Kültür Farkı Sorun Olur mu? Fikirleriniz...

Allah Allah çok şaşırdım 14 sayfa boyunca herkes sorun olur yazmış.
Zamanında benzer bir konuda sorun olur dediğim için polemik ateşine tutulmuştum.
Polemiğin ucu,ailelerin çocuk üzerindeki etkilerine kadar uzayıp gitmişti.
Hey gidi KK,şaşırtıyorsun beni.
Değişim şart. :) Yorumlar benim düşüncemi doğrulasa, beni üzse de çok faydalılar.. :)

Çok zor..
Bizim aile de sizin gibi bir kuzen bunu başardı ama aileler çok tartıştı çok yıprandılar. Gerçi orada bize daha yakın bir hayat tarzı sürdüğü için belki de sorunsuz yürüdü. Bizim eniştenin kendisi alkol alır mesela ondan ailesine laf söz ettirmedi ve batılar nikahı geçtiler. Düğün de olmadı kendi arkadaşlarıyla bir ufak parti yaptılar sonrasında. Ama sizin durumda evlendikten sonra eninde sonunda sorun olur gibi geldi bana.
Ama bu kadar farklı olan ve olumsuz biten de çok evlilik var gözlemlediğim kadarıyla. En son bir arkadaşım alkolü sigarayı bıraktı evlendi. Fakat şimdi enişte bey kapansan keşke demeye başladı. Annesi de aileye ve damada asla hakkımı helal etmem demiş kızımın rızası olmadan kapanmasını istemem demiş. Şimdi o gerilimle yaşıyorlar. Bazen şarap içmeyi özledim hata mı ettin bilmiyorum da diyor.
Kısacası aileler farklı olur elbette ama ikisi de orta noktaları olan ve ortak paydada buluşabilecek insanlarsa. Mevlütlü düğün ve alkollü düğün pek ortak nokta kabul etmez gibi geldi bana. İçkisiz normal düğün yapan hafif mutaassıp bir aile olsa anlaşırdınız ama şu noktada çok çok zor bence.
Kolay gelsin
Teşekkürler...

Merhaba

Sizi çok iyi anlıyorum çok benzerlerini bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum maalesef eskisi kadar ağır olmasada.
Ben erkek arkadaşımla 16 yaşımdaykan tanıştım herşey çok güzel gelişti ve beraber olmaya başladık. Benim ailemde aynı sizin aileniz gibi annem babam teyzemler gezmeyi , içmeyi , giyinmeyi severiz . Annem beni çok özgür büyüttü yaşım kaç olursa olsun belirli ölçüler dahilinde her istediğim şeyi yaptım .

Neyse erkek arkadaşımla 1 yıllık ilişkinin ardından yaşadığımız yerde ufak bir sahil yeri olduğundan kulağıma ailesi hakkında bazı şeyler gelmeye başladı . Sahilde gezerken akrabalarına denk geldiğimiz de bana kendimi son derece aşağılık hissettiren konuşma tarzları ve bakışlarıyla beni sindirmeye çalıştılar yaşımda küçüktü çok anlamadım .

Zaman geçtikçe aramızda ciddi problemler olmaya başladı açık giyindiğim ve ailem boşanmış olduğu için bana hep kötü gözle baktılar. Çok uğraştılar ayırmak için herşeyi denediler hem bana hem erkek arkadaşıma ayrı ayrı baskı kurdular ayrılma noktasına geldik birkaç kere ama devam ettik bir şekilde . En sonunda onlarda vazgeçti şimdi karışan kimse yok hatta bu sene nişan yapalım diye evlenin artık söylenmeye başladılar . 2.5 senedir erkek arkadaşımla beraber yaşıyoruz ailesine de yakın oturuyoruz bunu da başta sorun yaptılar ama bunu da aşabildik neyse ki .

Aileler tabi ki çok önemli ama onların düşüncelerini yumuşatmakta sizin elinizde umarım başarabilirsiniz bazen gerçekten dayanamayacak gibi oluyor ama siz güçlü durursanız herkes kararınıza saygı duymaya başlıyor . Benim erkek arkadaşım vazgeçmedi ben artık dayanamayacağım dediğim zamanlarda hep elimden tuttu . Kendinizi değiştirmeden en az hasarla atlatabilirsiniz diye düşünüyorum . Umarım başarabilirsiniz .

Mutluluklar .
Size de mutluluklar. Ne güzel, zor olsa da başarmışsınız.

