Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

drbeauty123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
305
104
Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum

1 sene sonra gelen edit :
Kızlar merhaba... ben 1 senedir tovbeliydim.. babam sayesinde toparlandim borclarimi toparladi bende maasimi ona verdim. Bu arada boşanmadim ve evliyim.. Borclarim bitince babam karti bana teslim etti. 2-3 ay ben kullandim, ev aldik benim maasimla odeniyor..2 3 ay once eşimin kardeşi dugun yapti ve bizden birtakim beklentileri oldu. Busurecte eşim inanilmaz gerildi. Kartini ver demeye basladi. Babami cagirdi ver kizim dedi. Kartimi ona teslim ettim. Maasim suan 13 14 bin civari.. 1000 tllik bir cekim yaptim dugunde abiye almak icin yine mi kumar oynadin demeye basladi.. dovdu vurdu..kasada birikimimiz vardi onlari tek tek kuyumcuya kontrol ettirdi. Bizi bitirdin diyerek. Ve ben strese girip ben tovbemi bozdum ve 1 sene sonra tekrar basladim. Harclik vermiyordu. En azindan 100 tl kazanayim derken elimi yine kaptirdim. Bu seferki batisim hayli berbat oldu. Odenememeyecek krediler cektim. Yetmezmis gibi kasadaki taki setini bozdurdum(kayinvalremin taktigi) esim kasayi actigi anda öldürene kadar dövecek.kasadaki kendi biriktirdigim 50 gram bilezigi bozdurdum. Ve maas bankamdan yuklu miktar kredi cektim. Ben akil almaz bir insanim. Kendime guvenim tamamen bitti. Allaha tutunurdum simdi onun bile huzuruna cikamiyorum. Cözum kalmadi cözumu kendi ellerimle bitirdim.. kimsem kalmadi.. hirdavatcidan urgan aldim. Onu da yapamamak ölememekten korkuyorum.. size bile yazacak yuzum yok ama ne olur bana akil verin. Bu dunyada yaptigim hatalar yuzunden ben artik nefes alamiyorum. 40 kez intihar senaryosu kurdum kafamda. Hangisi daha kesin olur diye. Ne yapamacagimi bilmez haldeyim. Burdan bana cok yazan kadin oldu. Kumar oynayan. Benden ibret alin Allah askina yapmayin. Benim gibi iradesiz olmayin. Babam bi kez.daha oynarsan seni silerim demisti. Esim de oyle affetmislerdi. Simdi kim beni affedecek..

Son düzenleme:
Bir psikiyatriste gittin mi? Bazı ruhsal bozukluklar da riskli yasantilara eğilimi arttırir...kumar,alış veriş bağımlılığı vb.bagimliliklara yol açar.Bence bir an önce iyi bir psikiyatriste başvur ve tedavi sürecine başla.Sonrasinda gerekirse arabanı satar ödersin borcunu...veya evlilik tarihini bir yıl otelersin

80 bin için değer mi? Ailenize ve nişanlınıza durumunuzu söyleyin. Nişanlınızın da bilmek hakkı sonuçta.
Hep beraber yardım edip kapatırsınız umarım sonrasında da herkesi birden mutlu edemeyeceğinizi kabullenip başkalarının istekleri için borç yapmamayı öğrenin. Kumar alışkanlığının yerine başka bir şey koyun.

80 bin cok degil maasinda guzel.Odenir o merak etme.Ama devamli havaya para yatirmak istemiyorsan tedavi olman lazim.Iyice batmak mi istersin.Son tovbeni et ve artik kesin kez uzak dur. Kumara verdigin parayi hayrina versen sevap +yardimlasma+insanlarin gulen yuzu seni daha fazla sevindirir.

Bu isten mutlaka kurtulman lazim baska kotu insanlarla karsilasmadan once.

Teşekkür ederim bugün son kez tövbemi ettim
80 bin cok degil maasinda guzel.Odenir o merak etme.Ama devamli havaya para yatirmak istemiyorsan tedavi olman lazim.Iyice batmak mi istersin.Son tovbeni et ve artik kesin kez uzak dur. Kumara verdigin parayi hayrina versen sevap +yardimlasma+insanlarin gulen yuzu seni daha fazla sevindirir.

Bu isten mutlaka kurtulman lazim baska kotu insanlarla karsilasmadan once.

9bin maaşa 3bin çok koymaz diye düşünüyorum. Dişini sıkış ödeyebilirsiniz. Ama sorunun kaynağını çözmeniz lazım. Kurana el basmakla olacak iş değil. Destek almalı bu işlerden bir şekilde uzaklaşmalısınız.

Eğer kardeşim veya Allah korusun bi arkadaşım bu illete düşse borcunu üstlenirdim üstlendim de ☹️

9bin maaşa 3bin çok koymaz diye düşünüyorum. Dişini sıkış ödeyebilirsiniz. Ama sorunun kaynağını çözmeniz lazım. Kurana el basmakla olacak iş değil. Destek almalı bu işlerden bir şekilde uzaklaşmalısınız.
Evet kimse farketmeden ödeyebilirim aslında 6 bin lira yeter ama 36 ay.. 36 ay boyunca bu borcu ödeyebilirim ama ne kadar saklayabilirim eşimden birgün hesabıma bakmak istemez mi

Kazancınız güzel 80bin borcu kapatabilirsiniz. Bu nedenle korkunuz olmasın. Ancak bir an önce bağımlılığınızla ilgili destek alın. Bunu nişanlınızdan saklamayın. Evlendiğinizde öğrenmesi durumunda her şey daha kötü olacaktır. Size destek olmak istese bile kandırılmış olmayı hazmedemeyebilir. Ayrılık olacaksa da bununla şimdi yüzleşmenizde fayda var. Durumunuzu ailenize de anlatın. Tek başınıza bu bağımlılıkla savaşamazsınız.

Elbise istedi kumar oynadım , şu oldu kumar oynadım.. Hep bir bahane sonucu olmuş aslında.
80 bin tl ödenmeyecek bir rakam değil. Satın aracınızı ödeyin borcunuzu. Ama bunun için mutlaka tedavi şart.
Herkesin hayatta hataları var.

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
80.000 tl kapanmayacan bir borç değil, ama nişanlına ve ailene söylemen gerekir...sonradan duyarsa daha çok yıkılır...hatta evliyken öğrenirse sizden ayrılabiir..şimdi söyle , versin kararını...belkide sana yardımcı olmaya çalışır, düğün takılarıyla felan...

Kazancınız güzel 80bin borcu kapatabilirsiniz. Bu nedenle korkunuz olmasın. Ancak bir an önce bağımlılığınızla ilgili destek alın. Bunu nişanlınızdan saklamayın. Evlendiğinizde öğrenmesi durumunda her şey daha kötü olacaktır. Size destek olmak istese bile kandırılmış olmayı hazmedemeyebilir. Ayrılık olacaksa da bununla şimdi yüzleşmenizde fayda var. Durumunuzu ailenize de anlatın. Tek başınıza bu bağımlılıkla savaşamazsınız.
Ama düğünüme 1 ay var :kızgın::kızgın:

Arabayı satıp ödeseniz ?
Maaşınız baya iyi sıksanız dişinizi max iki yıla rahat rahat bitirirsiniz degermi canınızdan olmaya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X