Küllerden Doğmak Vol.2

Gunaydın kızlar bu ne hal kimsecikler yok.
Bende diyordum topiğe gireyim de enerji dolup evi temizleyeyim diye ama nerdeeee....
Günlerdir bitmedi tembelliklerim hergun bugun son diyorum ama son bulmuyor insallah bugun son bulmuş olur.

Yaptıklarım;

Sabah 7 de kalktım
Akşamdan ıslattığım nohutu yemek yaptım
Kahvaltı hazırladım, yaptım, mutfak topladım
2 mak çamaşır çalıştırdım astım
Nevresimleri değiştirdim
Tüm evi süpürdüm

Yapılacaklar;

Toz alınacak
Yerler silinecek
2 mak çamaşır yıkanacak
Wc lavabo yıkanacak
Belki banyo yıkanacak
Buzdolabı içi silinecek

Hosgeldin. Bende maraton yapsam katilan olur mu diye bakiniyordum. Galiba maratona kimse gelmeyecek. Hic yapasim da yoktu.
Sabahtan beri bir is yapmadim. Anca cocuklari yedirdim icirdim kahvalti masasini topladim. Bulasik mk calistirdi. Cocuklara corba koydum. O kadarcik niyeyse bunlari isten sayamiyorum.

Merhaba
Ben gelirim canım maratonuna bugün çok işim var. neler yapılacak:

Yatak odasının tülü perdesi atıldı .perde ütülenecek.camı silinecek
Çocukların odasının tül perdesi yıkanıp perde ütülenecek camı silinecek
Makinenin suyu alınıp balkon yıkanacak
Vakit kalırsa diğer camlarda silinecek
Ev süpürülecek.
Mutfak toplanacak.

Bakalım bunların ne kadarı yapılacak
Akşama kadar maraton var kızlar.hadi takılın peşime

Dostlar ben günlerdir dogru dürüst yazmıyorum nedeniyse keyifsizlik cesitli nedenlerden dolayi evde düzen ve temizliğin ucunu kaçırdım hee şimdiki aklım olsa ne olursa olsun evin bu hale gelmesine izin vermezdim ama diyorum ya "şimdi ki aklım olsa " günlerdir planlar yapıp kendimi toparlamaya motive etmeye çalışıyorum. Neyse inşaallah bugün dönüm noktası olacak. Herkesi öpüyorum mutlu günler

Yahu arkadaşlar hep cam sildim tül yıkadım diyorsunuz burdan bütün kuldaslara soruyorum ne kadar sıklıkla cam sıliyorsunuz

Maraton yapamadim. Disari cikmistik. Gelince mutfak isleri yaptim. 1makina bulasik yikandi. Yemek yapildi. Ev girgirlandi vs..

Cocuklari yatirdim.

Kendimi kulkedisi gibi hissediyorum. Cunku yapmam gereken isleri yapmaya kalkiyorum simdi.

Iyi geceler herkese .. ben se iki gündür gelemedim .

Bugünü yazayım bari..
Yerler süpürülüp silindi
Toz alındı
Kv. Kahvaltı, ilaç, banyosu yaptırıldı
Kızın banyosu yaptırıldı,
Market alışverişine gidildi,
Komşular kahveye alındı
Çamaşır toplanıp yenisi yıkandı
Bulaşık makinası çalıştırıp boşaltıldı ...
Aklıma gelenler bunlar..
Yarın izin günüm, hava güzel olursa kizimla bir sahil türü yaparız.. .
Herkese keyifli pazarlar..