Kesinlikle bu ilişkinin Devamında yani aileler tanıştığında daha iyi anlarsın başına gelecekleri . Evlilikte ailelerin her Açıdan uyumlu olması çok önemli . Ben 3 senemi böyle heba ettim. Çok pişmanım şimdiki Aklım olsa tanıştığım günü bile silip atardım. Bence sen boş yere zaman kaybetme. Yazık olur kendine

Sorun olur. Eğer çok kıymetli değilse senin için bitir bence. İleride sorun yaşarsın bu farklılıklardan. Düğünlerinizi anlatmışsın mesela. Bizim ailede mütaassıp bir aile. Hafta sonu bir arkadaşının kızının düğününe gitti mesela babam. Arkadaşı Kur'an hocası, düğün de erkek tarafının isteğiyle çalgılı, danslı bir düğünmüş. Demek ki aileler farklı. Düğün boyunca babam hocamın morali çok bozuktu, çok sıkkındı, düğünden ayrılırken çocuklar isteyince artık bir şey diyemedik, çok mahcup oldu, bitsin de gideyim istiyorum demiş. Babam da nasipmiş ama zor diyordu. Böyle şeyler ilişkiyi sınıyor, aileleri de çiftleri de zorluyor. Belki karşı taraf iyi bir ailedir bilemiyorum tabi, ama devam ederseniz sıkıntı yaşarsınız, o kesin.

Bence çok büyük pürüzler çıkar karşınıza. 1. gün çıkmazsa 3. gün kesinlikle bu konuda tartışmalar yaşarsınız..:KK12:

Sorun olur. Eğer çok kıymetli değilse senin için bitir bence. İleride sorun yaşarsın bu farklılıklardan. Düğünlerinizi anlatmışsın mesela. Bizim ailede mütaassıp bir aile. Hafta sonu bir arkadaşının kızının düğününe gitti mesela babam. Arkadaşı Kur'an hocası, düğün de erkek tarafının isteğiyle çalgılı, danslı bir düğünmüş. Demek ki aileler farklı. Düğün boyunca babam hocamın morali çok bozuktu, çok sıkkındı, düğünden ayrılırken çocuklar isteyince artık bir şey diyemedik, çok mahcup oldu, bitsin de gideyim istiyorum demiş. Babam da nasipmiş ama zor diyordu. Böyle şeyler ilişkiyi sınıyor, aileleri de çiftleri de zorluyor. Belki karşı taraf iyi bir ailedir bilemiyorum tabi, ama devam ederseniz sıkıntı yaşarsınız, o kesin.
En azından kabul edip orda bulunmuşlar. Yine de gerçekçi bir örnek oldu benim için yani duruma uygun.
Teşekkürler,

el ele verip olacak sorunlarla mücadele ederseniz olur bu iş. ben daha çok kafaların uyuşmasına bakıyorum kültür farklılığı başta zorlar ama sevene herşey kolaydır derim ben :)

Canım, nikah dairesinde nikahınızı kıyarsınız, düğün şekli ve mekanı sorunu bu şekilde çözülür ama kültür farkı değişik şekillerde karşınıza hep çıkacaktır.Denilenlere göre iki kişi sadece birbirleriyle değil,aileleriyle de evleniyorlarmış.Her iki tarafta ailesini yok sayamayacağına göre bu durumun ileri de hem sizi hem de karşınızdaki kişiyi üzeceğini düşünüyorumYine de siz en doğrusunu bilirsiniz.Sevgiler...

Kesinlikle oluyo canım ben yaşadım bunu onlara normal gelen şeyler bana anormal geliyodu alışkın değildim beni rahatsız ediyodu ilerde de ederdi. İnsan ailesinde ne gördüyse evlendiği insanda da onu arıyo ne kadar sorun olmaz dense de oluyo. Ya sen onlara ayak uydurucaksın ya onlar sana. Başka türlü hep bi uyumsuzlukk.
Evet. Aynen. Hele birde kızgın iseniz onlara, hepten batıyor farklı adetleri......
Gerçi benim kastettiğim dini açıdan degil. Mesela doğu ve batı başka ülkeler gibi.

Evet. Aynen. Hele birde kızgın iseniz onlara, hepten batıyor farklı adetleri......
Gerçi benim kastettiğim dini açıdan degil. Mesela doğu ve batı başka ülkeler gibi.
O da apayrı bir fark nedense şu an gözüm onu görmedi henüz. Yemek kültürü, gelenekleri, oturması kalkması farklı evet..

