Küllerden Doğmak Vol.2

Iyi akşamlar kızlar
Misafir, 1 hafta izin ,kızımı gönderdim, henüz kendime gelemedim
Benim evin de maratona ihtiyacı var
Yarın de misafir bekliyiruz
Yoksa odak noktası
Günlük beşli
Günlük ödev
Hepsine ihtiyacım var.
Evim ne zaman kirli ben ne zaman keyifsiz olsam illa bi gelen oluyor

Ben bugünkü ödevi dün, yarınki ödevi de bugün yapmışım.:halay::halay:
Onun için bugün bildirim yaptım, bir sıkıntı olmaz umarım..

Bugun yapilanlar
Buzdolabi ic dis temizlendi
Bulasik makinesi ic dis temizlendi
Tezgahim iki bolum bugun birtanesini uzerindekiler ve fayanslariyla beraber temizlendi
Masa ve sandalyeler silindi
Balkon yikandi
Mutfak dip kose supuruldu silindi(gunluk odev)
Yemek yapildi ( mercimek corbasi-ispanak yemegi-karisik kizartma)
Odalar toparlandi
1 makine camasir yikandi asildi
Copler atildi (3 buyuk poset cop cikti :skandal:)

Oyuncaklar duzenlendi

Bugunluk benden bu kadar :)

Canim ben ancak yemek yedim. Çamaşır attim bitti ve astım.
Birazdan basliycam kiyafetlere. Sen de gel. Cekmece çekmece veya dolaptan bir bölüm falan yap.
Senin kizin o kadar kiyafeti mi var :rolleyes:
Zor valla o zaman. Benim küçüğün 1 hurc kislik 1 hurc yazlik var. Buyugun de bir hurc yazlik, 1 hurc kislik var. Hurclari da cabucak hallediyorum. Buyugunkuler kucuge kaliyor. Kucugunkiler verilmek uzere baska hurca koyuluyor. 5 hurcla isimi goruyorum.
Beni bizim kiyafetler hatta benim kiyafetlerim cok ugrastirdi. Onu da 1 ay once ayarlamistim.

Mutfagi toplamistim. Tezgahi silerken cocuk durmadi biraktim. Az sonra yine devqm edecegim. Arada banyo coplerini Cikardim. Renklileri makinaya attim. Hafta ici bir camasir yikasam bile isim daha kolay oluyor. Kirlileri sepetlerine attim. Oyle iste.
Evin isi bitmiyor. Cook yorgunum ben.

Yarina yemegim var. Mutfagim toplu. Daginikligi topladim. Haftasonuna geciste ne yapsam kar oluyor. Yarin toz alsam iyi olacak.

Haftasonuda salona girisirim diye planliyorum.:halay::KK71::KK39:

Buradaki hanımlar çok hamarat. Ben hayatımda hiç tam anlamıyla hamarat olamadım. Hep bir yan eksik oldu. Bir gün suslenemedim, bir gun evim temiz toplu olmadi, bir gun yemegim olmadi.. Hamaratlar çıtayı yükseltmiş, beklentiler artmış, kendimizden beklentimiz dahi yüksek olur hale gelmiş.

Günlerdir yazmiyorum bugün yazayım ☺

Kahvaltı iki makine bulasik yikandı.
Akşam yemeği tezgah ocak vs. Silindi
Buzdolabı açık yerler silindi içi düzenlendi alınan meyve kuru meyve vs. Seyler yerleşti.
Mutfak yer süpürulup silindi
Iki makine çamaşır yikandı
Üç makine çamaşır serildi (biri dün yıkanmışti)
Wc. Yikandi
Dışarı çıkildi.

bugün yapılacaklar ta ta taa taammmm

yemek yapılacak
camaşır kuruyanlar dolaba yerleşicek
süpürülecek-silinecek
banyo wc yıkanıcak
çiçekler sulanıcak
nevresimler değişecek
nevresimler yıkanıcak /serilecek
etrafın tozu alınacak
sonra yemek/bulasık vs vs işler yapılır.

Senin kizin o kadar kiyafeti mi var :rolleyes:
Zor valla o zaman. Benim küçüğün 1 hurc kislik 1 hurc yazlik var. Buyugun de bir hurc yazlik, 1 hurc kislik var. Hurclari da cabucak hallediyorum. Buyugunkuler kucuge kaliyor. Kucugunkiler verilmek uzere baska hurca koyuluyor. 5 hurcla isimi goruyorum.
Beni bizim kiyafetler hatta benim kiyafetlerim cok ugrastirdi. Onu da 1 ay once ayarlamistim.

