Kültürel, sanat, film, kitap, farklı meşgaleler her neyse hepsi olur farklı şeyler önerir misiniz

Rapunzelea

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
926
414
53
A dostlar bana yazdım edin dicem komik mi olacak🙄 kızlar depresyona ya girdim ya da girmek üzereyim lütfen bana yardım edin. Sürekli evdeyim hem virüsten dolayı hem de öyle çok takıldığım arkadaşım yok. 1,2 tane var tek tük görüşüyoruz. Çevremde çoğu kişi ya evlendi ya nişanlandı. Kendimi yalnız hissetmeye başladım. Kendimi kimseye yakın hissetmiyorum. Sürekli uyumak istiyorum, yatakta hiç çıkasım gelmiyor. Yeni hobiler edinmek istiyorum sırf kafa dagıtmak, hiçbir şey düşünmemek için. Kültürel, sanat, film, kitap, farklı meşkaleler her neyse hepsi olur farklı şeyler önerir misiniz bana 😔

A dostlar bana yazdım edin dicem komik mi olacak🙄 kızlar depresyona ya girdim ya da girmek üzereyim lütfen bana yardım edin. Sürekli evdeyim hem virüsten dolayı hem de öyle çok takıldığım arkadaşım yok. 1,2 tane var tek tük görüşüyoruz. Çevremde çoğu kişi ya evlendi ya nişanlandı. Kendimi yalnız hissetmeye başladım. Kendimi kimseye yakın hissetmiyorum. Sürekli uyumak istiyorum, yatakta hiç çıkasım gelmiyor. Yeni hobiler edinmek istiyorum sırf kafa dagıtmak, hiçbir şey düşünmemek için. Kültürel, sanat, film, kitap, farklı meşkaleler her neyse hepsi olur farklı şeyler önerir misiniz bana 😔
Yok ne komiği, hepimizin yaşadığı şey aslında bunlar.
Evlilik kısmı hariç , katılıyorum size.
Ailemle aram açıldı, haftalardır konuşmuyoruz. Evliyim ama eşimden başka destekçim yok sanki. Buraya taşınalı 1 yıl oldu, hiç komşum yok. İnsanlar soğuk, insanlar ve komşular artık eskisi gibi değil. İnsanlar gülümsemeye bile korkuyor sanki artık.
Herkes bıkmış, kimse umduğunu bulamamış maddi anlamda refah seviyesi anlamında. Nasıl bir dönemde yaşıyoruz ben anlamadım ruh sağlığı iyi olan insan görürsem şaşıracağım artık.
Siz gibi en fazla 2-3 arkadaşım var. Düzenli görüştüğüm 1 tanesi var. Az öz yetiyor.

Yapmakta hoşlandığınız ,mutlu olduğunuz şeyleri söyleyin lütfen kendimi bi şekilde mutlu etmeliyim 🙄

Yapmakta hoşlandığınız ,mutlu olduğunuz şeyleri söyleyin lütfen kendimi bi şekilde mutlu etmeliyim 🙄
Resme ilgin varsa çizimden hoşlanıyorsanız bişeyler çiziktirin.
Kitap okuyun kişisel gelişim falan.
Düzenli spor yapın, düzenli spor serotonin oranını arttırıyor ve fit falan olunca ya da kilonuzu koruyunca mutlu olursunuz.
Arkadaslarınızla sosyall mesafe ve maske kuralını bozmadan bir yerde bisiler için, laflayın falan ne biliiim.

Yok ne komiği, hepimizin yaşadığı şey aslında bunlar.
Evlilik kısmı hariç , katılıyorum size.
Ailemle aram açıldı, haftalardır konuşmuyoruz. Evliyim ama eşimden başka destekçim yok sanki. Buraya taşınalı 1 yıl oldu, hiç komşum yok. İnsanlar soğuk, insanlar ve komşular artık eskisi gibi değil. İnsanlar gülümsemeye bile korkuyor sanki artık.
Herkes bıkmış, kimse umduğunu bulamamış maddi anlamda refah seviyesi anlamında. Nasıl bir dönemde yaşıyoruz ben anlamadım ruh sağlığı iyi olan insan görürsem şaşıracağım artık.
Siz gibi en fazla 2-3 arkadaşım var. Düzenli görüştüğüm 1 tanesi var. Az öz yetiyor.
Valla sizin en azından eşiniz ve 1 arkadaşınız varmış. Bu da iyi ama ben bilmiyorum ruh halim değişiyor ailem var çok şükür aramda iyi ama arkadaş olarak her konuda güvendiğim evet bu dedgm kimse yok görüşüyoruz ama sanki var ama yok ya da bugünlerde kötüyüm o yüzden