Günün özeti;

Mutfak toplandı elde yıkanacaklar yıkandı
Mutfağın storu çıkarıldı çamaşır suyu ve yağçözle fırçalandı beklemeye alındı
Mutfağın camı silindi
Yatak odasını tül perdesi yıkandı camı peteği silindi.perdesi ütülendi takıldı
Çocuklarının odasının tül perdesi yıkandı
Camı peteği silindi perdesi ütülendi takıldı
Yemek hazırlandı yendi.
Mutfak toplandı
Stor yıkandı durulandı takıldı
Banyo duşakabin wc lavabo yerleri yıkandı
Diğer wc yıkandı
Çöp atıldı çöp kovası yıkandı
Makinenin suyu alındı balkon yıkandı
Ev komple süpürüldü
Namazlar kılındı
Renkliler yıkandı asıldı
Beyazlar yıkandı asılacak:/

Bu kadar galiba
Odak noktalarına odaklandım bugünYatsıyı kılıp çamaşırıda serersem benden iyisi yok
Hayırlı geceler arkadaşlar

Yapılacaklar
1. Mutfak toplanacak
2. Yemek yapılacak
3. Dağınıklık toplanacak
4. Ev süpürülecek
5. Yerler silinecek
6. Toz alınacak
7. Çamaşır yıkanacak
8. Ütü yapılacak
9. Çocuklar yıkanacak
10. Kişisel bakım yapılacak
11. Wc, lavabo yıkanacak
12. Banyo temizlenecek
13. Balkon yıkanacak

Selam Kim var kim yok Uzun bir aradan sonra ben geldim. Ara epey uzun oldu ama idare edicez artık. Eee ne işler yapıyorsunuz bakim. Forumda değişiklikler olmuş konuyu zor buldum vallahi
Hosgeldin. Nasilsin? Uzun zamandir yoktun. Seni gormek güzel.

Temizlik en büyük sorunum ev şuan berbat
Oturma odam mutfak yatak odası wc banyo çamaşırlar hepsi berbat durumda :/ öyle ki evliliğim sallantıda girdi bu yüzden hep dik tuttum kuyruğu hep ama bıraktım kendimi son 2 3 aydır ama hep içime atmışım herşeyi
Ben oldum olası sevmedim aslında temizliği daha oyun çağında Mutfaga ve temizlik Bahçe çocuk bakımına koştum evin büyük kızıydım annem yetisemediğinden mi yoksa iş ögreneyim diyemi bilmem her işe koşturdu
Evlenip rahata eriştim gibi oldu evde bir eşim bir ben vardı
Şimdi yetemiyorum eve işlere ..
Eşim geçen gece artık çeki düzen ver yoksa bitecek yıkılacak yuvamız ben eve misafir gelmesin diye kırk takla atmak istemiyorum annem ve teyzemlerin karın çok pis demelerini duymak istemiyorum savunacak bişey de bulamıyorum
Benide aranıza alın yardım edin

Son düzenleme:

Hoşgeldin

Kim ne derse desin önce kendinizi sevin kendinize değer verin bunun icin anne babandan esinden duymak istedigin seyleri kendine soylemekle basla

temizlik hallolur burasi seni motive eder. Gerekirse durumunuz varsa iki gün yardimci kadın alın bunu eşinize bile söylemeyin. Kadınla konuşun biraz rahatsızdim ( ki bu doğru sizde eksik birşeyler var onun için böylesiniz) ev çok kirlendi iki gün kendine düzeniniz nasılsa bu evi de öyle elden geçirin diyin kendinizde onunla beraber başlayın ve birdaha düzenin bozmaya gayret edin zaten buraya girerseniz düzeninizin bozulma ihtimali az. Bu gunlerde topik biraz sakin merak etmeyin gelirler gene

