- 20 Ekim 2017
- 1.055
- 1.435
- 36
Evet. Bizim de esyamiz cok. O da ayri dert. Ben artik almiyorum esya falan. Eskililer ne akilliymis bir kilim etrafa minder hasir yastik. Herseyi basit. Kaldir supur yika koy..Kendi adıma konuşayım; evlenirken geleneksel düşünüp, dünya kadar eşya almışız. Biz çalışan hanımlara; koltuk takımı misafir için bi iki çekyat, yemek masası, yatak ve garprop yetermiş bence.
Eşya çok olunca işimiz de çok oluyor. Evde olmadığımız için zamanımız da kısıtlı. E bi de çocuk var.
Azaltabildiğim kadar azaltıyorum ben de evde ne varsa. Daha basit yaşamak lazım. Hayatı kendimize zorlaştırmanın anlamı da yok.
Kızlar bir şey soracağım. yarın için hem pratik olsun, hem telaş yapmayayım diye börekleri bugünden hazırladım, tepsiyi yağlayıp dizdim, bir tek yumurta sürülüp fırına vermesi kaldı (streçleyip buzdolabına koydum). Yapanları duydum ama ben ilk defa böyle bir şey yaptım. Normalde o gün yapardım herşeyi.. Bir sorun olmaz değil mi? Birkaç tanesine yumurta, yağ ve yoğurtlu karışımdan sürdüm
ya iyice korktum şimdi.. Ama buzluktayken çıkarınca birşey olmuyordu.. kızlaar yok mu beni rahatlatacak biri,, ilk defa gelen misafir hem de...Bende hiç yapmadım ya sırf bundan korktugumdan sabah 5 de kalkarım misafir geleceği gün. İnsallah bişey olmaz :)
Uykusuz her geceUykuya hasretim valla ya deliksiz uyuyacagım günler gelecek mi acaba :)) ellerine saglık ben daha kayda deger bişey yapmadım
ya iyice korktum şimdi.. Ama buzluktayken çıkarınca birşey olmuyordu.. kızlaar yok mu beni rahatlatacak biri,, ilk defa gelen misafir hem de...esoes1919 senin bir listen vardı, misafir için.. sen böyle bir hazırlık yaptın mı daha önce...
Yok ben de üstüne birşey sürmeden strecleyip koydum dolaba . Teşekkür ederim, rahatladım valla..Canim ben de yapiyorum gecen gun yaptim ama uzerindeki donmasin diye birsey surmeden strecleyip koyuyorum buzdolabina birsey olmuyor. misafir e yakinda firina veriyorum yeni sarmis gibi ohhh mis.
Sen sabah tekrar sur uzerine yumurta sarisini vereceginde firina . birsey olmaz guzel oluyo
Merak etme misafire yakin dolaptan cikar biraz dinlensin 10 dk kadar uzerine yumurta sarisi sür firina ver yeni yapmis gibi oluyo ellerine saglikYok ben de üstüne birşey sürmeden strecleyip koydum dolaba . Teşekkür ederim, rahatladım valla..
Ben de yaparim hep hic bi sorun olmaz :) afiyet olsunKızlar bir şey soracağım. yarın için hem pratik olsun, hem telaş yapmayayım diye börekleri bugünden hazırladım, tepsiyi yağlayıp dizdim, bir tek yumurta sürülüp fırına vermesi kaldı (streçleyip buzdolabına koydum). Yapanları duydum ama ben ilk defa böyle bir şey yaptım. Normalde o gün yapardım herşeyi.. Bir sorun olmaz değil mi? Birkaç tanesine yumurta, yağ ve yoğurtlu karışımdan sürdüm
Merak etme misafire yakin dolaptan cikar biraz dinlensin 10 dk kadar uzerine yumurta sarisi sür firina ver yeni yapmis gibi oluyo ellerine saglik
Sağ olun kızlar, iyi geceler..Ben de yaparim hep hic bi sorun olmaz :) afiyet olsun
Kolay gelsin :)Günaydın, mutlu haftasonları..
Yorucu ve yoğun bir gün daha beni bekliyor.
Bana şans dileyin.. Sabah erken kalktım, aslında çoğu şeyi dünden hazırlamıştım. Ortalığı toplamak vaktimi aldı ..
Salata için yeşillik hazırladım,
Iki ayrı kahvaltı çıkardım,
Bakkala gittim,
Temiz havlu çıkardım,
Toz aldım..
Iki saat sonra ikram hazırlıklarını tamamlamaya başlarım, sonrası zaten koşturmak geçer.
Görüşmek üzere ...
Günaydın, mutlu haftasonları..
Yorucu ve yoğun bir gün daha beni bekliyor.
Bana şans dileyin.. Sabah erken kalktım, aslında çoğu şeyi dünden hazırlamıştım. Ortalığı toplamak vaktimi aldı ..
Salata için yeşillik hazırladım,
Iki ayrı kahvaltı çıkardım,
Bakkala gittim,
Temiz havlu çıkardım,
Toz aldım..
Iki saat sonra ikram hazırlıklarını tamamlamaya başlarım, sonrası zaten koşturmak geçer.
Görüşmek üzere ...
Günaydın herkese :)
Maraton çağrısı yapıyorum var mı gelen
11.00 13.00 arası
Kahvaltı topla mutfak toparla
Balkon camları ile yıka
Wc yıka
Banyo temizle
Diğer banyoyu yıka
Tüm ev süpür
Tüm ev sil
Toz al
Çamaşır topla
Balkon süpür hava durumuna göre camlarını sil (katlanır cam var büyük hava çok kapalı