Resme ilgin varsa çizimden hoşlanıyorsanız bişeyler çiziktirin.
Kitap okuyun kişisel gelişim falan.
Düzenli spor yapın, düzenli spor serotonin oranını arttırıyor ve fit falan olunca ya da kilonuzu koruyunca mutlu olursunuz.
Arkadaslarınızla sosyall mesafe ve maske kuralını bozmadan bir yerde bisiler için, laflayın falan ne biliiim.
Kitap öneriniz var mı yani şu kitap falan. Akıcı olsun ama öyle çok kitap okuyan biri degilim maalesef. Spor aletleri olarak ne almalıyım kilom iyi ama sırf korumak ve sıkılaşmak için

Kitap öneriniz var mı yani şu kitap falan. Akıcı olsun ama öyle çok kitap okuyan biri degilim maalesef. Spor aletleri olarak ne almalıyım kilom iyi ama sırf korumak ve sıkılaşmak için
371F3B13-CA92-42CB-BFA2-391E6E0F7A8C.webp

Çok var.. bunları okudum çok iyilerdi motive edici kitaplar

Benim en yakın arkadaş olarak gördüğüm insana karşı eskisi gibi değilim. Aptal yerine konmaktan yoruldum.
Eşim var ama eşle paylaşılan şeylerle arkadaşla paylaşılan aynı olmuyor.
Yani anlayacağınız ben de bayağı yalnızım.
Bu durumdan mutsuz muyum değil miyim buna tam karar veremiyorum.
Şuana kadar birçok hobi edinmeye çalıştım ama hepsi yarıda kaldı.
Tekrardan dönmeye çalışıyorum.

Kafanızdakileri yazdığınız bir blog açabilirsiniz.
Çizim yapabilirsiniz ya da dikime ilginiz varsa veya örgüye; öğrenebilirsiniz.
Takı tasarımla vakit geçirebilirsiniz.
Kanaviçe öğrenebilirsiniz.

Benim kendime hayrım yok ama yine de önerilerim bunlar

Evlere tıkıldık sanıyorum bir çoğumuz aynı durumdayızdır ☹️ Tatlı pişirmek bana çok iyi gelir eve yayılan sıcak kek ya da kurabiye kokusu huzur verir bu yüzden her gün pişiriyorum hepsini yememek için ya komşuya veriyorum ya buzluğa atıyorum 🤣 belki siz de farklı farklı tarifler deneyebilirsiniz. Bir de evde pilates yapıyorum, kaslarımız da zayıflamamış olur böylece

Depresyona girmeye vaktim yok artık.
Ama girdigim zamanlar açardım beni güldürecek diziler izlerdim.

Içine düşeceğim kitaplar okurdum.

Yani akıcı olsun demissiniz ama tarzınızı bilmeden ne dense boş.
Ilginizi çekmesi için size hitap etmeli.

Daha evvel okudum harikaydı dediginiz kitap adını söyleyin mesela.
Şu film çok güzeldi dediginiz filmi söyleyin.
Ona göre tavsiye verelim.

Siz ne seversiniz tahmin edebilmeliyiz.

Her sıkılganlığı depresyon diye nitelendirmeyerek başlasanız daha iyi olur, o kadar basit bi şey değil depresyon.
Bir miktar daha çok uyumanız, yataktan çıkasınız gelmemesi de doğal, kış mevsimine girdik soğuktan insanın hemen çıkası gelmiyor rahat yatağından, günler kısaldı hava çabuk kararıyor uyku getirebilir, doğal.