Merhaba,

Arkadaşlığımoız ve tanışıklığımızın uzun olduğu, henüz yılını doldurmamış bir ilişkim var.
Erkek arkadaşım biraz daha mutasıp ama çakışan konular aramızda sorun olmadı. Bir şekilde idare ediyoruz ve saygı duyuyoruz birbirimize. Ben alkol kullanıyorum, o kullanmıyor ama aynı ortamı paylaşabiliyoruz vs.
Kılık kıyafetim onu rahatsız etmiyor, gerçi ölçüsüz biri değilim.
Ama aileler... Kültür, yaşam tarzı, memeleket aklınıza ne gelirse uçurum derecede farklı.
Benim oldukça rahat bir ailem var. Gezmeyi, eğlenmeyi, alkolü severler. Her şeyi oturup konulabiliriz. Ben çok rahat annemle kahvemi sigaramı içerim, eve geç gelirim, her şeyi bilirler.
Onun ailesi daha mutasıp, kapalı, dindar yaşıyor. Hatta oldukça fazla. Bizim ailede bir tane kapalı yok, onun ailesinde çokça var. (Olabilir tabi ki açık veya kapalı insan ayırmıyorum, layıkıyla yapabileni takdir ederim.) Sadece yaşam tarzlarını izah etmek istiyorum.
Bu durum ne onun ne de benim ailemin kötü olduğunu göstermez tabi ama hiçbir şekilde anlaşamazlar diye tahmin ediyorum.
Siyasi görüş olarak tamamen farklılar, onları tanımıyorum ama en azından kendi annem oldukça koyudur.
Bizde alkollü yemekli düğünler yapılır - hatta farklısı olmaz, asla kabul etmezler-, onlarda mevlütlü yapılırmış.
Hissiyatım ya da bir parça anladığım ailesinin tarz olarak benden hoşlanmayacağı, benim ailemin de ondan.
Kafam çok karışık, bu tarz bir şey yaşadıysanız ya da gördüyseniz lütfen paylaşın. Aşk sonsuz değil ya da çok ciddi hadiseler aşkı kırabilir. Ailemle henüz bu konuyu konuşmadım ama şiddetli tepki vereceklerini tahmin ediyorum.
Teşekkürler,

Ben de söylediğin tarzdan bir ilişkiden sonra evlendim... Söylediğin kadar uçurum var mı tam bilemeyeceğim ama kesinlikle kültür farkı dağlar kadar.. Ben karadenizliyim o doğulu... Zaten ilişkimiz bile ilk 4 sene sancılı geçti.. Başta o beni kabullenmekte çok zorlandı... Ben de onun kırmızı çizgilerini.. Bir şekilde aşk galip geldi evlendik.. AMa gerçekten aileyi düşün derim.. Dediğin gibi iki taraf da çok iyiler kendi yaşam tarzlarına göre.. Şimdi de şükürler olsun aileler sorun yaşamıyor ama insan çok yıpranıyor.. Muhakkak sen ve o fedakarlık yapmalı.. Evlilik çok başka bir şey.. Şimdi sorsan bu kadar sıkıntıyı çekmek istemezdim.. Hayatımın daha başka olmasını isterdim...

Ben de söylediğin tarzdan bir ilişkiden sonra evlendim... Söylediğin kadar uçurum var mı tam bilemeyeceğim ama kesinlikle kültür farkı dağlar kadar.. Ben karadenizliyim o doğulu... Zaten ilişkimiz bile ilk 4 sene sancılı geçti.. Başta o beni kabullenmekte çok zorlandı... Ben de onun kırmızı çizgilerini.. Bir şekilde aşk galip geldi evlendik.. AMa gerçekten aileyi düşün derim.. Dediğin gibi iki taraf da çok iyiler kendi yaşam tarzlarına göre.. Şimdi de şükürler olsun aileler sorun yaşamıyor ama insan çok yıpranıyor.. Muhakkak sen ve o fedakarlık yapmalı.. Evlilik çok başka bir şey.. Şimdi sorsan bu kadar sıkıntıyı çekmek istemezdim.. Hayatımın daha başka olmasını isterdim...
Geçmiş olsun diyeyim öncelikle, inşallah sorun yaşamazsınız. Zaten insan o an istiyor. Yaşayıp bitirince keşke diyor. Bilemiyorum. Kafam, kalbim çok karışık... :KK43:

X