- 15 Ekim 2014
- 1.498
- 3.174
Daha az ev işi yapma yolları diye bişey yok maalesef..
Ancak bir işi yaparken araya başka işi sıkıştırma olayı varmış..
Mesela mutfakta bulaşıık makinesini her çalıştırdığımızda buzdolabının bir rafını da koyarsak buzdolabımız temiz olurmuş..
Mesela mutfağı ne zaman süpürürsek bir dolabı da silersek dolaplarımız temiz ve düzenli olurmuş.
Her gün düzenli olarak mutfağı toplamalı bulaşık bırakmamalıymışız
Banyoya duş almaya girince temizleyip çıkmalıymışız
Evdeki kirlileri hergün toplayıp sık yıkarsak evimiz toplu olurmuş
Bakkala vs biyere giderken çöpleri atarsak çöp birikmezmiş
Akşam yatmadan şöyle bir odalara bakar herşeyi yerine koyarsak ev düzenli olurmuş
Yemek yaparken bir yandan da toplamalıymışız.
...
Böyle işte..
Zamanında ve düzeni aksatmayacak şekilde olmalıymış herşey..
Şimdiiiiiii;
Her seferinde rafı çıkaramam çünkü dolabı çekmeden raflar çıkmıyor.zaten çıksa yıkaması kolay
Süpürürken dolap silemem iş içinde iş çıkar:)zaten iş yaparken daldan dala atlarım ayrıntılarda kaybolurum bide dolap silmeye kalkarsam o süpürge akşama kadar kalkmaz ortadan.
Hasta olmadığım sürece mutfağım topludur.sadece geç saatte bişeyler yenirse komşuları rahatsız etmemek için mecburen bırakırım
Duş alırken banyo yıkama işini bi ara yaptım çokta iyi oluyordu.sonra baktım deterjan buharla birleşince daha çok içime işliyor.o yüzden bıraktım sadece yüzeysel topluyorum
Çöpleride bazen eşim bazen ben atarım.gündüz çıkarmak yasak
Çamaşır makinesinide bulaşık makinesinide iyice dolmadan açmam.gerçi 5 kişiyiz mutlaka doluyor:)
Yemek yaparken acil değilse toplarım mutlaka.insan ne yapacağını şaşırıyor yoksa
Her gece yatarken evi mutlaka toplarım.ortada oyuncak kıyafet çorap bardak çanak olmaz hiç.tabii sağlığım elverdiği müddetçe
Şöyle baktımda yazdıklarıma herşeye bi kulp bulmuşumherkesin düzeni rutini farklı bence.ailenin diğer fertleride etkiliyor bu rutini.eş çocuklar aile büyükleri sağlık durumu çalışma hayatı sosyal hayat.bunlar herkeste değişkenlik gösteriyor.aslında neyi yapmamız gerektiğini iyi biliyoruz ama nasıl kısmında takılıyoruz.ya başlayamıyoruz ya da başladığımız işi uçlayamıyoruz.galina püf noktası azda olsa hergün bişeyler yapmak.iştw ben bu az kısmıyla yetinmediğim için illa herşeyi sonlandırmam gerektiğini düşündüğüm için sonlanmayınca kendimi yorduğum için başlamakta sıkıntı çekiyorum.daha başlamadan gözümde büyüyor.tek oda cam silmem mesela başlayınca hepsi silinecek.bu seferde ya hepsi siliniyor yada hiçbiri.
Bu hergün az az kısmını hayatıma sokmam lazım
İyi geceler külperileri.daha temiz bi eve uyanmak dileğiyle...
Gitmeden şuraları bi siliyim bari
K klbk33 kirletti hep yazlık kışlık ayırırken