Küllerden Doğmak Vol.2

Iyi akşamlar kızceler ..
Hazır hava guzelken, biraz silkelenip külleri üzerinden atayım dedim.. Biraz daha silkelenmem lazımdı aslında ama çok da şaapmıyim kendime dedim.
Bulaşık makinası boşaltıldı,
Çamaşır toplanıp yenisi yıkandı,
Kv. Kahvaltı ve ilaçları verildi
Yerler süpürüp silindi,
Yatak odası toz alındı,
Evdeki aynalar silindi,
Akşam yemeği sabahtan yapıldı,
Bir balkon yikandı, sinekligi temizlendi,
Banyo wc temizlendi,
Giyilmeyen birkaç kıyafet atıldı,
Banyoda, mutfakta boş veya yarım kalmış ambalaj kutuları boşaltılıp geri dönüşüme ayrıldı,
Öglen kv. Ile komşuya mantıya yardıma gidildi ve yeni gelindi...
Hani kimsecikler gelmemiş hâlâ, siz nerelerdesiniz?.. .

Tebrikler süpersin.uzun uzunda anlatmışsın teşekkür ederim canım.mesajı favorilerime ekliyorum.çok güzel bilgiler.
Ayrıca istediğin kiloya indipin halde yılmadan sporuna devam ediyorsun.iradene bi alkış benden.Maşallah...

Arada oluyor öyle.yoksa hergün böyle olsak işmi dayanır bize.senin yükün daha ağır haksızlık etme kendine.sen çalışıncada ben yatarım:))

Eki Görüntüle 2119332

En son yaptığım buydu.
Şimdi bir siparişim var, bitince onu da paylaşırım.

Çok farklı değişik güzel olmuş.bayıldım ellerine sağlık...

Karatay çok etkili gerçekten.ama sürdürelebilmesi zor.aslında zor değilde evdeki herkesin sana ayak uydurması gerekiyor.ya da kendine hizmet edicen.oda benim için kolay olmuyor.ama tam olmasada leptin salgılanmasına filan dikkat ederek çakma karatay yapıyorum:))

Canım canan hoca bu anlattıklarının insülin direnci belirtisi olduğunu söylemişti.bence tahlil yaptır.şekerle ilgili bi duruma benziyor ihmal etme.ne kadar erken o kadar iyi senin için.benzer şikayetler bendede vardı karatay tarzı beslenmeyle geçmişti benimki.benim annem şeker hastası ve insülin kullanıyor o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum .çok şükür tatlıyla aram yok.ama hamur işlerini seviyorum:/

Maşallah botanik bahçesi gibi ne güzel.heveslendim...

Ooooo bana diyene bak seeeeen
Kül mül kalmamış üstünde gıcır gıcır olmuşsun.darısı yarına

Bende bildirim yapcaktım güya yoruldum.sonra belki yaparım...

Eveeet ufaklık tekrar uyanmışken günün özetini geçiyim:))

Sabah
Ev toplandı kahvaltı yapıldı
Ortanca hazırlandı okula gönderildi
Çocukların odası toplandı
Çalışma masaları düzenlendi
Heryer detaylı süpürüldü silindi tozu alındı
Mutfak toplandı
Bulaşıklar makineye dizildi
Buzdolabı elden geçti
Masa tezgah ocak silindi
Tüm ev süpürüldü
Küçük süpürge temizlendi
Koltuğun bozulan makası tamir edildi
Küçüğün karnı doyurulup uyutuldu
Pazara gidildi malzemeler yerleştirildi
Yemek hazırlandı yendi
Mutfak tekrar toplandı
Çöpler atıldı
Ödev yapıldı
1 saat spor yapıldı
Yataklar hazırlanıp çocuklar yatırıldı
Saat 12 oldu bittimi bitmedi:/
Eş işten geldi yemek hazırlandı
Namaz kılındı
Uyanan çocuk tekrar uyutuldu
veee boğazım ağrıyor arada sesim gidiyor.bu aralar sık başıma geliyor gün içinde durup dururken bi ağrı ortaya çıkıp sesim giidiyor

Hayırlı geceler
Dükkanı kapatıyorum
Hayırlı bereketli sabahlara uyanalım inşallah

İnsülin direnci testi nasıl oluyor bilmiyorum ama şeker testi falan yaptırdığımda şekerim normal çıkıyor, veya normalin altında. Sadece PCOS hastasıyım. bu da insulin direnci gibi sürekli yeme isteği, tatlı krizine sebep oluyor. Sonucu da bel bölgesi yağlanması. E bide iş yerinde oturunca, evde de minimum hareket.