Mutfagi toplamistim. Tezgahi silerken cocuk durmadi biraktim. Az sonra yine devqm edecegim. Arada banyo coplerini Cikardim. Renklileri makinaya attim. Hafta ici bir camasir yikasam bile isim daha kolay oluyor. Kirlileri sepetlerine attim. Oyle iste.
Evin isi bitmiyor. Cook yorgunum ben.

Yarina yemegim var. Mutfagim toplu. Daginikligi topladim. Haftasonuna geciste ne yapsam kar oluyor. Yarin toz alsam iyi olacak.

Haftasonuda salona girisirim diye planliyorum.:halay::KK71::KK39:

Günaydın
Dolabı ıvır zıvırlarla dolu. El atmalıydım ve dolabını baştan aşağı temizledim. Şifonyerini de temizleyince biter.
Yemek faslı sonrası, Mutfağı şöyle bir toparladım.
Kızla vakit geçirdim.
1 makine nevresimler, 1 makine kızın beyaz çamaşırları toplam 2 makine çamaşır yıkadım, astım.
Duş aldım yattım.

akşamları çabucak geçiyor bir şey anlamadan.

Buradaki hanımlar çok hamarat. Ben hayatımda hiç tam anlamıyla hamarat olamadım. Hep bir yan eksik oldu. Bir gün suslenemedim, bir gun evim temiz toplu olmadi, bir gun yemegim olmadi.. Hamaratlar çıtayı yükseltmiş, beklentiler artmış, kendimizden beklentimiz dahi yüksek olur hale gelmiş.

Kendi adıma konuşayım; evlenirken geleneksel düşünüp, dünya kadar eşya almışız. Biz çalışan hanımlara; koltuk takımı misafir için bi iki çekyat, yemek masası, yatak ve garprop yetermiş bence.

Eşya çok olunca işimiz de çok oluyor. Evde olmadığımız için zamanımız da kısıtlı. E bi de çocuk var.

Azaltabildiğim kadar azaltıyorum ben de evde ne varsa. Daha basit yaşamak lazım. Hayatı kendimize zorlaştırmanın anlamı da yok.

Günaydın kızlar çok uykum var işi gücü bırakıp uyumak istiyorum ama bebiş musade etmiyo :uykucu:
Ay benimde oyleydi malesef başladık yine yeni gunun kosturmasina
Yaptiklarim
Ev toplayip havalandirmak
Cocuga kahvalti alt degistirme ve kiyafet giydirme sonrasi
Mutfak makina yerlestirmek ve tezgah ocak silmek
Sofraları makinaya atip yikamak
1 makina camadir toplayip
1 makina camasir yikayip asmak
Copleri atmak
Oyuncakları toplamak 100 bin kez yaptigim
Ama yine dagilan
Yapilacaklar
Aksam a dogru pizza yapmak
Baska birsey yapasim yok zaten 1 tek banyolar kaldi onuda aksam yapicam esim gelince birini o 2 sini ben yaparim artik bu kadar benden:halay:

Yaptiklarim
Copleri atmak
Ama yine dagilan
Yapilacaklar
Baska birsey yapasim yok zaten 1 tek banyolar kaldi onuda aksam yapicam esim gelince birini o 2 sini ben yaparim artik bu kadar benden:halay:
E bitirmişsin işleri geçmiş olsun. Ben de yeni oturdum anca..

Bulasik makinası bosaltıldı,
Kırtasiye alışverişi yapıldı,
Mutfak camı silindi, perdeleri yıkanıp asıldı,
Çamaşır toplanıp, katlandı, yenisi yıkandı, asıldı,
Vitrin tozu, yatak odası tozu alındı,
Akşam yemeği yapıldı (kapuska),
Yarınki misafirlere yapılacak börek için iç harcı hazırlandı,
Camların önü silindi,
Yerler silindi..
Bauağıdır kalmıştım kendimi, birden bu kadar iş ağır geldi,:KK70::KK70: çok yoruldum, kahveyle virgül koydum artık..
Devam edenlere kolay gelsin, hayırlı cumalar..

Kendi adıma konuşayım; evlenirken geleneksel düşünüp, dünya kadar eşya almışız. Biz çalışan hanımlara; koltuk takımı misafir için bi iki çekyat, yemek masası, yatak ve garprop yetermiş bence.

Eşya çok olunca işimiz de çok oluyor. Evde olmadığımız için zamanımız da kısıtlı. E bi de çocuk var.

Azaltabildiğim kadar azaltıyorum ben de evde ne varsa. Daha basit yaşamak lazım. Hayatı kendimize zorlaştırmanın anlamı da yok.

Seni topiğime beklerim.
İtinayla eşya atılır/verilir :KK70:

Yaptiklarim
Copleri atmak
Ama yine dagilan
Yapilacaklar

Uykuya hasretim valla ya deliksiz uyuyacagım günler gelecek mi acaba :)) ellerine saglık ben daha kayda deger bişey yapmadım

X