Film olarak buralarda listeler var:

Türüne göre ilginizi ne çekerse bakarsınız.

Kitap bölümü var buranın, bakabilirsiniz:

Müzikler keşfedebilir/unuttuğunuzu anımsayabilirsiniz enerji verir:

Başka?

Benim en yakın arkadaş olarak gördüğüm insana karşı eskisi gibi değilim. Aptal yerine konmaktan yoruldum.

Arkadaş konusunda ben de çok bahtsızım. Hep özenmişim hep birbirinin yanında dimdik duran arkadaşlara. Benim pek etkileme gücüm yok bazılara ne yapar eder insanları kendi yanına çeker bunlara pek özenmiyorum da iyi dostluklara özenirim hep

O bloglar herkese açık mı oluyor pek bilgim yokta ve kanaviçe örgü tarzı bi şey mi 🙈

Kitap olarak kristin hannah kış bahçesi kitabı harika ve çok akıcı eminim saracaktır. Uzun zamandır bende sizin gibiyim. Evliyim ve eşim aylardır görevde evde tek başımayım birkaç arkadaşım var onlar da uzakta. Komşu desen birkaç tane var ama gidip gelme olmuyor virüsten dolayı. Sırf can sıkıntısı geçsin diye bir iş ilanı gördüm düşündüm ama virüsten dolayı ondan da vazgeçtim. Şimdi atamaları bekliyorum. Ales, boyama kitabı, romanlar, filmler derken koskocaman 9 ayı tek başıma geçirdim ve geçirmeye de devam ediyorum. O yüzden seni çok iyi anlıyorum gerçekten zor...

Evlere tıkıldık sanıyorum bir çoğumuz aynı durumdayızdır ☹️ Tatlı pişirmek bana çok iyi gelir eve yayılan sıcak kek ya da kurabiye kokusu huzur verir bu yüzden her gün pişiriyorum hepsini yememek için ya komşuya veriyorum ya buzluğa atıyorum 🤣 belki siz de farklı farklı tarifler deneyebilirsiniz. Bir de evde pilates yapıyorum, kaslarımız da zayıflamamış olur böylece
Bunu tam ben soracaktım siz yazmışsınız 😊 yeni pasta ve yemek tarifleri de olur. Yapıp tadını beğendiğiniz tatlılar var mı ? Yemekte olur

Birkac dizi önereyim; Adini feriha koydum (1.Sezon)
Avrupa Yakasi (4.Sezon itibaren)

Bir kac youtube kanali: Yap Yap
Oha diyorum (özellikle Alper ve Firatin bulundugu Videolar)
Noluyo ya

Ben bazen depressiv ruh halindeyken kalkip odami düzeltiyorum, yeniden sekilendiriyorum odami ve kendimi daha iyi hissetmeye basliyorum.
Meditasyon yapabilirsin.

Depresyona girmeye vaktim yok artık.
Ama girdigim zamanlar açardım beni güldürecek diziler izlerdim.

Içine düşeceğim kitaplar okurdum.

Yani akıcı olsun demissiniz ama tarzınızı bilmeden ne dense boş.
Ilginizi çekmesi için size hitap etmeli.

Daha evvel okudum harikaydı dediginiz kitap adını söyleyin mesela.
Şu film çok güzeldi dediginiz filmi söyleyin.
Ona göre tavsiye verelim.

Siz ne seversiniz tahmin edebilmeliyiz.
Leon filmi çok güzeldi çok film izleyen biri degilim artık düşünmektense izlicem. Mucize filmi güzeldi bu tarz 😊 Kitap olarakta belki klasik olacak ama "mai ve siyah", kürk mantolo madonna, yeşil peri gecesi , suç ve ceza , momo bunlar güzeldi

Dizi izlerken de çok güzel vakit geçiyor. Çok sevdiğim dizilerin listesini paylaşayım ;

La casa de papel
Prison break
Gossip girl
Anne with an e
Jane the virgin
Dark
Sex education
How to get away with murder
Vis a vis
Unbelievable
The Stranger
The good place