Küllerden Doğmak Vol.2

kubdef kubdef
ODAK NOKTASI MADDELERİ (OTURMA ODASI)

1. Cam silinecek
2. Perdeler yıkanacak
3. Tv ünitesi veya sehpası düzenlenecek
4. Avize veya lamba silinecek
5. Koltuk örtüsü, kırlent kılıfı yıkanacak
6. Koltuklar silinecek
7. Halı silinecek veya yıkanacak veya yıkamaya gönderilecek
8. Duvarda saat, tablo vs varsa silinecek
9. Kapı silinecek
10. Priz ve elektrik düğmeleri silinecek
11. Radyatör veya soba silinecek
12. Eşyalar yerlerinden çekilerek süpürülüp silinecek
13. Toz alınacak
14. Odadaki çiçeklerin bakımı yapılacak

simdi asil giysi maratonuna geciyorum
katlama utuleme yerlestirme

kiler temizlendi duzenlendi
etraf toplandı
mutfak toplandi tam 3 kez
buzdolabi duzenlendi bozulanlar atildi
kuculen kiyafetler ayirildi
esim arabayi temizledi bende cocuklarin araba koltuklarinin kilifini falan yikadim sildim
Nevresinler değişti
Oyuncaklarin bir kismi duzenlendi

simdi asil giysi maratonuna geciyorum
katlama utuleme yerlestirme

kiler temizlendi duzenlendi
etraf toplandı
mutfak toplandi tam 3 kez
buzdolabi duzenlendi bozulanlar atildi
kuculen kiyafetler ayirildi
esim arabayi temizledi bende cocuklarin araba koltuklarinin kilifini falan yikadim sildim
Nevresinler değişti
Oyuncaklarin bir kismi duzenlendi
Butun gun hic oturmadinmi

*dün yıkanan nevresim ve pikeler katlanıp kaldırılacak (ütüleyemem halim yok)
*Ortalık dagınıklıgı toplanacak
*Banyo hem toplanıp hem yıkanacak
*Bulaşık mak. Ve sepetteki temizler yerleştirilecek
*tüm ev süpürülecek

Hepsi yapıldı ayrıyeten 2 mak. Çamaşır yıkandı asıldı, yemek yapıldı (patlıcan musakka, pilav) mutfak toplandı, çöpler atıldı.

4000 binleri de gördük çok şükür bin şükür. Daha nice binlerimiz olsun sizinle.

Ben iki gundur pek bir sey yapmadim. Valiz bosalt, camasir yika, as. Kurumasini bekle. Kaldir. Birazdan kalan utuleri bitirecegim, utulenenleri kaldirip yerlestirecegim.

Cocuklarla oyunlar oynadim. Cizgi filme cok duskunler ne yapilir bilmiyorum. Kapattirdigimda bana sariyorlar. Oynuyoruz 1-2 saat. Sonra gene canim sıkıldı deyip cizgi film izlemek istiyorlar. :KK51: kendilerini bir oyalayabilseler.

Sonra 20 sayfa hikaye okudum yatirdik ikisini de.. Bu sene kendime 51 kitap hedefi koymuştum. Onlara ne kadar okuyacagim bakalim. 510 diyeyim onlara da.. :KK70: :KK70:

Sonracigima. Bu sene icin buyuk bir hedef belirledim az once. Evimden kimyasallari ve katkili olan seyleri cikarmak. Pek umutlu değilim ama bir karar verdim ya, onumun acilacagini dusunuyorum.

Temizlik 2 haftadir yapilmiyor cunku sehirdisina cikacagim diye gecen hafta yapmadim. Bu hafta da esim yeni geldin diye yaptirmadi. Onumuzdeki haftasonu temizlige bayan alacagim. En keyifliniz benim yani :KK53:

O yuzden bu hafta ben odak noktasına degil gunluk 5 li ve aliskanliga yuklenirim. Aliskanlik belirleyen var mi ben mi belirleyeyim?

Bugun cok bisi yapmadim ama yazayim
Mutfak toparlandi
Bulasik makinesi doldur-bosalt yapildi
Mutfak süpürülüp silindi
Ev toparlanip havallandirildi
1 posta camasir yikandi asildi
Yemek yapildi ( tavuklu sehriye corbasi-zeytinyagli yesil fasulye-yogurtlu salcali makarna)
Oglusun kiyafetler yerlestirildi
30 parca utu yapildi

Veee kepenk kapandi :)

Ben iki gundur pek bir sey yapmadim. Valiz bosalt, camasir yika, as. Kurumasini bekle. Kaldir. Birazdan kalan utuleri bitirecegim, utulenenleri kaldirip yerlestirecegim.

Cocuklarla oyunlar oynadim. Cizgi filme cok duskunler ne yapilir bilmiyorum. Kapattirdigimda bana sariyorlar. Oynuyoruz 1-2 saat. Sonra gene canim sıkıldı deyip cizgi film izlemek istiyorlar. :KK51: kendilerini bir oyalayabilseler.

Sonra 20 sayfa hikaye okudum yatirdik ikisini de.. Bu sene kendime 51 kitap hedefi koymuştum. Onlara ne kadar okuyacagim bakalim. 510 diyeyim onlara da.. :KK70: :KK70:

Sonracigima. Bu sene icin buyuk bir hedef belirledim az once. Evimden kimyasallari ve katkili olan seyleri cikarmak. Pek umutlu değilim ama bir karar verdim ya, onumun acilacagini dusunuyorum.

Temizlik 2 haftadir yapilmiyor cunku sehirdisina cikacagim diye gecen hafta yapmadim. Bu hafta da esim yeni geldin diye yaptirmadi. Onumuzdeki haftasonu temizlige bayan alacagim. En keyifliniz benim yani :KK53:

O yuzden bu hafta ben odak noktasına degil gunluk 5 li ve aliskanliga yuklenirim. Aliskanlik belirleyen var mi ben mi belirleyeyim?

Hosgeldin..
Alışkanlık edinme de mutfak temiz bırakmayı sanırım herkes yapıyor ama en son areser yatmadan önce ortalıktaki dagınıklıgı toplama alışkanlığı vermişti. Pek uyan olmadı sanırım ya da bildirmediler uyduklarını :)

günaydın herkese...

hoşgeldin, ben de nice binlere diyeyim inşallah..

Hosgeldin..
Alışkanlık edinme de mutfak temiz bırakmayı sanırım herkes yapıyor ama en son areser yatmadan önce ortalıktaki dagınıklıgı toplama alışkanlığı vermişti. Pek uyan olmadı sanırım ya da bildirmediler uyduklarını :)

Alışkanlık konusunda ben kendim için yazayım. 15 tatilinden sonra dağıttım iyice kendimi, toparlayamadım daha.. Misafir, gelen giden çok olunca hep yorgun geçti.. Hala enerjimi toplayamadım. odak noktası bile gözümde büyüyor başlayamadım, kendime zaman bile belirleyemedim daha başlamak için..
Havadan mıdır, yorgunluktan mı, evin ortamından mı bilmiyorum hiç birşey yapasım yok, yemeği, günlük işleri bile zorlanarak yapıyorum..
Hayırlısı..

X