Karatayı şu sebeple seviyorum,
-Çabuk veriyorsun ama dikkat etmezsen uzun vadede alıyorsun. Diğer diyetler gibi verdiğini 1 ayda kat kat fazlasıyla almıyorsun.
-aslında zahmetli değil bana göre, şu 2 saatte bir atıştırılan diyetler bana daha angarya geliyor.
-Spor yapmadan da sıkılaştırıyor. Sporla zaten gerçek amacına ulaşıyor.

günaydın :)

dün annemlere köye gittik abimlerleydik..
yeğenler ve oğlum doyasıya oynadı eğlendi...
zaman çok güzel geçti şükür..
orada yemek yapıp yedik...
sonraısnda ve öncesi bol oyun :)

eve geldim oğlumu yıkadım : giydir yedir içir: sonra ütü yaptım...

namaz ve Kur an okuması yaptım ki bu rutin benim için hayatımın en radikal direnişi...
düzenli sürekli okumak ..manevi olarak gelişmek...

bin şükür...

bu akşam misafirim var..
şimdilik 4kişiler..
tel kadayıflı muhallebi ve börek yapmak niyetim :)
bir de çerez koyarım tamamdır..
meyvede almam gerek..
portakal havuç elma..

misafirler gelmeden evi temizlemem gerek..

aslında büyük temizlik yapmak istioyorum...
en son cam kapı tavan yer yatak komple temizlik düzen 10şubatta yapmıştım..
alışınca daim etmek istiyor insan...
haftasonu k validemler de gelecek nasipse...

işim çok :)

Kolay gelsin, ne güzel bir yoğunluk böyle ..
ha_mim sana da geçmiş olsun canım, inşallah hafif atlatırsın ..
Tasarladığım işlerin bir çoğunu yaptım, lakin tamamlanmadı .. kv bekliyorum kalkması için.. işlerim bitmiş olarak bildirim yapmak istiyorum bu sefer..
Kolay gelsin herkeşlere.

Oh ne güzel sizde stres mitres barınmaz

İnsülin direnci testi (HOMA) , kişide insülin direnci olup olmadığını belirlemek amacıyla kullanılan bir testtir. Bu test, matematiksel bir formüldür. 8-10 saatlik açlık sonrası alınan kan şekeri ile açlık insülin düzeyi birbiri ile çarpılarak, 405’e bölünür ve HOMA-IR denilen insülin direnci düzeyi ortaya çıkar.

Çıkan sonuç 2.5 üzerinde ise, kişide insülin direnci var demektir. Düzenli diyet ve ekzersiz uygulanmaz ise, kişi bir süre sonra şeker hastalığına yakalanma riski altındadır

Bendede pcos var ve bu grup risk altında.sağlık ocakları yapmıyomuş bu testi hastaneye gitmek gerekiyormuş.karatay bunun için biçilmiş kaftan.düzenli yapılırsa bi çok hastalığa iyi geliyor.ayrıca yaptınmı bilmşyorum ama pcos a soğan kürü çok iyi geliyor.birde dün başladığım ısırgan kürü.dolunayda başlanıp yeni ay zamanına kadar yapılıyor.vee kesinlikle tibet egzersizleri...

ha_mim şimdi oturdum ben, aradaki molaları saymazsak...
İşlerim bitti şükür sekteye uğramadan..

Mutfak alt dolap kapakları silindi,
Bütün nevresimler değişti, yıkandı,asıldı
Vitrin iç dış toz alındı, temizlendi,
Gardrop iki göz düzenlendi,
Ortalık ve kızın odası toplandı,
Kv kahvaltı ilaç verildi,
Salon toz alındı,
Bulaşık makinası açıldı boşaltıldı..
Benden bu kadar,pilim bitti, şarj ediyorum...
Görüşürüz kızlar, maratondakilere ve işte çalışanlara kolay gelsin.

HOMA yaptırmadım hiç. Açlık kan şekeri ölçülüyo arada.

PCOS için soğan kürü yaptım ardından incir-havuç kürü yaparak hamile kaldım :)

Karatay yaptığım süre zarfında iyi hissediyorum kendimi her bakımdan. İyi geldiği kesin. Bunu asla inkar edemem. Bağırsak problemlerim bıçak gibi kesildi. Mide problemlerim de ona keza. Kilo verdikçe diz problemlerim de azaldı.

Şimdi diyorum ki, keşke yine bir gaza gelebilsem de beslenmeme dikkat edebilsem. Hem daha mutlu olacağım, hem daha sağlıklı.
Ama 1 gün tam yapıyorsam diğer gün kıtlıktan çıkmış gibi kendimi tatlıya veriyorum.
İnşallah düzelir bu durum.

İnşallah canım
Yarın diğer topiktan başlıyoruz @areser in yaptığı gibi çarşambayı bekledim:))
Gel hep beraber başaralım...

İnşallah canım
Yarın diğer topiktan başlıyoruz @areser in yaptığı gibi çarşambayı bekledim:))
Gel hep beraber başaralım...
ben 2-3 gündür tatlı yememeye akşamları kendime mukayyet olmaya çalışıyorum.
Bir de egzersize başlasam iyi olur ama bu sefer de evi komple pislik götürür. Bi kere de sizinle deneyeyim. chentiq in Düello topiği değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…