktan sonra ilk giyildiği gibi olamıyor.Uzman tvde falan var galiba.

kızlar bişi sorucam gömleklerin kolunu ütülüyoruz ya ondada tek çizgi olması gerekiyor fakat bazıları o çizgiyi omuzdan yaka kısmına kadar taşıyo ben omuzda çizgiden nefret ederim sizce olmalımı olmamamlımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…