Arkadaşlar yaklaşık 1senedir sırt ve bel bölgemde geçmeyen kulunçlar var. Üşütmediğim sürece ağrı hissetmiyorum ama yine de sırtım hep kulunç rahatsız oluyorum. Doktorun önerdiği ilaçlar egzersizler hepsini yaptım ama geçmedi. Herhangi bir doğal yöntemle kulunç derdinden tamamen kurtulan varsa lütfen yardım etsin bana
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Bence öncelikle emin olmalısın kulunç ağrısı olduğuna. Ama ha diyorsan ki tanı bu şekilde koyuldu yapabileceklerin genel itibariyle şunlar;
-Öncelikle sıcak uygula o bölgeye, sıcak su torbası olur sıcak havlu vs toplamda 20 dk ortalama yetecektir.
-Akabinde o bölgeye hafif bir masaj yine oraya olan dolaşımı arttıracaktır.
-Hiç ara vermeden o kürek kemiklerinin arasındaki kasları çalıştıran egzersizler uygulamalısın. (duvara yüzünü dön, 1 m mesafe olsun ellerini omuz genişliğinde açıp omuz boyunda duvara yasla ve vücut ağırlığını vererek şınav çeker gibi ileri geri hareketini yap. Bunu yaparken kürek kemiklerin iyice birbirine yaklaşsın sonra uzaklaşsın. Sorun zaten o bölgede ve esas o alanın çalışması lazım)
- Ve dik otur kürek kemiklerini sık sık hareketlendir.
Ve tabi bunları sık sık yap, sorununun kökten çözüm egzersiz yapıp o bölgeye kan akışını arttırmakta.
Ayrıca Pilates egzersizlerinin omuz sırt kuşağı egzersizleri de çok faydalı olacaktır sorunun kökünden çözülmesinde.
Arkadaşlar yaklaşık 1senedir sırt ve bel bölgemde geçmeyen kulunçlar var. Üşütmediğim sürece ağrı hissetmiyorum ama yine de sırtım hep kulunç rahatsız oluyorum. Doktorun önerdiği ilaçlar egzersizler hepsini yaptım ama geçmedi. Herhangi bir doğal yöntemle kulunç derdinden tamamen kurtulan varsa lütfen yardım etsin bana
öncelikle gecmiş olsun, kulunçlar için birçok tedavi yöntemi var; bir fizyoterapist olarak sana öncelikli önerim kulunçlarının dağılmasını sağlaman bunlar ESWT, kuru iğneleme myofasyal gevşetme gibi fizik tedavi teknikleri snrasında aynı seyleri yaşamaman için omuz ve sırt kuşağı kaslarını kuvvetlendrmen. tekrar geçmiş olsun
Kulunç günlük faaliyetlerimi çok etkiliyor. Bende yıllardır kulunç ağrısı çekiyorum. Denemediğim yol kalmadı. Sıcak su, kas gevşetici, iğne, hareketler, masaj, bardak çekme, sırt çiğnetme... herşeyi denedim
Kulunç günlük faaliyetlerimi çok etkiliyor. Bende yıllardır kulunç ağrısı çekiyorum. Denemediğim yol kalmadı. Sıcak su, kas gevşetici, iğne, hareketler, masaj, bardak çekme, sırt çiğnetme... herşeyi denedim
Yogaya sadece 1 ay gidebildim hamileyim erken doğum tehtidi olmuştu çünkü. Çok şükür erken doğmadı kızım. Çok fazla bilgim yok ama yardım etmeye çalışırım. Yogayı bıraktıktan sonra biraz döndü ağrılar, ama kesinlikle eskisi gibi değil ve gün içinde nadiren (10-15 dk)ağrıyor. Eskiden tüm gün aralıksız ağrırdı.
Yogayı profesyonel birinden ders alarak yapmak gerek. Çünkü yanlış yapılırsa işe yaramayabilir hatta daha kötü olabilir ağrılar. Ne öğrenmek istiyorsun?