Kendi adima konusayim cocuklarimi tiyatro sinema sergi muze gezdirmeye calisiyorum ama maddi yonden agir geliyor.
Dun kizimi tiyatroya gecen hafta da sinemaya götürdüm ocagima incir agaci dikildi.
Ama genel olarak bizim insanimiz tiyatro operadan zevk almaz fuzuli gorur gitmez.
Müzeler, tiyatro vb para işi, çoğunluğun asgari ücretle çalıştığı bir ülkede bu tip etkinlikler zor ama kitap, müzik aleti çalmak gibi aktivitelerde haklısınız, kitapların indirimleri takip edilip en azından ayda bir kitap alınabilir veya kütüphaneye gidip okunabilir, müzik aletleri 2. el uygun fiyata bulunabiliyor, ücretsiz sergiler, seminerler de var, onlara katılabilir insanlar ama biraz da enerjiyle alakalı birşey, insanlar sabahtan akşama kadar üç kuruş maaşla çalışıyor, kafada büyük oğlanın okul masrafları, ev kirası, faturalar dönüp duruyor, bir yazı vardı ya ülkenin mutsuzluğuyla ilgili, mutsuzuz, mutsuz olunca da içlerinden birşey yapmak gelmiyor.
Mune içimi kararttın yawben dilerdim ki yetişkinlerden ziyade çocuklar ve gençler bu işlerin peşinden koşsun, bu tip kültür ve alışkanlıklara sonradan sahip olunmuyor pek, çocukları ve gençleri desteklemek lazım bu konularda
Katılıyorum, geçenlerde de müze konusu olmuştu burada, müze girişleri de pahalı, gidince birkaç kişi gidiyorsun o da yüklü meblağ tutuyor, gitmişken birkaç yer gezeyim derken bunun yemesi içmesi hep para, insanlar kazançlarını ucu ucuna yetiriyor, aktiviteler için kenarda ekstra parası olması lazım, o da mümkün değil.Yahu nasıl katılalım, geçen ay tiyatroya gidelim dedik, oyuncular da meşhur değil bu arada. En arkaya yakın koltuk için 50 tl istediler. Demek meşhur olsalar ya da ön tarafta olsa ne kadar denecekti.
Zeki arkadaşım, bu 50 tl ise 5 kere sinemaya gideriz dedi, hiç! dedik, almadık bilet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?