Huzurlu günler dilerim

Hoşbuldum malesef hiç durumum yok bu aralar maddi olarak elalem sadece konuşuyor zaten eşime de dedim yardıma ihtiyacım var çok eleştiri yapacaklarına gelsinler bir el atsınlar diye hiçbirşey demedi en azından eşim yardım etse oda yeter ama nerde ? Çok yoruluyorum diyor ama saatlerce oyun oynuyor bilgisayar da bir anda tüm ev dağılır mı ? Bizim evde dağılıyor oglum çok hareketli asla oyuncak oynamaz ama tüm oyuncaklar yerde dagınık olur toplayınca saatlerce ya bağırıyor ya ağlıyor komşular şikayet ediyor sonrada birde ne bulsa kagıt yumurta Kolisi vs hemen ufak parçalara ayırıp her yere dağıtıyor tek çocuk ve yetişemiyorum sürekli oyunlar oynuyorum boyalar kitaplar alıyorum aynı gün paramparça oluyor almayınca da ağlıyor eşim ilgilenmez eline tel veriyor çocuk bağımlı gibi oldu neticesinde sabahları kapatıyorum ama nafile bu seferde oyun oynuyor telde saklıyorum ama illa arayan mesaj atan oluyor sesi duyuyor parka markete götürürüm yanımda durur oyuna katılmaz vs bana bağımlı gibi malesef yaşıtımız da yok çevrede
Eşim iyidir hoştur ama çok dagınık benden şikayet eder ama kendini hiç görmüyor yoruluyorum artık bide bir yorgunluk bıkmışlık hali var üzerimde atamıyorum çok yalnızım kimse yok yakınımda eşime bile dedim sen toplasan bir kereliğine diye duymazdan geldi
Bir toplaNSA gerisi kolayda nasıl başlayacağım bilmiyorum :/

Anladım. Oğlun kaç yaşında ? Eger okumadiysan biraz Adem güneşin kitaplarına göz atın farkindaliginiz artar çocuk neyi neden yapıyor anlarsınız ona göre çözüm üretirsiniz.
Temizliği önce yarın genel bir temizlik yapın yani evi dip köşe silip süpürun mutfakta günlük işleri aksatmayin. VC sabah girdiginuz de yikayin cikin. Ve gün içinde oğlum falan kirletirse hemen temizleyin. banyo da aynî genel bir temizlik yapın. Yarın yemekti cocuktu derken bunları anca yaparsınız. Ev temizken dağınıklık çok rahatsız etmez oyuncakların eğer çocuk büyükse beraber karar verip bir kismini kaldırın bi süre sonra digerlerini toplar onlari indirirsiniz
Bırakın oyuncaklar yerde olsun düzene görünce eşinden oğluna düzenli olur emin olun. Siz kendinize hedefinize odaklanın.

Bunlari yarın yapın sonra en acil neresi ise oraya detayli yaparak günlük işleri de aksatmayarak devam edin.

Günaydın
Turkuvaz- okudum yazdıklarını ve bence doğru yerdesin.
Çevremde gördüğüm erkeklerin neredeyse hepsi aynı. Kendileri dağıtırlar, eşlere "neden toplamıyorsun" diye sorarlar. Sen iş yaparsın, çocuk ağlar, "neden bu çocuğu ağlatıyorsun, ilgilenmiyorsun" diye sitem ederler. Temizlik yapar, çocukla ilgilenirsin, yemek yapamazsın "neden bu evde yemek yok" der.
Erkeklerin %90'ı böyledir. Hep kadınlardan %200 performans beklerler.

Benim sana naçizane tavsiyem;
-Öncelikle genel dağınıklığı topla. Etrafta katlanacak çamaşır vs kalmasın.
-Çok dip köşe olmadan tüm evi süpür, sil (gerekirse viledayla sil).
-Toz al
-Mutfağın toplu olsun.
-Banyo wc'yi dezenfekte et.
-Ve her temizlikte işine yaramayan, kullanmadığın, eskimiş, küçülmüş kıyafet eşya ne varsa topla çıkar evden.

bundan sonra,
-Ev hanımızın sanırım -öyle anladım-, 1-2 haftanı detaylı temizliğe ayır. Oda oda dip köşe temizle. Camını falan sil.
Zaten detaylı temizleyince, kalanlar arkadaşların da dediği gibi o kadar problem olmuyor.

Mesela ben, burada 2 alışkanlık edindim.
1-Yatağı toplu bırakıp öyle işe gitmek.
2-Mutfağı toplamadan yatmamak.

Kendine eziyet etmeden yap bunları. Herkes kadar sen de insansın. Ve bunları yapınca hala eşin dağınıklık çıkartırsa, direkt söylersin. "Ben de insanım, hem tam teşekküllü temizlik yapıp, yemek yapıp, çocukla ilgilenemem. En azından dağınıklık çıkarmayıp bana yardımcı olmaya çalışabilirsin" diyebilirsin.

Herkes yaptığının farkına varsın azıcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…