Küllerden Doğmak Vol.2

Bugun yapilanlar Bulasiklar yikandi. bulasiklik camasir suyuyla ovuldu.baharak kavanozu kapaklari ve teli yikandi, ock silindi gozleri yikandi,tezgah bir tarafi silindi bir tarafi cam. suyuyla yikandi, tezgah duvarlari silindi. Yemek yapildi yenildi mutfak tekrar toplanilicak .cay yapilacak Oturma odasi toplandi supurulecek. Dun serilen camasirlar katlanip yerlestirilecek

cunku yıkadım bekledı gıkadım bekledı en son gıyecek camasır kalmamıştı salı gunu sabaha kadar utu yaptım 2 3 gun kafam fahat etsın dıye camasır yıkamadım onlarda bırıktı hepsını arka arkaya yıkadım o yuzden bı gunde 3 sepet oldu :) bugun 2 sepet daha yıkayacagım aksama utu ınsallab :KK70: hem senın kımyasalsız yasam ne oldu bana bı kımyasalsız dogal yasam badısı gerek senı beklıyorum

bılıyorum canım senın ısmını dırek ekledım zaten lısteye

nerelerde acaba p_ritha p_ritha hem slsisteye eklesenız cok ıyı olur boyle tek tek eklemek bana zor oluyor liste kayboluyor

listeden duzeltıversen olur mu canım karıstırmısım galıba ben
Merhaba herkese nasılsın badim Mia- Mia- nasılsınız arkadaşlar.
8 5 mesaideyim maraton yapıyorum ama ev işiyle değil

Arkadaşlar çamaşır makinesinin içini nasıl temizliyorsunuz.çamaşırlarda yıkandıktan sonra değişik bi koku oluyor.arada sirke ile boş çalıştırıyorum sadece.17 yıllık makine.nette sirke ve limon tuzu yazıyor denediniz mi bi sorun olmasın
Çamaşır makinamin içi de deterjan çekmecesi de hiç kötü kokmuyor
Deterjan cekmecesi ilk günkü gibi tertemiz. Hiç temizlik gerektirmiyor arkadaşlar.
Piyasada satılan kimyasal deterjanlardan kullanmıyorum, sanırım bundan

Rica etsem Bu ayin odak noktasi ve maddelerini atabilir misiniz ? Bir de bu ayki aliskanligimiz ne?

Bugun yapilanlar Bulasiklar yikandi. bulasiklik camasir suyuyla ovuldu.baharak kavanozu kapaklari ve teli yikandi, ock silindi gozleri yikandi,tezgah bir tarafi silindi bir tarafi cam. suyuyla yikandi, tezgah duvarlari silindi. Yemek yapildi yenildi mutfak tekrar toplanilicak .cay yapilacak Oturma odasi toplandi supurulecek. Dun serilen camasirlar katlanip yerlestirilecek
Yukardaki eksikleri tamamlamak ve icimden gelirse bir kac is daha yapmak icin maraton baslatiyrum katilmak isteyen? 20.30 dan yatincaya kadar devam :KK66:

mutfak tekrar toplanilicak✔ .cay yapilacak ✔Oturma odasi toplandi supurulecek. ✔Dun serilen camasirlar katlanip yerlestirilecek ❌

*bulasiklar sudan gecirilerek makineye yerlestirildi, makine calistirildi
*yemek masasi toplandi
*mutfak girgirlandi
*renkliler kurutmaya atildi
*nevresimler yikamaya atildi
*copler atildi
*** cocuklarla ugrasmaktan daha fazla is yapamadim. Kucuk yataklarin ustune cikip duruyor. Bende yakalama telasinda oluyorum. Aksama kadar ev isi yapsam bu kadar yorulmam..

Yarina da is kaldi.
*aynalar silinecek (evden cikmadan yapip bildirim yapmayi planliyorum)
*salondaki oyuncaklar toplanacak
*salon girgirlanacak
*salonun tozu alinacak

Bu arada yarinin gunluk odevi ne?? Gunluk odevler gunluk verilsin. Oyle daha heyecanli oluyor.

Ayyy ben maraton sonucumu yazamadım şimdi yazıyım

Salon tülü yıkandı
Salon camı silindi
Yerler koltuklar çekilerek süpürülüp silindi
Koltuklar inçe uclu aparatla her yeri süpürüldü
Kapısı silindi
Toz alındı
Vitrin içi de silindi
Tülü takıldı (en zor iş de bu kruvaze mi diyorlar yaa iplerini tek tek geçir iki parçası tam ortalandımı die bak baya zamanımı alıyor)
Kuruyan çamasırlar katlandı
Ütülenecekler ayrıldı
Mutfak toplandı
Halısı makineye atıldı
Yerleri süpürüldü silindi
Tezgah Ocak evye silindi
Hol halısı süpürülüp kaldırıldı
Yerleri dip bucak silindi
Holdaki ayna silindi
Banyo DA yerler lavabo wc silindi
Klozet takımları silkelendi

Eski küldaşım yeni badim areser areser benim maraton bitti neler yapıldı kısaca;

Ortanca okula hazırlandı(beslenme saç kıyafet) gönderildi
Küçüğün altı üstü değiştirildi meyve hazırlandı
Mutfak toplandı kirliler makineye dizildi
Ocak masa tezgah cam önü silindi
Mutfak süpürüldü silindi
Kuruyan çamaşırlar toplandı katlandı
Oturma odası toplandı
Koltuklar açılarak heryeri süpürüldü
Yerler dip köşe süpürüldü silindi.
Çocukların odası dip köşe süpürüldü silindi mobilyaların ve duvar saatinin tozu alındı.çalışma masaları düzenlendi
Antredeki shaggy halı ters çevrildi.ufaklıkla üstünde tepinildi :KK70:kaldırılıp altı süpürüldü silindi serildi tekrar süpürüldü
Banyodaki saçlar süpürüldü
Çamaşır makinesi boş çalıştırıldı
Dış kapının oda kapılarının ve cam önlerinin tozu alındı
Sulu süpürge temizlendi
Namaz kılındı
Hiç.susmayan tele cevap verildi:ukala:

Şimdi küçüğü uyuttum namaz kılıcam pazara gidicem gelince onlar yerleşecek yemek yapılacak bulaşık çay ödev faslı derken gün biter

Bana yeni bir maraton lazım:işsiz:

Oyyy maşallah maşallah baya iş yapmışsın merak ettim bunca işi koşarak bir tempo halinde mi yapıyorsun :işsiz::temizlik:

ben yarın ki 5 limi yazıyım pek giremem sabah belki bu 5 liyi yapmak için bir maraton çağrısı yaparım

1- yatakları VE odalardaki dağınıklığı topla

2- Pazara gitmeden önce dolaba bir el at

3- çocukların odalarını sil süpür

4- yatak odası VE oturma odasını süpür topla

5- Pazara git

Bunların hepsini 12.30 A kadar bitirmem lazımmm 1 de arkadaş gelecek sabah kesin maraton olur şimdiden katılacaklar yerini ayarlasın ön sıralardan

Ayyy ben maraton sonucumu yazamadım şimdi yazıyım

Salon tülü yıkandı
Salon camı silindi
Yerler koltuklar çekilerek süpürülüp silindi
Koltuklar inçe uclu aparatla her yeri süpürüldü
Kapısı silindi
Toz alındı
Vitrin içi de silindi
Tülü takıldı (en zor iş de bu kruvaze mi diyorlar yaa iplerini tek tek geçir iki parçası tam ortalandımı die bak baya zamanımı alıyor)
Kuruyan çamasırlar katlandı
Ütülenecekler ayrıldı
Mutfak toplandı
Halısı makineye atıldı
Yerleri süpürüldü silindi
Tezgah Ocak evye silindi
Hol halısı süpürülüp kaldırıldı
Yerleri dip bucak silindi
Holdaki ayna silindi
Banyo DA yerler lavabo wc silindi
Klozet takımları silkelendi
MasaAllah ve hala ayaktasin:KK57:

Günaydınlar,
akşamki maraton sonucum şöyle...
-dağınıklık toplanacak.:63: ++++++++++++++++++++++
-Yeni baharatlıklar doldurulacak (yıkanıp kurumaya bırakılmıştı.) :KK59: ++++++++++++++++++++++++
-Mutfak dolabının silenebildiği kadar yeri silinecek. :63: ---------- (SADECE BAHARATLIK KISMI SİLİNDİ.)
-Mutfak camı silinse iyi olur. :işsiz: --------------------
-Spor da yapsam hiç fena olmaz... :spor: ++++++++++++++++ (JILLIAN LEVEL 2 YAPILDI. GEBERİLDİ. :uykucu::uykucu::uykucu:)

-Siparişlerdeki eksikler tamamlandı.

Günaydın hatuncanlar
Dünkü maraton sonuçlarını okudum da. Ben ne de tembelleşmişim ayol. Şöyle dolu dolu liste vermek istedim. Bugün akşam yıkacağım ortalığı. Ya da yarın izin mi alsam acaba. Temizlik izni :KK70::KK70::KK70::KK70:

X